Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αδιαπραγμάτευτος στόχος η συντριβή των εκφραστών του δωσιλογισμού!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καταδεικνύει την αδυναμία του να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απώλεσε και τις τελευταίες εφεδρείες κοινωνικής νομιμοποίησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας, είναι πλέον εντελώς αδύνατο να συντηρήσει τεχνητά κάποιες κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα «απορροφούν» τους κραδασμούς που θα προκαλούν οι συνέπειες των ακραίων πολιτικών επιλογών.

Διαπιστώνοντας αυτή την αδυναμία αποφάσισε να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας -διατηρώντας βεβαίως την εξουσία- σε κάποιες «ενδιάμεσες» πολιτικές δυνάμεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο και δεδομένης της αδυναμίας αυτών των πολιτικών δυνάμεων ακόμα και να διαχειριστούν τη βαθύτατη δομική κρίση τερματικού χαρακτήρα που βιώνουμε, η χώρα εισέρχεται σε μια μεταβατική περίοδο κοινωνικοπολιτικής αστάθειας. Η εξέλιξη αυτή μόνο ως εξαιρετικά θετικήθα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι θα οδηγήσει στην τελική αναμέτρηση του καθεστώτος με τις λαϊκές δυνάμεις. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια «χρυσή» ευκαιρία που έχει ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί οριστικά από τον βρόχο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επέβαλαν δανειστές και τοκογλύφοι και να πάρει ο ίδιος τη ζωή του στα χέρια του.
Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί κάλλιστα να γίνει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, μ’ ένα ανελέητο και συντριπτικό πλήγμα στα κόμματα της δωσιλογικής συγκυβέρνησης και των... παραφυάδων τους!

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν στην τελική λύση. Διότι οι διεκδικητές της διακυβέρνησης -με βάση τα λεγόμενα των ίδιων των στελεχών τους- δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ευθεία ρήξη με το κατοχικό καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διάσωση της χώρας μας μπορεί να επέλθειεφόσον επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, παρά μόνο με μονομερείς ενέργειες!

Ωστόσο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να «ξεφορτωθούμε» αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και εγκαθίδρυσαν ένα νεοαποικιοκρατικό μοντέλο οικειοθελούς κατοχής.

Το Ε.ΠΑ.Μ. αταλάντευτα προσηλωμένο στις διακηρύξεις και τους στόχους που έθεσε εν τη γενέσει του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας κοινωνικοπολιτικής συμπαράταξης που θα αντιπροσώπευε την ενότητα του λαού, πάνω και πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς. Μια ευρύτατη συμμαχία όμορων δυνάμεων που θα έθετε υπεράνω όλων τη διάσωση της χώρας και την οριστική συντριβή των δυνάμεων κατοχής και δωσιλογισμού.Για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, αυτοδιάθετη και απαλλαγμένη από τη θηλειά του παράνομου χρέους και των δανειακών συμβάσεων, που επέβαλαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Για μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της προκοπής. Παρ’ ότι δεν προέκυψε ένας εκλογικός σχηματισμός, η συγκεκριμένη προσπάθεια συνεχίζεται και κυοφορεί τη δημιουργία ενόςδημοκρατικού-πατριωτικού πόλου που θα εκφράσει και θα συσπειρώσει τις λαϊκές δυνάμεις.

Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. στο εσωτερικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή η όχι στις επερχόμενες εκλογές τοποθετήθηκαν -κατά συντριπτική πλειοψηφία- αρνητικά. Κι αυτό συνέβη, επειδή συνειδητοποίησαν ότι σ΄ αυτές τις εκλογές κανένα κίνημα βάσης δεν μπορεί να επιβάλει ή τουλάχιστον να δράσει σε κάποιο βαθμό με τους δικούς του όρους. Δηλαδή, την κινητοποίηση της κοινωνίας, του ίδιου λαού, στην κατεύθυνση της ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με την εμφανή κοινωνική βούληση, για συντριβή των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία!

Και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμβάλουν αποφασιστικά σ’ αυτό.

Και φυσικά, θα τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης που θα αρχίσει την επόμενη των εκλογών. Για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου και αυθεντικού λαϊκού κινήματος,που θα εγγυηθεί την οριστική νίκη και την απελευθέρωση. Μιας πηγαίας λαϊκής δύναμης που θα αποτινάξει από το σώμα της Πατρίδας τα τελευταία περιτρίμματα του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και οποιονδήποτε διανοηθεί να φαλκιδεύσει -με όποιον τρόπο- τη μεγαλειώδη πορεία προς την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Χειραφέτηση.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΡΑΣΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Αθήνα 17-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.