Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο νέος πόλεμος


Ρωσία, Δύση, Ουκρανία στήνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό και η Ελλάδα… 

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος 

Παρακολουθούσα τις προάλλες ένα πρόγραμμα του BBC για τον Πούτιν. Η ένταση της επίθεσης κατά της Ρωσίας και του ηγέτη της μου θύμισαν τις καμπάνιες εναντίον του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεΐν ή εναντίον των Σέρβων και της Γιουγκοσλαβίας ή κατά της Ελλάδας όταν ετοιμάζονταν να την βάλουν στο Μνημόνιο. Κανονικά τέτοιες «επικοινωνιακές» επιθέσεις ακολουθούνται από πολέμους, είναι η «προπαρασκευή πυροβολικού» πριν από την επίθεση του «πεζικού».

«Βρισκόμαστε ήδη σε περιβάλλον Ψυχρού Πολέμου, όμως αυτό που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο από το παρελθόν είναι ότι αυτή τη φορά σε κανένα σημείο του δυτικού συστήματος δεν υπάρχουν αντίθετες δυνάμεις, όπως συνέβη στον προηγούμενο πόλεμο», υπογραμμίζει ο κορυφαίος αμερικανός σοβιετολόγος Στέφεν Κοέν.

Αυτό ισχύει για τις ΗΠΑ και για τη Δυτική Ευρώπη, όπου η αλλοτρίωση του πολιτικού και εκδοτικού προσωπικού από την κοινή γνώμη, όπως και η εξαγορά δημοσιογράφων και διανοούμενων έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Πριν από δέκα χρόνια υπήρχε ακόμα Ευρώπη. Η Γαλλία του Ζακ Σιράκ και η Γερμανία του Γκέρχαρντ Σρέντερ χάλασαν τον κόσμο εναντίον της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ. Σήμερα Γαλλία και Γερμανία κυβερνώνται από ανθρώπους των τραπεζών και της Ουάσιγκτον. Έχει λιγότερο νόημα να μιλάμε για «Αριστερά» και «Δεξιά» και περισσότερο να εξετάζουμε εάν ένας πολιτικός ακολουθεί τη γραμμή «Ροκφέλερ», π.χ. ο Σαρκοζί, ή τη «γραμμή Ρότσιλντ» π.χ. ο Ολάντ ή παρ’ ημίν, ο ΓΑΠ.

Κυπροδοσία!


Του Πέτρου Αργυρίου

Το νησί της Αφροδίτης, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Το όνομα που η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση αρνείται να αναφέρει περισσότερο ακόμη και από το μέσο Έλληνα. 
Τα μνημονιακά χρόνια σήμαναν το τέλος της επιδίωξης ενός ενιαίου χώρου για τον Ελληνισμό. 

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Κύπριους για αυτό: Η Κύπρος έχει προδοθεί από τους Ελλαδίτες δύο φορές. Την πρώτη από το πρακτόρεμα της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών που άνοιξε το δρόμο στον Αττίλα και τη διχοτόμηση της Νήσου και τη δεύτερη με την εξαγωγή χρηματοπιστωτικής διαφθοράς και κακών πρακτικών από την Ελλάδα στη νήσο που οδήγησε αυτή τη φορά σε εισβολή όχι από τους Τούρκους αλλά από την τρόικα και το διεθνές κεφάλαιο. 

Και εκεί η κοινή μοίρα που δημιουργήσαμε τελειώνει.
Γιατί ενώ η Ελλάδα με το απίστευτο κατ’ αναλογία με το ΑΕΠ χρέος της μετατράπηκε σε χωματερή χρέους, η Κύπρος με το κατά απόλυτα νούμερα μικρό χρέος μετατράπηκε σε οικόπεδο, ενεργειακό οικόπεδο. 

Χωρίς να έχει λυθεί κανένα από τα μεγάλα ζητήματά της, ο διεθνής παράγοντας προχωρά στην εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων της, παρέχοντας για όσο κρατά η εκμετάλλευση αυτό που η Ελλάδα δε θέλει και μπορεί πλέον να παρέχει: σχετική ασφάλεια απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις. 

Η Ελλάδα συμμετέχει στον (αμερικανικό) πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους. Αναμένεται η «απάντηση» της Αγκυρας



Του Δημήτρη Μηλάκα

"Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις".

Με αυτήν την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποιεί την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στην δυτική «σταυροφορία» κατά του ισλαμικού κράτους που με τα όπλα ακραίοι μουσουλμάνοι δημιουργούν σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Με αυτήν την απόφαση η ελληνική κυβέρνηση  διακηρύττει την πίστη και αφοσίωσή της στην Ουάσιγκτον και  συμμετέχει ενεργά στους αμερικανικούς σχεδιασμούς της περιοχής. Αυτήν τη διαβεβαίωση θα πρέπει να υπενθυμίσουμε η ελληνική κυβέρνηση την έχει προσφέρει μήνες πριν με τη συμφωνία της για τη δημιουργία βάσεων  για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones)  τα οποία συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή,

Ρίξε και άλλο κάρβουνο

Του Καρτέσιου

Υπάρχει το θάρρος της γνώμης και το θράσος της ηλιθιότητας. Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Όπως και οι δηλώσεις του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, της Βούλτεψη ή του Βενιζέλου δεν έχουν κάποια σχέση με το θάρρος της γνώμης. Η εκ του ασφαλούς και νομοθετημένη ατιμωρησία ουδέποτε είχε σχέση με θάρρος.

Θα επανέλθω σε αυτούς. Άλλο θέμα. Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την τηλεόραση και το διαδίκτυο τα οποία «αν δεν υπήρχαν θα είχαμε βγει στο δρόμο με τα… ξύλα», για τη «θλίψη που επιφέρει η… απάθεια των ανθρώπων που υποφέρουν», για τα «βαμμένα νυχάκια, like, καλοκαιράκι κ.λ.π.», των νέων ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης….

Σε πρώτη ανάγνωση, λες «δίκιο έχει». Όμως, στην περίοδο της Χούντας υπήρχε άλλη τηλεόραση πλην της ΥΕΝΕΔ; Υπήρχε διαδίκτυο; Υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Κι όμως, επί 7 χρόνια ελάχιστοι είχαν βγει στους δρόμους με τις πέτρες. Οι πολλοί έπιναν βερμούτ σε πάρτυ, κεντούσαν με το βελονάκι και πήγαιναν στις γυμναστικές επιδείξεις με σήμα το πουλί.

Το Ε.ΠΑ.Μ. σας προσκαλεί


Ε.ΠΑ.Μ.:Πολιτικό Σκηνικό και Συνέδριο


Του Γιάννη Σιδέρη*

Η Συγκυβέρνηση

Δεν είναι ικανή πια να πείσει, μια και η φοροκαταιγίδα που πλήττει τους πολίτες δεν τους επιτρέπει να συμμεριστούν τα περί τέλους των μνημονίων και της έλευσης της ανάπτυξης οσονούπω, παρά τις αναμφισβήτητα φιλότιμες προσπάθειες των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ. Η καθημερινότητα, όσο και αν περνά από τον παραμορφωτικό καθρέπτη των κυβερνώντων, δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί πια, αφού οι πολίτες πιέζονται αφόρητα.

Πλήρως υποταγμένη στις εντολές των δανειστών, το μόνο που προσπαθεί είναι να επικοινωνήσει καλύτερα τις πολιτικές της.

Το ΥΠΟΙΚ είναι ο καθρέφτης της. Μετά τον Γ. Στουρνάρα και ο νυν υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, είναι σαφές πως υπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών. Πως αλλιώς να ...
χαρακτηρίσεις έναν Έλληνα υπουργό, αν όχι υπηρέτη των δανειστών, όταν ο ίδιος φτάνει στο σημείο να τίθεται σαφώς με το μέρος τους δηλώνοντας ότι η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή; Πως αλλιώς να τον χαρακτηρίσεις αν όχι άνθρωπο του Βερολίνου, τη στιγμή που επιπλήττει με δηλώσεις του το νέο υπουργό της Γαλλίας για την απόφασή του να μην τηρήσει το 3%στο έλλειμμα, απόφαση την οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και η χώρα μας προκειμένου να χαλαρώσει κάπως η πολιτικής σκληρής λιτότητας;

Η Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση


Του Γιώργου Κατρούγκαλου*

Ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Κατάινεν, ήδη αντιπρόεδρος της νέας επιτροπής υπό τον κ. Γιούνκερ, απάντησε πρόσφατα σε ερώτηση μου, συνυπογραφόμενη από όλους τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη χώρα μας από τις μνημονιακές πολιτικές. Η απάντηση του ήταν αποκαλυπτική: κατά τον Επίτροπο, ως προς την εφαρμογή των μνημονίων, δεν έχει έδαφος εφαρμογής το ευρωπαϊκό δίκαιο, ούτε ισχύει για εμάς τους ιθαγενείς ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για τη νομική πλευρά των ισχυρισμών του Επιτρόπου. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει έδαφος εφαρμογής το Ευρωπαϊκό δίκαιο, όταν τα δύο τρίτα της Τρόικας αποτελούνται από εκπροσώπους δύο ανώτατων ευρωπαϊκών οργάνων, της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας; Η πολιτική διάσταση όμως της δήλωσης του είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Τι μας λέει στην ουσία ο κύριος Κατάινεν; Ότι, αντίθετα με όσα κρώζουν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, δεν είναι η αριστερά που κινδυνεύει να θέσει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει είναι αυτές που έχουν ήδη αποβάλει τη χώρα από την Ευρώπη και την έχουν αποξενώσει από τις εγγυήσεις του κοινού ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Ο Γιαραμπής να βάλει το χέρι του!


Απο Alexandros Raskolnick

Πάλι προσέφερε Γη και Ύδωρ πριν του ζητηθεί, ο επικίνδυνος παρα-συνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία για εξουσία!
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να αποστείλει ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, έσπευσε να δηλώσει ο υψιπέτης αγύρτης κι εθνικά επικίνδυνος Τούρκογλου, στο Reuters. «Δεν έχουμε καμία πρόταση, αλλά από πολιτικής άποψης, είμαστε μέρος του συνασπισμού», τόνισε ο «υπουργός» Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ολετήρων.

Ο αντιπρόεδρος του εσμού των ανεκδιήγητων που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά επικίνδυνος για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ελλάδας: θλιβερός και αδιόρθωτος, σπεύδει για άλλη μια φορά και χωρίς να του το ζητήσει κανείς, να μιλήσει για  αποστολή στρατευμάτων εναντίον των Τζιχαντιστών, βάζοντας σταθερά το προσωπικό του συμφέρον πριν από οτιδήποτε άλλο. Παραληρεί μέσα στον πανικό του να αναζητεί στηρίγματα εκεί που γι’ αυτόν δεν υπάρχουν, αφού όπως γνωρίζουν και οι πέτρες είναι πολιτικά νεκρός και υπόλογος για τη σωρεία των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεών του κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Νέα έκκληση για βοήθεια!


Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Από την αρχή λειτουργίας του ιατρείου μας έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα από τους παιδιάτρους μας ότι πολλές οικογένειες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν, μειώνουν ακόμα και την τροφή στα βρέφη τους, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υποσιτίζονται δραματικά. Δυστυχώς λόγω της μεγάλης ζήτησης κάνουμε έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες και πάνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε πάνω από 300 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και ήδη έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 33 μήνες, έχει δεχτεί πάνω από 32,000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-96-31-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)

(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 25/09/2014

Πώς να μην πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ (Hχητικό)


Δυο νομικοί εξηγούν τα του ΕΝΦΙΑ και πώς να μην πληρώσουμε. Επειδή η διάρκεια της εκπομπής είναι μεγάλη, σημειώνω στη συνέχεια τα κύρια σημεία. Αν έχετε πάντως χρόνο και δεν θέλετε να πληρώσετε τα κερατιάτικα, ακούστε το ηχητικό.

Είναι θέμα χρόνου να καταπέσει δικαστικά ο ΕΝΦΙΑ. Μετά θα τον αντικαταστήσουν με ένα άλλο ισοδύναμο μέτρο και πάει λέγοντας...!

Το Δημόσιο θα έπρεπε να αφαιρέσει από τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών το Χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) γιατί το έκρινε παράνομο το Συμβούλιο Επικρατείας όταν προσεβλήθησαν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ή νομοθεσίες που επέβαλαν αυτό το φόρο. Αν δεν αφαιρεθεί και συνεχίζει να στο χρεώνει, πρέπει να πας στον προϊστάμενο, που θα σου πει οτι δεν έχω εντολή, δεν μπορώ να το αφαιρέσω. Αν κάνουν επιθετική κίνηση να το εισπράξουν, θα πρέπει να αμυνθείς με ένδικα μέσα, αφού ο φόρος έχει κριθεί παράνομος.

Η ενδικοφανής προσφυγή δεν έχει γίνει μόνο για τον ΕΝΦΙΑ αλλά ισχύει από τον Αύγουστο του 2013 για όλους τους φόρους που επιβάλλει το Δημόσιο. Αν θέλεις να προσβάλλεις φόρους που σου επιβάλλει το Δημόσιο, σε βάζει να προσφύγεις σε επιτροπή, περισσότερο για να σε καθυστερήσει και να σε κουράσει.

Το υπόδειγμα της ενδικοφανούς προσφυγής (ένσταση) είναι το κείμενο που πρέπει να καταθέσει ο πολίτης (Δικηγορικός Σύλλογος, ΕΠΑΜ).