Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (34) : My Favorite Things - John Coltrane

Ειδήσεις από τον πλανήτη Γη (των κυρώσεων)

Μετά και τις νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, στη Ρωσία, η κατάσταση δεν είναι όπως πριν. Η Μόσχα αναμένεται να απαντήσει (είχε απειλήσει με κυρώσεις που αφορούν τον εναέριο χώρο της). Το σίγουρο είναι πως απ’ αυτή την «ανταλλαγή» κυρώσεων επωφελούνται κυρίως οι ΗΠΑ και σίγουρα δεν κερδίζουν οι λαοί της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ευρωπαϊκή Ένωση – Ρωσία – ΗΠΑ – Ουκρανία  

Οι Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν περιορισμούς στη χρηματοδότηση ρώσικων εταιρειών, «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων, στην Ευρώπη, Ρώσων πολιτικών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις. Οι ανακοινώσεις αφορούν κυρίως το περιβάλλον του Πούτιν, αλλά όχι μόνο, όπως και τους ηγέτες των ρωσόφωνων στην Ουκρανία. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την άμυνα (OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation και Uralvagonzavod) και την ενέργεια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις, στη Ρωσία, με στόχο τις βιομηχανίες άμυνας (π.χ Rostec)και πετρελαίου, αλλά και τις τράπεζες. Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, αφού απαγορεύεται σε αμερικανικές εταιρείες και πολίτες να κάνουν συναλλαγές διάρκειας μεγαλύτερης του ενός μήνα.

H στρατηγική των 5 σημείων

Η Ευρώπη προσπαθεί, μέσω της συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου στις υπόγειες δεξαμενές που διαθέτει, να ανταπεξέλθει με έναν ενεργειακό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας - ο οποίος ενδεχομένως θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Προφανώς μετά από υποδείξεις της υπερδύναμης, η οποία κάνει τα πάντα για να προκαλέσει τη σύγκρουση -επειδή η μόνη της δυνατότητα για να επιβιώσει οικονομικά, είναι οι εξαγωγές σχιστολιθικού αερίου σε έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς καταναλωτές του πλανήτη.

Το σενάριο του «ναπολεόντειου χειμερινού πολέμου», όπως αποκαλείται, έχει στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στα έσοδα (cash flow) των ρωσικών εταιρειών ενέργειας - με αποτέλεσμα να πληγεί ολόκληρη η οικονομία της Ρωσίας.

Στο γράφημα που ακολουθεί, φαίνονται οι εισροές φυσικού αερίου στις δεξαμενές της Ευρώπης - όπου η μπλε γραμμή στο επάνω μέρος δείχνει τις εισαγωγές στη Σλοβακία (το μεγαλύτερο σημείο εισόδου στην Ευρώπη) μέσω της Ουκρανίας, σε εκ. κυβικά μέτρα ανά ημέρα, έως τη στιγμή που η Ρωσία σταμάτησε τις προμήθειες.

O ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, δεν τροποποιείται, δεν εξωραϊζεται: ακυρώνεται στην πράξη !



Της Κατερίνας Κνήτου*

Οι επιστρατεύσεις, οι «διαθεσιμότητες» (απολύσεις), οι περικοπές των συντάξεων και των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση έχει κάνει επάγγελμα τον εκβιασμό του λαού στο όνομα του success story και του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η αντισυνταγματική και ανάλγητη φορολογική καταλήστευση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που ξεκίνησε το 2011 με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακινήτων σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα, ακόμη και σε εκείνους που ήταν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, λέγαμε τότε ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, καθώς και την αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Παρόλα αυτά, το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματικό το ΕΕΤΗΔΕ (πρόγονο του ΕΝΦΙΑ) για λόγους δημοσίου συμφέροντος ως έκτακτο φόρο: ως απόλυτα προσωρινό μέτρο, που θα πρέπει να καταργηθεί μετά από πάροδο δύο ετών εφαρμογής του.

Η κυβέρνηση παρέκαμψε αυτή την απόφαση, μετονομάζοντας το ΕΕΤΗΔΕ σε ΕΕΤΑ, και επιβάλλοντας τη συνέχιση της είσπραξης του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Στρατηγικά μέταλλα» στα χέρια των μονοπωλίων


Η ταχύτατα αυξανόμενη ζήτηση σπάνιων γαιών από χώρες με τεχνολογικά ανεπτυγμένη βιομηχανία, οξύνει τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων

H «ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικών γνώσεων για την αξιοποίηση των σπάνιων γαιών», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, με τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, Zou Xiaoli, και μέλη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων, που επισκέφτηκαν την Ελλάδα στα πλαίσια και του σχετικού διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο. 

Η κινεζική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από στελέχη της Γεωλογικής Υπηρεσίας Κίνας, του κινεζικού Ινστιτούτου Ορυκτών Πηγών, καθώς και της κρατικής εταιρείας «China Minmetals Corporation».

Οι σπάνιες γαίες (Rare Earth Elements, REE) είναι ομάδα 17 μετάλλων που, καθόλου τυχαία, χαρακτηρίζονται ως «στρατηγικά μέταλλα», καθώς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή πλήθους βιομηχανικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως είναι, π.χ., τα κράματα αεροδιαστημικής, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ελαφροί μαγνήτες, οι μπαταρίες ηλεκτροκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων, οι ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά στοιχεία κ.ά.

Διατλαντική Συμφωνία: Ιστορικών διαστάσεων οπισθοδρόμηση


Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Τι είναι η Διατλαντική Συμφωνία που προβλέπεται να συναφθεί μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και να ψηφισθεί εντός του 2015; Φανταστείτε ένα πιο εξευγενισμένο fast track, μια Τρόικα με πολιτικά, ένα συγκαλυμμένο Μνημόνιο κι όλα αυτά σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Και τότε θα έχετε την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Μια συμφωνία που απειλεί ευθέως ό,τι κάνει από την επομένη του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου την ευρωπαϊκή διαφορά, έστω στις αφηγήσεις: εργατικά δικαιώματα, προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, κ.α.

Την Διατλαντική συμφωνία προσπάθησαν να εξωραΐσουν μελέτες που αποτίμησαν την συμβολή της στην αύξηση του ΑΕΠ. Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το ερευνητικό κέντρο που ανέλαβε την υποχρέωση (Centre for Economic Policy Research) δεν ήταν τόσο «τολμηρό» στις προβλέψεις του, όπως για παράδειγμα το ΙΟΒΕ που εκτιμούσε τον Ιούλιο του 2010 δια στόματος του τότε διευθυντή του Γ. Στουρνάρα ότι η απελευθέρωση των μεταφορών θα αύξανε το ΑΕΠ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε 5 μάλιστα χρόνια. (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ από την “περισπούδαστη” ανάλυση του ΙΟΒΕ). Πρόβλεψη που εγγράφεται στις μεγαλύτερες ηλιθιότητες που έχουν ακουστεί τα χρόνια του Μνημονίου, καταφέρνοντας ωστόσο να απογειώσει την καριέρα του Γ. Στουρνάρα. Το ερευνητικό κέντρο με έδρα το Λονδίνο, ήταν πολύ πιο συντηρητικό καθώς πρόβλεψε ότι τα επόμενα 14 χρόνια το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%, που ισοδυναμεί με 0,036% κατ’ έτος, εάν υπογραφεί κι εφαρμοστεί η Διατλαντική συμφωνία.

Πορεία στο μέλλον


Του Γιάννη Μακριδάκη

Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο για όποιον έχει την στοιχειώδη ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τον κόσμο, ότι έχουμε τα εξής δεδομένα:

1. Η άκρατη και ολοένα αυξανόμενη με φρενήρεις ρυθμούς παγκόσμια κατανάλωση φυσικών πόρων οδηγεί στην απομύζηση του γενικού συνόλου – οικοσυστήματος από το μερικό σύνολο – χρηματοοικονομικό σύστημα με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα και τα άλλα πλάσματα ήδη και καταστροφικότερες στο εγγύς μέλλον

2. Οι κυβερνήσεις των χωρών που ανήκουν στον “πολιτισμένο” δυτικό κόσμο ασκούν στον βωμό του χρήματος και της “ανάπτυξης” του γιγαντισμού ακραίες πολιτικές, οι οποίες επιταχύνουν τις εξελίξεις προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση, ενώ και άλλες χώρες, οι μέχρι πρότινος “υπανάπτυκτες” σύμφωνα με τον ορισμό της συστημικής ανάπτυξης, βαδίζουν κι αυτές πια στον ίδιο δρόμο με αποτέλεσμα την δημιουργία καταναλωτών – απομυζητών του πλανήτη σε ποσοστό πλέον του 70% της ανθρωπότητας.

3. Ένα μεγάλο και ολοένα αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως έχουν ήδη κατανοήσει και νιώσει το πρόβλημα, έχουν ήδη κατανοήσει και νιώσει ότι ο καταναλωτισμός αποτελεί πριόνισμα του κλαδιού επί του οποίου κάθονται και ότι έχει άμεσες και καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την ζωή τους αφενός και για το μέλλον των παιδιών τους και όλων των όντων του οικοσυστήματος αφετέρου.

Μίλησε κανείς για ολοκληρωτισμό; -3: Τρια ψέμματα της Αμερικάνικης Εξουσίας

Του Κωνσταντίνου Θεμελή

«Η παγκόσμια αμερικανική αυτοκρατορία στηρίζεται σε έναν μεγάλο αριθμό ψευδών που κόβουν την ανάσα και που οι ιστορικοί της αυλής σπανίως τολμούν να αμφισβητήσουν. Θα έλεγε κανείς ότι η ομάδα του Χίτλερ δικαιώθηκε όσον αφορά την ανθρώπινη ευπιστία: όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει πιστευτό.

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ 
ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ

«Στη Χρυσή Εποχή (πού καλύπτει, ουσιαστικά τη δεκαετία από το 1940 ως το 1950, όπως την έβλεπαν οι ηγέτες μας από την Ουάσιγκτον), παρουσιάζω τρεις περιπτώσεις που ενέχουν χοντρά προεδρικά ψέματα. Η πρώτη είναι η περίπτωση του Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (την εσωτερική πολιτική του οποίου, δηλαδή το New Deal, θαυμάζω απεριόριστα), πού προκάλεσε εσκεμμένα τους Ιάπωνες να μας επιτεθούν στο Περλ Χάρμπορ. Γιατί; Ήδη Από το 1940 ήθελε να μας βάλει στον πόλεμο εναντίον του Χίτλερ, αλλά μετά την απογοήτευση του 1917, το ογδόντα τοις εκατό του αμερικανικού λαού δεν ήθελε πλέον σχέση με κανέναν ευρωπαϊκό πόλεμο. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να κάμψει ένα εκλογικό σώμα με απομονωτικούς προσανατολισμούς. Ευτυχώς γι’ αυτόν (ίσως και για τον κόσμο), η Ιαπωνία είχε μια στρατιωτική συμφωνία με τη Γερμανία και την Ιταλία. Για πολλά χρόνια, η Ιαπωνία ήταν απασχολημένη με την αυτοκρατορική αποστολή τής κατάκτησης της Κίνας.

Έτσι θα ξελασπώσουμε τα υπερχρεωμένα γερμανικά κρατίδια και δήμους

Σχόλιο ιστολογίου: Για το θέμα αυτό σε ανύποπτο ακόμη χρόνο (Νοέμβριος 2012!!!) το Ε.ΠΑ.Μ. με σχετικό άρθρο του Δημήτρη Καζάκη (βλέπε στο τέλος του άρθρου) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά τότε ως συνήθως ουδείς συγκινήθηκε...

Αντιγράφω από δελτίου τύπου αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου στο νομό Θεσσαλονίκης. 

«…σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα εισέρχεται ο διευρυμένος Δήμος Ωραιοκάστρου έχοντας πετύχει την αδελφοποίηση με το Δήμο Detmold, με τον οποίο διατηρεί αγαστές σχέσεις.. ...μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούν ένα κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών» 
Το αδερφάκι του Ωραιοκάστρου, ο δήμος Detmold είναι μια πόλη που βρίσκεται στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Ας δούμε από περιέργεια τι δημοσιευόταν στον τοπικό Τύπο αυτού του δήμου πριν από λίγο καιρό:

«Sehr geehrter Herr Bürgermeister, sehr geehrte Damen und Herren, 

die Stadt Detmold hat einen Berg von über 148 Millionen Euro Schulden angehäuft. Die Pro Kopf Verschuldung eines jeden Detmolder Bürgers beträgt über 2000 Euro.» 


Μετάφραση: «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε. Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι,

η πόλη Detmold έχει στοιβάξει ένα βουνό χρέους πάνω από 148 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατά κεφαλήν καταμερισμός χρέους σε κάθε πολίτη του Detmold είναι πάνω από 2000 ευρώ»

Οι κότες η ξεφτίλα και ο ΕΝΦΙΑ


Του Δημήτρη Μηλάκα

Περί του ΕΝΦΙΑ του φόρου για την ακίνητη περιουσία ας μην πούμε εμείς κάτι. Τα είπαν άλλοι, ανάμεσά τους και βουλευτές τους κυβερνητικού θιάσου οι οποίοι αφού γαμωσταύρισαν  για το θεαθήναι έβαλαν την ουρά στα σκέλια και ψήφισαν το νόμο ή έσπευσαν να κρυφτούν δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα της αντικατάστασής τους από άλλους πιο πρόθυμους και αποφασισμένους…

Όλα λοιπόν εξελίχθηκαν κανονικά. Οι 51 ψήφοι βρέθηκαν, ο νόμος ψηφίστηκε, 8 βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το έπαιξαν τζάμπα μάγκες. Όλα καλά λοιπόν…

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις:

Οι 8 που διαφώνησαν γιατί δεν παραιτήθηκαν και προτίμησαν να κρυφτούν μέσα από τη διαδικασία αντικατάστασή τους; Είναι (πολιτικές) κότες;

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την δεδηλωμένη πλειοψηφία της με κάθε τρόπο και διαδικαστικό τερτίπι; Δεν είναι αυτό η απόλυτη ξεφτίλα των θεσμών από τους θεματοφύλακες της δημοκρατικής τάξης;

Το νεο Κυπριακο βατερλώ , η Ελλάδα, το ξεσπίτωμα και το σχέδιο εξόδου απο την Ευρωζώνη

Του Χρήστου Κασίμη*

Το δεύτερο τελεσίγραφο ΕΕ και ΔΝΤ προς την Κύπρο προσφέρεται για απόλυτα διδάγματα που δεν χωράνε αφέλειες, εκτός αν δεν είναι αφέλειες.

Τρόικα και κυπριακή κυβέρνηση συνομολόγησαν την απαράδεκτη άρση κάθε προστασίας, ακόμα και της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, από πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες.

Η Κυπριακή Βουλή ,όμως, είχε διαφορετική γνώμη. Με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης το Κυπριακό Κοινοβούλιο ψήφισε σειρά τροποποιήσεων που, παρά τα συμφωνηθέντα, έθεταν κάποιους περιορισμούς στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης , με άρθρα που προστάτευαν στοιχειωδώς τις τελευταίες.

Η «απροσεξία» της Κυπριακής Βουλής αντιμετωπίσθηκε από την Κομισιόν και το ΔΝΤ ως μέγιστη απείθεια και απειθαρχία.

Η Κυπριακή Βουλή αμφισβήτησε , πράγμα αχαρακτήριστο, τα μνημονιακά θέσφατα και κυρίως τα άπληστα τραπεζικά συμφέροντα, την απεριόριστη προστασία του δανειστή, την ιερότητα της πίστης και την αμείλικτη τιμωρία του δανειζόμενου που όταν δεν έχει να πληρώσει , πρέπει να πληρωθεί με ξεσπίτωμα.

Το βρώμικο μυστικό


Του Ιάκωβου Ιωάννου

«Στην .πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά - με την έννοια πως όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη, έχουν στόχο την απόκτηση δύναμης και ενεργειακών πόρων. Σε έναν κόσμο λοιπόν, στον οποίο η επιβίωση στηρίζεται στα τρόφιμα, στην ενέργεια, καθώς επίσης στις πρώτες ύλες, οι συγκρούσεις είναι πρακτκά αναπόφευκτες.
Μπορούμε να αδιαφορήσουμε, να μην δώσουμε καμία σημασία στο συγκεκριμένο γεγονός, κρύβοντας το κεφάλι μας στην άμμο, να μην το πιστέψουμε ή να το αποδεχθούμε -
προετοιμαζόμενοι όσο καλύτερα μπορούμε για το αναπόφευκτο, για το αδιανόητο, για το μοιραίο» (Μ. Καtusα)

Άποψη

Οι συνεχώς αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη τεκμηριώνουν ότι, πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε εκείνο το χρονικό σημείο, όπου θα υπερβούμε τα ανώτατα όρια της αντοχής του συστήματος. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει απολύτως καμία, κατοικημένη από ανθρώπους, περιοχή της γης, η οποία δεν βιώνει θεμελιώδεις αλλαγές: η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Ασία, η Ιαπωνία, η Αφρική, η νότια και η βόρεια Αμερική - οι αλλαγές συμβαίνουν παντού και ταυτόχρονα.

Η Κύπρος υπέκυψε ξανά στο τελεσίγραφο της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.


ΠΡΟΣ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΚΙΝΗΤΑ 
ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑΧΕΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 
ΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Τις «διορθωτικές» κινήσεις της Λευκωσίας για επίλυση του «προβλήματος» που προέκυψε σε σχέση με το νομοσχέδιο περί εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας και γενικότερα ενυπόθηκων ακινήτων, εκβιάζει και αναμένει να ακούσει η Κομισιόν, η οποία θεωρεί ξεκάθαρο (!) πως μέρη των νομοθετημάτων που ενέκρινε η κατά τ’ άλλα κυρίαρχη Κυπριακή Βουλή δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις του Μνημονίου!!!

Στο μεταξύ και όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα οι «διορθώσεις» του νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων, ώστε να προβλέπεται η πλήρης άρση της προστασίας τους ακόμα και της πρώτης κατοικίας, η ΕΕ έχει δηλώσει ότι αναστέλλει τη χορήγηση της επικείμενης χρηματοδοτικής δόσης προς την Κύπρο (βλέπε εδώ). Προφανής στόχος των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ είναι να εκβιάσουν ωμά με νέο τελεσίγραφο την Κύπρο, απειλώντας την Λευκωσία με «πνίξιμο» της οικονομίας της, αν δεν συμμορφωθεί.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ, σημειώνει ότι κατά τη συνεδρία του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή (12/9), η Κομισιόν θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό «πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».

Επιβεβαιώνεται ότι η ΧΑ οργάνωσε την επίθεση στo Πέραμα (Ντοκουμέντο)

Επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, πριν ένα χρόνο, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, που δημοσιεύει συνομιλία του Γιάννη Λαγού με στέλεχος του νεοναζιστικού κόμματος στην περιοχή. Ο Λαγός ακούγεται να λέει «βγήκαν οι δικοί μας και τους λιώσανε».

Στo ηχητικό απόσπασμα, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός συνομιλεί με το τοπικό στέλεχος της οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκο αμέσως μετά τα γεγονότα στο Πέραμα.


Ο Λαγός –βουλευτής και τομεάρχης Πειραιά της ΧΑ- στη συνομιλία φαίνεται να  γνωρίζει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την αιματηρή επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «βγήκαν οι δικοί μας και τους λιώσανε».

Η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο


Ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλα χαρτιά να βάλει στο τραπέζι. Η σκέψη για μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη εβδομάδα είναι αυτονόητη, μετά την εικόνα που διαμορφώθηκε στην ψηφοφορία για την τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν αρκεί για να συγκρατήσει τους βουλευτές που μεταφέρουν στο κοινοβούλιο με τον τρόπο τους τα μηνύματα που παίρνουν από την εκλογική βάση.

Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στις επόμενες ψηφοφορίες, και μάλιστα στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθαυτό το αντικείμενο της ψηφοφορίας, αλλά η διάθεση των βουλευτών να διαφοροποιηθούν από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, το εκλογικό άγχος και ο εκνευρισμός που φέρνει η διαπίστωση ότι τελειώνει ο πολιτικός χρόνος για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Όσο παρουσιάζονται τέτοιου είδους αρρυθμίες, τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα της εξασφάλισης των 180 ψήφων για την προεδρική εκλογή. Και όσο φαίνεται αδύνατη η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή τόσο ενισχύεται η αταξία στο εσωτερικό των Κ.Ο των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Το Ελληνικό μας ανήκει!


Μεγάλη συναυλία και ποδηλατοπορεία ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού διοργανώνεται το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη από τη «Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό», με τη συμμετοχή συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ανεξάρτητης ροκ -και όχι μονο- σκηνής.

«Να παλέψουμε, ώστε το Ελληνικό να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία για όλους», καλεί η πρωτοβουλία.
Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει στις 17.00 στη στάση μετρό του Ελληνικού, θα κάνει τον κύκλο του πρώην αεροδρομίου και θα καταλήξει στην πλατεία Σουρμένων, όπου από τις 18.00 ξεκινάει συναυλία. Συμμετέχουν: Remi, Radiosol, Βασιλική Καρακώστα, Αντίδραση, Ιndico, Αέρα Πατέρα, Πουλικάκος και Σπυριδούλα, Εncardia και οι Υπεραστικοί.

Πληροφορίες: 
suneleusi-drasewn-elliniko.espivblogs.net, www.facebook.com/syneleusidraseongiatoelliniko


Παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ: Κατα-κατα-καταρρέω… Το κυβερνητικό μόρφωμα πνέει τα λοίσθια! Πλησιάζει η ώρα της νίκης!


Μία-δύο σπρωξιές ακόμα και το κυβερνητικό μιντιακό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ θα γκρεμοτσακιστεί μαζί με την ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση! Μετά την δεύτερη δικαίωση εργαζομένων της ΕΡΤ από δικαστήριο της χώρας, ήρθε η νέα παραίτηση των επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ για να φέρει στο προσκήνιο με φοβερή δριμύτητα το επιτακτικό αίτημα για να ΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ, ΤΩΡΑ! Αλλιώς, όπως φαίνεται, η χώρα θα μείνει χωρίς πραγματικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ,  Ροδόλφος Μορώνης, πριν συμπληρώσουν τέσσερις μήνες ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση καταγγελόμενων παρανομιών στη διαδικασία των «προσλήψεων» στη ΝΕΡΙΤ, ενώ ο παραιτηθείς Μακρυδημήτρης ελεγχόταν για τη συμμετοχή του σε περίεργη ΜΚΟ. Άλλωστε, οι πιέσεις που δέχονταν από κυβερνητικούς κύκλους ήταν αφόρητες, λένε άλλες πηγές.
Είχαν προηγηθεί άλλες δυο παραιτήσεις από τις δύο θέσεις πριν 4 μήνες: του τότε Προέδρου Προκοπάκη και της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου Ευαγγελάκου, εν μέσω  καταγγελιών για σκάνδαλα και ευνοιοκρατία.

Ο Δ.Καζάκης στο e-roi.gr στις 11 Σεπτεμβρίου 2014


Ο Δημήτρης Καζάκης αναλύει όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, και όχι μόνο, καθώς επίσης απαντά σε email με ερωτήσεις φίλων ακροατών, στην εκπομπή του «Στο Μικρόφωνο» μέσα από τον e-roi.gr στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Ακούστε τις εκπομπές του e-roi web radio καθημερινά από τη σελίδα http://e-roi.gr/ με τον Δημήτρη Καζάκη και τους συντελεστές του σταθμού..

Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Της προπαγάνδας του φόβου και της εξαπάτησης. 

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, το δοκιμαστικό πρόγραμμα του e-roi.gr μεταδίδεται αποκλειστικά από τη νέα ιστοσελίδα του σταθμού: http://www.e-roi.gr/ ή εναλλακτικά εδώ: http://www.ustream.tv/channel/e-roi-g...
Στη σελίδα του σταθμού θα βρίσκετε πληροφορίες για το πρόγραμμα, στοιχεία επικοινωνίας και σιγά-σιγά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Για να ακούσετε, πατήστε στο "Ακούστε Ζωντανά" πάνω δεξιά στο μενού.

Για τους έχοντες smartphones & tablets υπάρχουν οδηγίες στην κεντρική σελίδα, στο κεντρικό τμήμα που αλλάζει περιεχόμενο αυτόματα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον σταθμό μέσω e-mail στο onair@e-roi.gr ή μέσω facebook στο https://www.facebook.com/eroi.gr?ref=...

Ε.ΠΑ.Μ. ΣΕΛΙΔΑ - http://www.epam-hellas.gr/

Ε.ΠΑ.Μ. FACEBOOK - http://www.facebook.com/metopo


Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ BLOG - http://dimitriskazakis.blogspot.com/


ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ΣΕΛΙΔΑ - http://www.ekpompiae.gr/

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΧΩΝΙ'' - http://www.toxwni.gr/

Ένα Φύσημα!!!


Στον Αστερισμό του Τυμβωρύχου κινείται η θλιβερή κυβέρνηση των εξωνημένων Ολετήρων, ελπίζοντας ότι θα τους σώσει ο Μεγαλέξαντρος, μέσα από τον τάφο της Αμφίπολης.

Διαβάζεις τις δηλώσεις τους και καταλαβαίνεις ότι ο πανικός έχει αρχίσει να παραλύει τα βρώμικα κι αδύναμα μυαλά τους. Η μια επικρίνει τους Έλληνες που επένδυσαν τις οικονομίες τους στο πατρογονικό όνειρο για ένα κεραμίδι στο κεφάλι. Ο άλλος «τιτιβίζει» σαν αφιονισμένος παπαγάλος με το νέο του επιχείρημα: «Τώρα που μειώνονται οι αυτοκτονίες τί θα πουν οι κατ' επάγγελμα λαϊκιστές?»  

O κατάλογος με τα επεισόδια που τεκμηριώνουν τον αβδηριτισμό των γελοίων που μας κυβερνούν, κάθε μέρα μεγαλώνει και δημιουργείται η χιονοστιβάδα που θα τους καταπιεί. Η Πολιτεία τους έχει γίνει συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της εγκληματικής αφέλειας και της καταστροφικής μωρίας.

Αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται και το θράσος τους και γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτοι, έτσι που διαισθάνονται τις αναπαυτικές τους πολυθρόνες να τρίζουν επικίνδυνα κάτω από το βάρος των πράξεων και των παραλείψεων τους και καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος της δωρεάν σίτισής τους στο Πρυτανείο δεν ήταν ισόβιος, αλλά πεπερασμένος και  -ακόμα χειρότερα- διαισθάνονται το οριστικό τους τέλος που είναι πολύ κοντά.