Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μουζάλας ομολόγησε κατάρρευση της ασφάλειας στη χώρα

"300.000 μετανάστες στην χώρα μας δεν είναι καταγεγραμμένοι" 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σε μια δήλωση σοκ προέβη μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι περί τους 300.000 μετάναστες που βρίσκονται στην χώρα μας είναι «φαντάσματα».

Δεν υπάρχουν δηλαδή σε κανένα σύστημα, δεν είναι πουθενά εγγεγραμμένοι.
«Προσέξτε τώρα, ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν από το 2000 μέχρι το 2015 και ένα 30% παραπάνω, που δεν καταγράφηκε. Αυτό λέει η επιστήμη του μεταναστευτικού», είπε και ξεκαθάρισε ότι «σήμερα εμείς καταγράφουμε τριακόσιες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες και υπολογίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες τριακόσιες χιλιάδες οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί».
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του Μεταναστευτικού ο ίδιος σημείωσε:
«Υπολογίζουμε ότι, εφόσον οι ροές δεν αυξηθούν και εφόσον οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμοστούν, μέχρι το τέλος του 2017 πάνω από είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες θα έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη. Στο ίδιο διάστημα εμείς θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γι αυτούς, και για εμάς, συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι οποίες τιμούν και τη δική μας αξιοπρέπεια, και συνθήκες ασφάλειας και για αυτούς και για εμάς μέσα σε μια περιοχή έκδηλα ταραγμένη και ανασφαλή. Εννοώ τη λεκάνη της Μεσογείου, εννοώ το Αιγαίο, εννοώ τη Μεσόγειο από την πλευρά της Ιταλίας».
Τα όσα δήλωσε ο κ. Μουζάλας αποτελούν ομολογία τεράστιας αποτυχίας, αλλά και αποκάλυψη της μέχρι σήμερα κυβερνητικής συγκάλυψης στο θέμα των λαθρομεταναστών, οι οποίοι αρχικά ήταν πρόσφυγες, στη συνέχεια έγιναν ταλαιπωρημένοι μετανάστες και τελικά ομολογήθηκε πως περισσότεροι από 80% δεν είναι πρόσφυγες, αλλά "κάτι άλλο".

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της «νομισματικής παρένθεσης»!


Του Θανάση Μαυρίδη

Συνεχίζουν την τακτική του Γιάνη του Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας». Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημιουργική καταστροφή, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή. Δεν κλείνουν την συμφωνία άμεσα, επειδή δεν θέλουν να την κλείσουν. Μεταθέτουν συνεχώς τον χρόνο, αν και ξέρουν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στο σχέδιο Σόιμπλε.

Στην αρχή μας είπαν ότι θα συμφωνούσαν οπωσδήποτε μέχρι τον Δεκέμβριο. Έπειτα ο Δεκέμβριος έγινε Ιανουάριος κι αν διαβάσουμε προσεκτικά την ανακοίνωση των Γερμανών που μιλάνε γενικόλογα για το... 2017, καταλαβαίνουμε ότι η βαλίτσα πλέον πάει μακριά. Μας λένε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα εργασιακά. Δεν μας λένε τι θα έχει αλλάξει τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο. Πώς θα μπορέσουν τότε και δεν μπορούν σήμερα; Αξίζει αυτή η «αναμονή» για το ρίσκο που παίρνει η χώρα;

Μερικοί ακόμη μήνες αναμονής. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία στην αγορά. Περισσότερα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες και λιγότερη ρευστότητα στο σύστημα.

Τα χρυσά κουτάλια των ΕΣΠΑ


Του Γιάννη Λαζάρου

Οι υπαλληλίσκοι διεκπεραιωτές εντολών των Βρυξελλών που στην Ελλάδα φέρουν τους βαρύγδουπους τίτλους του βουλευτή, υπουργού κλπ, δηλώνουν και πράττουν άνευ αντιλόγου αφού απέναντί τους δεν υπάρχει τίποτε να αντισταθεί.

Είναι τραγικό σε ένα ανίκανο και δυσλειτουργικό κράτος να εφευρίσκεις την Δημόσια επένδυση και να εντάσεις σ’ αυτήν «προγράμματα» με απίθανους τίτλους όπως για παράδειγμα, «Εξοικονομώ ΙΙ» και «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ». Αφού αντιπαρέλθουμε το ότι αυτά όλα τα διαχειρίζονται άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι το μεροκάματο, θα εστιάσουμε στο πως η Ε.Ε μέσω αυτών των κόλπων ταΐζει έναν στρατό δουλικών για δικό της όφελος.

Θα διαθέσουν 1,5 δις € άμεσα από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ. Ενώ το άλλο βαρύγδουπο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα αναζωογονήσει τον πολύπαθο κατασκευαστικό κλάδο, ενώ το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα προσφέρει πολύ σημαντική ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.