Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Κάνουν την κάλπη… Κούγκι


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Τελικά τους είχαμε παρεξη­γήσει. Πόσα και πόσα δεν ειπώθηκαν για την προ­σπάθεια της κυβέρνησης να παραμείνει πάση θυσία στην εξου­σία. Γράψτε λάθος.
Να φύγουν θέλουν οι άνθρωποι. Και όσο δεν το έχουν απολύτως βέ­βαιο, τόσο περισσότερο προσπα­θούν – σκληρά και με φιλότιμο, είναι η αλήθεια – μην τυχόν και οι ψηφο­φόροι επιφυλαχθούν, μην αλλάξουν γνώμη στα στερνά και τους κρατή­σουν, μην τυχόν και παρατείνουν το μαρτύριο της παραμονής τους στην εξουσία. Δεν εξηγούνται αλλιώς όλα όσα κάνουν αυτή την εποχή.

1. Δεν εξηγείται, για παράδειγμα, διαφορετικά το ότι έγιναν όλα έτσι άγαρμπα και χυδαία με τον ενι­αίο φόρο ακινήτων.
Δύο χρόνια υπόσχονταν ότι θα φέ­ρουν έναν δίκαιο νόμο που θα αντικα­θιστούσε το άδικο και βαρύ χαράτσι του Βενιζέλου μέσω της ΔΕΗ. Ύστερα από δύο χρόνια, λοιπόν, αντί για τον εξαγγελθέντα δίκαιο φόρο, μπούκα­ραν σαν κοινοί κλεφτοκοτάδες σε όλες τις στάνες και τα κοτέτσια της χώ­ρας. Με καταγέλαστα τερτίπια, χωρίς να υπολογίζουν ποιους φορολογούν και γιατί. Αρκεί να κλείσουν τις μαύρες τρύπες του δημοσιονομικού – και πο­λιτικού – κενού τους. Και βεβαίως, μέ­σα στον χαμό, άφησαν τους μεγάλους ιδιοκτήτες στο απυρόβλητο.

Και στο τέλος της ιστορίας, ανίκα­νοι να παραδεχτούν τη ληστρική λα­θροχειρία τους, έψαχναν να βρουν σε ποιον θα φορτώσουν τα σπασμένα. Και μάλιστα σε μια κυβέρνηση στην οποία ακόμη και το κλάσιμο (μετά συγχωρήσεως) χρειάζεται… «εντολή Σαμαρά».

Ο Πούτιν τα βάζει με το δολάριο και η Ουκρανία με τη Gazprom


Εντείνεται το ψυχροπολεμικό κλίμα στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας διατράνωσε σήμερα την πρόθεσή του να αποτιμούνται με το ρούβλι οι φυσικοί πόροι της χώρας, δηλαδή φυσικό αέριο και πετρέλαιο, και να παρακαμφθεί με τον τρόπο αυτό το δολάριο. Στο μεταξύ το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την Πέμπτη, σε δεύτερη ανάγνωση, το νόμο που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους πολίτες και εταιρείες. Το Κίεβο έχει καταρτίσει ήδη μια «μαύρη λίστα» στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 127 προσώπων και 65 εταιρειών μεταξύ αυτών και της Gazprom, με την κατηγορία της «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

 Οι προθέσεις της Μόσχας

Με το ρούβλι θα αποτιμά τους φυσικούς της πόρους η Ρωσία. Αυτή είναι η πρόθεση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τη Γιάλτα σε μια κίνηση που εκτιμάται ως κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Μόσχα θα κάνει προσπάθεια να διαθέσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι «το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας».

«Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα» σημείωσε.

Ε.ΠΑ.Μ.: Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από την Ε.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα ακόμα βήμα προς  την ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού κόσμου της χώρας αποτελεί το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι παρά η απάντηση της Μόσχας στις επιλογές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. που συντάσσονται με το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και υποδαυλίζουν τις θηριωδίες σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως  από την Ε.Ε., πολλώ δε μάλλον από τη συγκυβέρνηση των υποτελών,  που ευθυγραμμίζεται  πλήρως με τις επιλογές των Βρυξελλών. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέρχεται μόλις και μετά βίας στα 400 εκατ. € και δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις ζημιές  των Ιταλών παραγωγών. Στην εσωτερική αγορά, οι ροδακινοπαραγωγοί δέχονται ισχυρές πιέσεις, αφού η πτώση των τιμών των προϊόντων τους τείνει να ξεπεράσει και το 50%!!!

Όμως η «ζημιά» δεν περιορίζεται μόνο στον αγροτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Από το ρωσικό εμπάργκο θα επηρεαστούν και οι εξαγωγικοί κλάδοι προκαλώντας «ντόμινο» πολλαπλασιαστικών αρνητικών εξελίξεων στο σύνολο της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Ο εσμός των τρωκτικών, ανασυντάσσεται

Τσά! (ή, τρωκτικά και τυφλοπόντικες)..

Αποφάσισαν παραμονές δεκαπενταύγουστου να μας διασκεδάσουν.
Να μην πάμε , βρε αδελφέ, και σκαστοί πριν προλάβουμε να πληρώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ!

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον μαθητή και τον δάσκαλό. Της κωλοτούμπας.
Οι εποχές που ο δάσκαλος είχε εκνευριστεί γιατί πολλοί θεωρούσαν τον μαθητή ανώτερο του δασκάλου και εκδήλωνε την δυσαρέσκειά του με κοσμητικά επίθετα εναντίον του μαθητή: ''ο Ψευταράς είναι παλιάνθρωπος'', ή ''Ψευταράς και Χοντρός είναι φιλιππινέζες του Τόμσεν και πραξικοπηματίες'', ή  ''ο Ψευταράς είναι μέσα στις λίστες της Siemens'', οι εποχές εκείνες, τελείωσαν οριστικά.

Ο αυτοκράτορας της κωλοτούμπας, ο διαχρονικός τυφλοπόντικας της εξουσίας, το υπερμεγέθες τρωκτικό, αφού μάσησε 650 χιλιάρικα προεκλογική επιδότηση για το ανύπαρκτο κόμμα του, κι αφού πήρε και άδεια πανελλαδικής εμβέλειας για το κανάλι με τις τσόντες, επιστρέφει στο ''μπ@υρδέλο'' (όπως ο ίδιος είχε ονομάσει το κυβερνητικό κόμμα), για να εμποδίσει, λέει, ''πάση θυσία'', τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει πρωθυπουργός!

Κι έτσι όλος μαζί ο εσμός των τρωκτικών, ό,τι πιό ανήθικο και αηδιαστικό κυκλοφορεί στην Ελλάδα, θα προσπαθήσουν μαζί και ενωμένοι στην κοινή τους μάσα, με όλη την πολιτική αλητεία που τους διέπει, να γαντζωθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία, στην ουσία όμως να γαντζωθούν και να ξεσκίσουν το σώμα του ελληνικού λαού, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, την δική τους τσέπη, την δική τους αηδιαστική εξουσιομανία.

Ελλάδα - Κίνα. Τόσο κοντά, μα τόσο πολύ κοντά.


Η Κίνα δείχνει τον δρόμο

Συμβάσεις 450 ευρώ μικτά, δίμηνες ή τρίμηνες, σε συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της παρεχόμενης υπηρεσίας. Εργασιακό περιβάλλον που μοιάζει περισσότερο με ορνιθοτροφείο, σκοτάδι και λάμπες, φώτα από τις TFT οθόνες, 200 χλωμά πρόσωπα  αγχωμένα,  πληκτρολογούν ασταμάτητα επί 8ωρο. Διάλειμμα, απότι μάθαμε, προβλέπεται ανά δίωρο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η φυσική ανάγκη αποβολής των προϊόντων βιολογικής επεξεργασίας του κάθε οργανισμού που βρίσκεται μπροστά στην κάθε οθόνη.

Η εικόνα δεν είναι από την γνωστή (διαβόητη εδώ και χρόνια Foxconn, βασικού κατασκευαστή (υπεργολάβου) της Apple όπου οι  σκλάβοι  εργαζόμενοι  ζούσαν κάτω από καθεστώς δουλείας. Δεν είναι εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Orange Telecoms στη Γαλλία. Δεν είναι εικόνα από τα τόσα εργασιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά τον –καπιταλιστικό- πλανήτη του 2014. Είναι μία όψη της ελληνικής καθημερινότητας. Είναι η καθημερινότητα νέων ανθρώπων που είχαν την «τύχη» να προσληφθούν από την εταιρεία πρότυπο ελληνικής επιχειρηματικότητα και νέων τεχνολογιών GLOBO. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες, δεν υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν μόνο μαρτυρίες τρομαγμένων και ισοπεδωμένων από την ανεργία και τη δυστυχία, ανθρώπων. Η ένδεια και ο φόβος, σύμμαχοι του απάνθρωπου κορπορατικού Κράτους, κρατάνε τα σώματα δεμένα, τις ψυχές άδειες και τα στόματα κλειστά.

Ουκρανία: ο νεκροθάφτης της αριστεράς


Του Απόστολου Αποστολόπουλου

Η σύγκρουση στην Ουκρανία διαφέρει από κάθε άλλη των τελευταίων δεκαετιών επειδή η αντιπαράθεση των Μεγάλων Δυνάμεων είναι άμεση, σώμα με σώμα, αν και όχι (ακόμα τουλάχιστον) ένοπλη. Η σύγκρουση μεταφέρθηκε από την Περιφέρεια, τη Μ. Ανατολή, τον Καύκασο κλπ στην καρδιά της Ευρώπης και δεν έχει που αλλού να πάει, εδώ είναι το τέρμα.

Τρεις μήνες πριν να εισβάλει ο Χειμώνας ο Πούτιν αποφάσισε να χτυπήσει την Ευρώπη όχι στο ευαίσθητο πετρέλαιο/αέριο αλλά στα αγροτικά προϊόντα. Η σύγχυση στην Αθήνα είναι αστεία υπόθεση μπροστά στον πανικό στις Βρυξέλλες, ιδίως των γειτόνων της Ρωσίας. Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι η Λετονία αλλά και οι άλλες Βαλτικές χώρες, η Φινλανδία, η Πολωνία (θερμή υπέρ των αντιρωσικών κυρώσεων) πλήττονται καίρια και άμεσα. Όταν μάλιστα κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το ρωσικό εμπάργκο θα κρατήσει μόνο ένα χρόνο και ουδείς μπορεί να μετρήσει το πλήγμα στον τουρισμό του χρόνου. 

Η Μόσχα περίμενε ότι οι επόμενες κυρώσεις της Δύσης θα ήταν στον αγροτικό τομέα και αποφάσισε να χτυπήσει αποφασιστικά πρώτη. Η απόφαση του Πούτιν πλήττει αναμφίβολα και τους ίδιους τους Ρώσους. Αλλά είναι προφανές ότι το Κρεμλίνο βασίζεται στην υποστήριξη της Κοινής Γνώμης. Η απόφασή του είναι πράξη Εθνικής Ανεξαρτησίας και οι Ρώσοι το αντιλαμβάνονται. Άλλωστε, σχηματικά και απλοϊκά, οι Ρώσοι μπορούν να ζήσουν αν δεν βρίσκουν ροδάκινα στη λαϊκή.

Αν είσαι φτωχός, δεν δικαιούσαι διακοπές. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Της Αφροδίτης Τζιαντζή

Με επιχειρήσεις-σκούπα στις... παραλίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον νόμο που απαγορεύει το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση • Βροχή τα εξοντωτικά πρόστιμα σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν λίγα μπάνια, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τις τιμές των καταλυμάτων.

Τι κι αν οι τρεις στους τέσσερις Ελληνες δεν θα κάνουν φέτος ούτε μία μέρα διακοπές; Ας κυνηγήσουμε εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν για διαμονή σε δωμάτια, αλλά επιμένουν να διεκδικούν το -απαγορευμένο από τον νόμο- δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση. Ας τους επιβάλουμε εξοντωτικά πρόστιμα, 300 ευρώ αν δεν τα πληρώσουν εντός δεκαημέρου, για να τους τιμωρήσουμε για την ένδεια και το θράσος τους.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν και φέτος οι αστυνομικές αρχές, ειδικά στη Σιθωνία Χαλκιδικής και στη Σαμοθράκη, επιδιδόμενες σε μαζικές επιχειρήσεις-σκούπα που ονομάζονται «στοχευμένοι έλεγχοι καταπολέμησης της παράνομης κατασκήνωσης» και θυμίζουν τις αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές: 105 άτομα ελέγχθηκαν σε πρόσφατη έφοδο μικτού κλιμακίου της Τουριστικής Αστυνομίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος σε παραλίες της Χαλκιδικής, κατά την οποία -σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας- «προσήχθη ένα άτομο και βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις για παράνομη εγκατάσταση σκηνών».

Η μεσαία τάξη ψυχορραγεί στα νύχια των νέων μαυραγοριτών


ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ
ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, 
ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

Τα τελευταία έξι χρόνια, στην ελληνική κοινωνία έγινε, υπόγεια, μια μεγάλη αλλαγή, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο ταξικός χάρτης στη χώρα. Σε πολιτικό επίπεδο, η αλλαγή αυτή εκφράστηκε με το κίνημα των αγανακτισμένων, που οδήγησε στην κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων και απείλησε το πολιτικό σύστημα. Πολλοί μιλάνε για τη συρρίκνωση των μεσαίων στρωμάτων και το τέλος της μεσαίας τάξης.

Η κατάσταση της οικονομίας τα δύο τελευταία χρόνια φέρνει την Ελλάδα μεταξύ 22 κρατών στην τρίτη χειρότερη θέση πριν από το Νότιο Σουδάν και το Ιράν. Η θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια είναι κάτω από εκείνη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Μέσα σε δύο χρόνια οι λεγόμενοι «επιτηδευματίες», από ένα εκατομμύριο το 2009, μειώθηκαν στο μισό το 2011. 
Κάθε μέρα, χίλιες οικογένειες μένουν την τελευταία διετία χωρίς ρεύμα. Το 2012, τα συνεργεία έκοψαν το ρεύμα σε 300.000 ρολόγια. Το 40% αυτών δεν επανασυνδέθηκαν ποτέ. Το 40% των παιδιών -και το 90% κάτω των δύο ετών- δεν έχουν καμία συλλογική φροντίδα. Οι λιανικές πωλήσεις έχουν συρρικνωθεί κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο τζίρος της βιομηχανίας μειώθηκε 5% μέσα σε ένα χρόνο. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως «Αλλατίνη», η καπνοβιομηχανία Γεωργιάδης, η Χαρτοποιία Θράκης Diana, η ΑΓΝΟ, η Pepsico-ΗΒΗ, η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, έκλεισαν. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Βιοχάλκο που πήγε στο Βέλγιο, αεροπορικές εταιρείες, όπως οι British Airways και η Coca Cola, έφυγαν από την Ελλάδα.

Όλη η Ελλάδα μια ΜΚΟ για βολεμένους, λαμόγια και ξεπουλημένους


…για να μη μιλήσουμε για τις ΜΚΟ της εγχώριας “Αριστεράς”… τις υπάρχουσες και τις εκκολαπτόμενες…

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές χώρες. Υποτίθεται ότι δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.
Είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ενέργειες και προσπαθούν να βοηθήσουν σε μια σειρά από θέματα ευαίσθητα και στα οποία δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει το κράτος.

Υπάρχουν πολλές, καλές και άξιες ΜΚΟ οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο. Χρησιμοποιούν τα κονδύλια που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αυξάνουν με χορηγίες από ιδιώτες και συμβάλλουν στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων.

Μια περίοδο, όμως, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δεκάδες ΜΚΟ οι οποίες δεν είχαν σκοπό την φιλανθρωπία, αλλά τη ρεμούλα. Ήταν κλασικά παραδείγματα του μεταπολιτευτικού μοντέλου της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Από τον κρατικό αξιωματούχο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Αν και σε καμιά περίπτωση οι κακές ΜΚΟ δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύνολο των Οργανώσεων, αν δει κανείς τη λίστα με όσες δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει τι συνέβαινε.

Απίθανες Οργανώσεις με απίθανα ονόματα για ένα απίθανο έργο που αφορούσαν από την αποναρκοθέτηση περιοχών μέχρι την προστασία σπάνιων ειδών του ζωϊκού βασιλείου.

Πρόσφυγες και αόρατοι πρόσφυγες

Αναρωτιέται ο Παύλος



Ένα πληγωμένο αγόρι από την Παλαιστίνη ελπίζει να καταφύγει στην Αίγυπτο με την οικογένειά του. Tον κρατάει στην αγκαλιά της η μητέρα του, καθώς περιμένουν στη Ράφα για να μεταβούν στην Αίγυπτο.


Πρόσφυγες από το Β. Ιράκ προσπαθούν να διαφύγουν από τις σφαγές των ισλαμιστών

Για την ελληνική Αριστερά, η τραγωδία των πληθυσμών του Β. Ιράκ, μπροστά στην επέλαση των ισλαμιστών, είναι κάτι το αόρατο. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς διαδικτυακούς τόπους που πρόσκεινται στην αριστερά, καθώς και τον αναρχικό χώρο. Εύλογα κανείς αναρωτιέται για την διαφορά ευαισθησίας. Και εν τέλει υποψιάζεται κανείς ότι η προσέγγιση στον ανθρώπινο πόνο κυριαρχείται από πολιτικές ατζέντες, που, στην προκειμένη περίπτωση, μου φαντάζουν ακατανόητες.

Πηγή:http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία και Αριστερά

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Την αλληλεγγύη του Κρεμλίνου προς τον ελληνικό λαό ζήτησε, με επιστολή προς τον Πούτιν, ο Μανώλης Γλέζος. Την αλληλεγγύη της Ρωσίας προς την Κύπρο ονειρεύτηκαν πολλοί Κύπριοι τον Μάρτιο του 2013, όταν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η … κυπριακή κυβέρνηση Αναστασιάδη (!) επετέθησαν στις κυπριακές τράπεζες κατάσχοντας τα χρήματα των Ρώσων ιδίως καταθετών! Ο Μίκης Θεοδωράκης εξήγησε επανειλημμένως ότι θεωρεί τη Μόσχα απαραίτητο σύμμαχο μιας Ελλάδας που αμφισβητεί τα Μνημόνια και τις Δανειακές.

Ελλάδα και Κύπρος – εφόσον θελήσουν να ξαναγίνουν λίγο ανεξάρτητα κράτη - και η Ρωσία είναι προφανείς δυνητικοί σύμμαχοι, όχι μόνο εξαιτίας «κοινής πίστης» και πατροπαράδοτων δεσμών αλλά και λόγω αντικειμενικής σύμπτωσης συμφερόντων και … κοινών εχθρών! Η Ελλάδα και η Κύπρος απειλήθηκαν στο παρελθόν γεωπολιτικά και απειλούνται σήμερα, και οικονομικά και γεωπολιτικά, από τους υποτιθέμενους εταίρους και συμμάχους τους. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενορχήστρωσαν την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή. Η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από κοινού με τις παγκόσμιες «μεγατράπεζες», ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά της ελλαδικής και κυπριακής οικονομίας.
 
Φυσικά, κάθε είδους προσέγγιση, συνεργασία ή συμμαχία ελέγχεται και επαληθεύεται στην πράξη, ούτε μπορεί να θεωρηθεί εκ των προτέρων δεδομένος και βέβαιος ο ρόλος που θα θελήσει να παίξει η Μόσχα σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση της Αθήνας και της Λευκωσίας με τους Πιστωτές. Αυτά τα πράγματα όμως δεν πέφτουν από τον ουρανό. Προετοιμάζονται συστηματικά και μακροπρόθεσμα, κάτι που δεν κάνει καμία πολιτική δύναμη σε Ελλάδα ή Κύπρο.

Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ

Η καμπάνια του Συλλόγου Ιντιφάντα για Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ.

O Σύλλογος Ιντιφάντα έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα καμπάνια καταναλωτικού, πολιτιστικού, ακαδημαϊκού Μποϊκοτάζ του Ισραηλινού Απαρτχάιντ.
Διαβάστε:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ «Μποϋκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ»
Σχετικά με το καταναλωτικό μποϊκοτάζ δείτε:
Σχετικά με το πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ, διαβάστε ακόμα:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την:

Αναγκαιότητα για Μποϊκοτάζ – Απόσυρση επενδύσεων – επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Ισραήλ

έως ότου συμμορφωθεί με τη διεθνή νομοθεσία

διαβάστε το σχετικό φυλλάδιο

Επισκεφθείτε τον ιστοτοπο (αγγλικά) της Παλαιστινιακής Εθνικής Επιτροπής (BNC) της καμπάνιας BDS (Μποϊκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις).

Διαβάστε για μερικές από τις προηγούμενες δράσεις μας:
ενάντια σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Ισραηλινού Πρέσβη
- ενάντια σε συμμετοχή Ισραηλινού αρχαιολόγου που πραγματοποιεί παράνομες ανασκαφές στα Κατεχόμενα σε Συμπόσιο της Unesco (ελλ. – engl. )
συμμετοχή με ραδιοφωνικές παρεμβάσεις σε μαραθώνιο Μποϊκοτάζ
ενάντια σε εκδήλωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στο Μέγαρο Μουσικής
εκδήλωση με θέμα «Η σημασία του μποϊκοτάζ στο ισραηλινό απαρτχάιντ για την επιτυχία του Παλαιστινιακού αγώνα»