Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ – 3ο μνημόνιο- νέο ταμείο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας

Του Γιώργου Κασιμάτη

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ξεκινώντας είναι καλό να κάνουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις:
1. Τα ΜΜΕ έχουν περάσει πλέον στα χέρια των εξουσιαστών και αποτελούν το μεγάλο όπλο τους για την προώθηση των απεχθών πολιτικών τους.
2. Εσείς τα κινήματα είστε οι τελευταίοι φρουροί για μια καλύτερη πολιτική κατάσταση για έναν καλύτερο κόσμο.
Ερχόμενοι στο προκείμενο για το οποίο δίνεται η συνέντευξη αυτή, πρέπει αρχικά να διευκρινίσουμε ότι η Γ Δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε το καλοκαίρι αλυσοδένει τον λαό, επειδή:
1. Ως επακόλουθο της δανειακής σύμβασης ψηφίστηκε στη βουλή το Γ' μνημόνιο με μεγάλη πλειοψηφία.
2. Οι όροι της είναι πιο σκληροί και άρα πιο βαριές οι αλυσίδες του λαού.
3. Επαναφέρει τον έλεγχο και την απόλυτη πραγματοποίηση όλων των όρων των προηγούμενων μνημονίων.

Συριζαίος βουλευτής: "ξεπουλούμε τα πάντα. Εφαρμόζουμε τις εντολές της τρόικας"

Μέχρι τώρα ότι το ντόπιο πολιτικό προσωπικό δεν είναι παρά υπηρέτες  και εκτελεστές εντολών  από τους ξένους δανειστές του ελληνικού κράτους, (και της ντόπιας πλουτοκρατίας, θα λέγαμε εμείς), το επικαλούταν μόνο κάποιοι οι οποίοι από τα ΜΜΕ χαρακτηριζόταν «γραφικοί», στερούμενοι «ευρωπαϊκού πνεύματος».

Μπροστά όμως στα σημερινά δεδομένα, αυτή την πραγματικότητα αναγκάζονται να αναγνωρίσουν δημόσια ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Γιώργος Δημαράς ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ασκεί η ίδια πολιτική αλλά περιορίζεται να εφαρμόζει τις εντολές που παίρνει: 
«Δεν είναι ευτύχημα το ότι στη χώρα αναγκαζόμαστε, επειδή έτσι κατάντησε η οικονομία να ξεπουλάμε τα πάντα. Δεν ασκούμε εμείς πολιτική . Κι αυτό ας το συνειδητοποιήσουμε. Σε ένα μέρος ποσοστό ασκούμε πολιτική. Η κυριαρχία είναι στην τρόικα», 
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι αυτό που λέει ένα αναρχικό σύνθημα: «Ψηφίζεις πολιτικούς και σου βγαίνουν μεσίτες» οι οποίοι –πέρα από την μεσιτεία που πιθανόν λαμβάνουν για τις «υπηρεσίες» τους- δεν είναι παρά υπηρετικό προσωπικό  στις εντολές των «αφεντικών» τους.

Πηγή:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_32.html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ανερυθρίαστοι "ξεπουλητάδες"...Κάποιος εισαγγελέας με μια στάλα φιλότιμο, υπάρχει;;;

Εφεδρικό μνημόνιο: Κάποιος να τελειώσει τη δουλειά

Toυ Αλέξανδρου Ζέρβα

Εκεί λοιπόν που όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο περίμεναν «την εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας» μετά από το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, ήρθε η σύνοδος της Ουάσινγκτον να τους επαναφέρει απότομα στη σκληρή πραγματικότητα.

Δεν πρόκειται απλά για τη ματαίωση ενός ακόμη success story, αλλά παράλληλα για την επαναφορά της πολιτικής αβεβαιότητας. Άλλωστε, ήταν ήδη ορατή δια γυμνού οφθαλμού η αμηχανία στο εσωτερικό της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ακόμη και μπροστά στο αρχικό πακέτο που  ετοιμαζόταν να φέρει «καλώς εχόντων των πραγμάτων» μέσα στο Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Φανταστείτε τι έχει να γίνει εφόσον τους φορεθεί κάνα καπέλο έξτρα σκληρών μέτρων, όπως εκείνα του εφεδρικού μνημονίου που συμφώνησαν οι δανειστές (ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης) στην αμερικάνικη πρωτεύουσα. Κάπως έτσι επανέρχονται σενάρια ακόμη κι ενός νέου δημοψηφίσματος. Μόνο που δυστυχώς πλέον είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που πιστεύουν ακόμη στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης...

Η έλευση του Πάπα για να καθαγιαστεί το έγκλημα


Του Δημήτρη Καζάκη
Ήλθε και απήλθε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Λέσβο. Ποιός ήταν ακριβώς ο σκοπός της επίσκεψής του; Προφανώς να μετατρέψει ένα κορυφαίο και άκρως ακανθώδες πρόβλημα ανθρωπιστικού δικαίου, αλλά και εθνικής ασφαλείας της Ελλάδας, σε ζήτημα ελεημοσύνης.

Το μήνυμα ήταν σαφές:
  • Ξεχάστε το γεγονός ότι οι τεράστιες αυτές πληθυσμιακές ροές είναι προϊόν επεμβατικών πολέμων και διάλυσης ολόκληρων χωρών κατ' εντολή και προς το συμφέρον της πολιτισμένης Δύσης.
  • Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές δεν έρχονται από μόνες τους, αλλά ως όμηροι μιας τεράστιας υπερεθνικής βιομηχανίας μετακίνησης πληθυσμών από Ασία και Αφρική προς Ευρώπη.
  • Ξεχάστε ότι οι μάζες αυτές των ομήρων δεν αντιμετωπίζονται με βάση τα διεθνώς νόμιμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας υποδοχής, αλλά κατά τα καλά και συμφέροντα των απόκοσμων και υπερεθνικών εξουσιών.
  • Ξεχάστε ότι οι ζωές των ομήρων βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος ύποπτων ΜΚΟ και κατ' επάγγελμα "αλληλέγγυων", χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα να ανθεί το πανευρωπαϊκό δίκτυο δουλεμπορίας ανθρώπων και ιδιαίτερα ανηλίκων.
  • Ξεχάστε ότι μαζί με τους ομήρους εισέρχεται και κάθε λογής καρύδι, κάθε λογής μισθοφόρος, ή εγκληματίας πολέμου από τα πεδία των μαχών της Συρίας, του Ιράκ, αλλά και της βόρειας Αφρικής.
  • Ξεχάστε τα όλα αυτά. Ξεχάστε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ' ένα τεράστιο κέντρο κράτησης ομήρων, για την ευκολότερη διαχείρισή τους από τα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξεχάστε τη διάλυση και τον εθνικό ακρωτηριασμό της χώρας, που έχει ήδη δρομολογηθεί με άλλοθι αυτή τη μαζική μετακίνηση ομήρων.

Εσείς πρέπει να συγκινηθείτε από τα κροκοδείλια δάκρυα του Πάπα, που μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ήρθαν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί οι θαλασσοπνιγμένοι δεν είναι όμηροι σκοτεινών και ύποπτων δυνάμεων. Δεν είναι όμηροι της ΕΕ και της Τουρκίας. Ούτε των δουλεμπόρων που με βιτρίνα τις ΜΚΟ κάνουν χρυσές δουλειές πανευρωπαϊκά. Ιδίως με τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Μια πρώτη ματιά στις επιλογές της Ελλάδας


Toυ Δημήτρη Μενδρινού*

Πρόσφυγας είναι το άτομο «που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του, έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ' αυτήν.»
(Σύμβαση της Γενεύης  - 1951 -  για το καθεστώς των προσφύγων)

Εισαγωγή
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (διαβάστε εδώ):
Α) το 2015 εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία 847.930 πρόσφυγες ή μετανάστες ενώ το 1ο τρίμηνο του 2016 ο αριθμός έφτασε τα 145.027 άτομα.
Β) για το έτος 2014 ο αντίστοιχος αριθμός προσφύγων ή μεταναστών ήταν 34.442 άτομα κάτι που σημαίνει ότι το 2015 παρατηρήθηκε αύξηση 2362% έναντι του προηγούμενου έτους.