Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Άρχισε η Σύνοδος Κορυφής και από τις δηλώσεις δεν διαφαίνεται καταληκτική συμφωνία για νέο πρόγραμμα από τον ΕΜΣ.


Του Δημήτρη Καζάκη
[ωρα 7.09 μ.μ.]

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό υπουργό οικονομικών της Φιλανδίας και γιουσουφάκι του Σόιμπλε, Alexander Stubb, η σημερινή Ευρωομάδα κατέληξε σε "εκτεταμένους όρους" για μια νέα ελληνική διάσωση. Αυτό δήλωσε μετά την πρωινή συνάντηση των υπουργών οικονομικών και λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής.

Οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν "νόμους που πρέπει να προωθηθούν μέχρι την 15η Ιουλίου", υπό "δύσκολες συνθήκες" για τις συντάξεις, τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, το ΦΠΑ και τους φόρους, καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι νόμοι αυτοί μάλλον θα θεωρηθούν ως προαπαίτηση για να συνεχιστεί ο "διάλογος" για το νέο πρόγραμμα διάσωσης από τον ΕΜΣ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τη σειρά της δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει μια συμφωνία "με οποιοδήποτε τίμημα" στη σύνοδο κορυφής σήμερα. Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα "εξετάσουν κατά πόσον [η Ελλάδα] μπορεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα διάσωσης», αλλά το αν θα τα καταφέρουμε μένει να το δούμε, δήλωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι η εμπιστοσύνη,"η πιο σημαντική αξία", λείπει.

Η εισήγηση του Eurogroup στους ηγέτες της Ευρωζώνης

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
[Τελευταία δημοσίευση: 19:20]

Το Real.gr φέρνει στο φως την εισήγηση του Eurogroup προς τους ηγέτες των 19 κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει νομοθετικά προαπαιτούμενα, την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις και ένα ταμείο εγγυήσεων του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ.

ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελλάδα διέρχεται μέσα από την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται αυτή τη στιγμή η ύπαρξή της. Με μια επικίνδυνη κυβέρνηση δωσίλογων, με ένα ανύπαρκτο κοινοβούλιο που δεν λαμβάνει υπ’ όψη την εκφρασθείσα ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, αντιμέτωπη με μια Ευρώπη που ζητά να μπει η Ελλάδα και ο λαός της σε υποθήκη, για να της δώσει περαιτέρω δάνεια και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα αφανίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, το ΕΠΑΜ ζητεί:

1.Την άμεση αποχώρηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις αφού προηγουμένως καταγγείλει την δανειακή σύμβαση του Μαΐου 2010 επί τη βάσει των άρθρων 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης περί Συνθηκών.

2.Την διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Γερμανία και την Φινλανδία.

3.Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

ΤΩΡΑ συντελείται η μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως Ελληνικού κράτους...


Toυ Δημήτρη Καζάκη 
[Κυριακή 12 Ιουλίου 2015-ώρα 13.09]
Δημοσιεύτηκε με τίτλο:Θέλετε να μάθετε τι μας ετοιμάζουν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Eurogroup;

Το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά καθορίστηκε από έγγραφο του Σόιμπλε, το οποίο κατατέθηκε στις 10 Ιουλίου. Μία μέρα μετά την κατάθεση της λεγόμενης ελληνικής πρότασης. Η πρόταση του Σόιμπλε κατατέθηκε ενόσω στην ελληνική Βουλή συντελούνταν το πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τι προβλέπει η συγκεκριμένη αντιπρόταση Σόιμπλε;

"Οι προτάσεις αυτές δεν έχουν μια σειρά από υψίστης σημαντικούς τομείς μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, για την προώθηση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, οι ιδιωτικοποιήσεις, τραπεζικός τομέας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν επαρκούν.

Αυτός είναι ο λόγος που οι προτάσεις αυτές δεν μπορούν να χτίσουν τη βάση για μια εντελώς νέο, τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ, όπως ζήτησε η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, μια βιώσιμη λύση, διατηρώντας την ανάμιξη του ΔΝΤ. Υπάρχουν δύο δρόμοι τώρα: