Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η υπόθεση Σφακιανάκη και το αληθινό πρόβλημα

Του Δημήτρη Καζάκη

Σχόλια απο τον Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημ. Καζάκη και τον Δημ. Κυπριώτη στον διαδικτυακό σταθμό e-roi.gr, την Παρασκευή 19 Φεβ. 2016.

Η υπόθεση μετάθεσης του κ. Σφακιανάκη και ο ντόρος που ξεσήκωσε αποδεικνύει, πόσο διαπλεκόμενη είναι η ηγεσία της αστυνομίας με την εκτελεστική εξουσία και γενικά με το σύστημα διαπλοκής της εξουσίας. Ο λόγος είναι απλός. Η κυβέρνηση δια του Τόσκα επιχείρησε να τοποθετήσει δικό της έμπιστο πρόσωπο στη θέση του κ. Σφακιανάκη. Μόλις το προσπάθησε άρχισε ένας ολόκληρος πόλεμος από τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Είναι εντυπωσιακό πόσο κοινότυπα τα περισσότερα μέσα σε επαρχία και κέντρο πήραν το πλευρό του κ. Σφακιανάκη. Και μάλιστα με επιχειρήματα τόσο ταυτόσημα, που είναι σίγουρο ότι προέρχονταν από ένα συγκεκριμένο κέντρο. «Μα, να μεταθέσουν τον υποστράτηγο κ. Σφακιανάκη;» Έλεγαν και ξαναέλεγαν. «Αυτόν που έσωσε τόσους από την αυτοκτονία, έσωσε τόσα παιδιά από την παιδεραστία,…» και ούτω καθ εξής.

Tί νέα απο το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.;


Σχόλιο ιστολογίου: Δεν μας λέει τίποτα καινούργιο η έκθεση του  Transnational Institute (Δείτε παρακάτω)...Ο πρωθυπουργός μας τα γνώριζε εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια..."Εκτροφείο σκανδάλων το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.!!!" διαλαλεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί!!!.

Τσίπρας, 27 Φεβρ. 2014: 


Έτσι λοιπόν λίγες μέρες πριν γίνει κυβέρνηση ...ΚΑΤAΡΓΕΙ το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.!!!!:

Τσίπρας, Ναύπλιο, Ιανουάριος 2015, λίγο πριν τις εκλογές:


.......//......

Οσμή σκανδάλου στο ΤΑΙΠΕΔ...

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Ένα δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζών και εταιρειών, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα σαν σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων αλλά και σαν αγοραστές της δημόσιας περιουσίας, με τις ευλογίες και τη στήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, φέρνει στο φως έκθεση του διεθνούς κέντρου ερευνών Transnational Institute.

Στην έκθεση, την οποία η «Εφ.Συν.» έλαβε κατ’ αποκλειστικότητα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της, γίνεται εκτενής αναφορά σε παραδείγματα ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως τις ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων που μεσολάβησαν στη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Deutsche Bank η οποία, όπως αναφέρεται, συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τις μετοχές του ΟΠΑΠ στο 50% της αξίας τους.