Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (44) :Dave Holland Quartet - Conference of the Birds

Συνέδριο για το "Βασικό Εισόδημα"


Φέρνοντας το Βασικό Εισόδημα εκεί που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Με τη στήριξη ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη, η ομάδα για το UBI Ελλάδας -μέλος της συμμαχίας για το "Χωρίς Όρους Βασικό Εισόδημα Ευρώπης" (UBIE) – οργανώνει μία κεντρική συνεδριακή εκδήλωση για το Βασικό Εισόδημα, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με τίτλο: 

“ Ένα όραμα για το μέλλον: Εάν όχι ΤΩΡΑ; Πότε;
Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την εφαρμογή του Άνευ Όρων Βασικού Εισοδήματος στην Ευρώπη”

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2014
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης

Θα υπάρξουν εργαστήρια από τις 4μμ έως και τις 6μμ από ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των Sarah Thorne του Basic Income UK καθώς και ερευνητών του UBI στο Social Sculpture Research Unit της Οξφόρδης, του Otto Lüdeman, από το Δίκτυο Βασικού εισοδήματος του Αμβούργου, και του Jouko Hemmi από το  BIEN Φινλανδίας και ακτιβιστή του UBI εδώ και δεκαετίες.

Περί θυσίας και εξιλέωσης στην Ελλάδα της κρίσης

Η θυσία μας στον Μολώχ της εξουσίας μέσω συνεχών οικονομικών και ηθικών βασανιστηρίων δεν είναι λυτρωτική. Αντίθετα, αποσκοπεί στο να αποδεχτούμε ότι είναι ταυτόχρονα τιμωρία και φυσική καταστροφή.

Του Κώστα Δουζίνα

Πρόσφατα οι κυβερνώντες θυμήθηκαν ξαφνικά τις θυσίες των πολιτών. «Πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες τους», λέει ο ένας, «όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού», προσθέτει ο άλλος σε σεμινάριο για τη «δημοκρατία υπό πίεση». Είναι επίκαιρο λοιπόν να σκεφτούμε τη λειτουργία της θυσίας και τη σχέση της με τη δημοκρατία.

Ο εβραϊκός και ο ελληνικός πολιτισμός μάς κληροδότησαν διαφορετικές πρακτικές θυσίας που αντιπροσωπεύονται από τη θυσία του Ισαάκ και της Ιφιγένειας. Ο Αβραάμ αποδέχεται την εντολή του Θεού να θυσιάσει τον γιο του χωρίς ερώτηση, επιφύλαξη ή αμφισβήτηση. Ο Αγαμέμνων αντίθετα διαπραγματεύεται με την Αρτεμι, ζητά εξηγήσεις και ανταλλάγματα. Η θυσία της Ιφιγένειας είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο πατέρας σ’ ένα αλισβερίσι με το θείο για να γεμίσει ο ούριος άνεμος τα πανιά των Αχαιών και να τους πάει στην Τροία. Εχουμε λοιπόν από τη μια τη θυσία του Ισαάκ στον Θεό χωρίς αντιπαροχή και χρόνο λήξης. Απόλυτη υπακοή στον απόλυτο Αλλο. Για τους Ελληνες, η θυσία γίνεται για έναν σκοπό, είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συναλλαγής. Θυσία σ’ ένα απαιτητικό άλλο από τη μια, θυσία στον άλλο για να πετύχει ο σκοπός μας από τη άλλη. Δύο σχεδόν αντίθετες λογικές.

Η στάση της Ελλάδας εξυπηρετεί την Τουρκία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή

 

Το ερώτημα δεν είναι αν έρθει, αλλά πώς θα τελειώσει - ο μεγάλος πόλεμος της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Το κύριο ενδιαφέρον της Τουρκίας στις μεσανατολικές πολιτικές ίντριγκες συνεχίζει να είναι να βρει έναν τρόπο για να αντικαταστήσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία στην Δαμασκό. Οι επιλογές υπάρχουν, όπως όμως και οι μεγάλοι κίνδυνοι που ελοχεύουν: η Άγκυρα είναι σε μια στάση αναμονής και δεν θα ήθελε να εμπλακεί πολεμικά στην Μέση Ανατολή, τουλάχιστον όσο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος του στρατού της παραμένει μακριά από την Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Μουσουλμανική Αδελφότητα και τουρκική εγγύτητα

Το κόμμα AKP του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το ίδιο ένα απόγονο πολιτικό σχήμα της ιδεολογίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στις απαρχές του ΑΚΡ έχουν ήδη συμπεριληφθεί τα στοιχεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου και της Τυνησίας και διευκόλυναν την ιδεολογική εγγύτητα. Η Τουρκία φιλοξενεί έτσι μια συμμαχία των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων της Συρίας, με πυρήνα την Αδελφότητα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια τρίτη επιλογή των ισλαμιστών σε πολλές χώρες που ανταγωνίζονται τον Ουαχαμπιτισμό που συχνά είναι επηρεασμένος από τη Σαουδική Αραβία και με τους Σιίτες που συχνά είναι συνδεδεμένοι με το Ιράν.

«Είμαστε άντρο απατεώνων και ηλιθίων»


Της Ιωάννας Κλεφτογιάννη
Αν ξαφνικά νομίζουμε ότι όλα τα θέματά μας είναι ένας ωραίος τάφος, μια χαρά είμαστε! Αλλά, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει η Αμφίπολη reality! ** Κανένας δεν βρέθηκε να απαιτήσει μια καλύτερη Δημοκρατία, μια αληθινή Δημοκρατία. Γιατί αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μια γελοιότητα ** Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς -και τους καλλιτέχνες- που του αξίζουν! Ομως, δεν νομίζω ότι του ελληνικού λαού τού άξιζε όλη αυτή η ξεφτίλα
 «Μια χαρά Δικτατορία είμαστε! Ποδόσφαιρο, "Να η ευκαιρία" και... σιωπή! λέει ο Γιάννης Αγγελάκας, που αύριο βράδυ εμφανίζεται στο θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, έχοντας στις αποσκευές του όχι μόνο τις ροκ μουσικές του, που ξυπνάνε νεκρό, και το ρεμπέτικο, που αγάπησε με πάθος, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θα παρουσιάσει και μέρος απ' τη δουλειά που έχει κάνει σκύβοντας στην εγχώρια μουσική παράδοση, για την οποία έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι «σαν να υπήρχε στο DNA μου. Ηταν, δηλαδή, σα να χρωστούσα κάτι σ' αυτήν τη μουσική».

- Πέρσι τέτοια εποχή, λίγο μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα, κλείσατε τη συναυλία σας στο Βύρωνα με τη φράση «Να προσέχουμε το φασίστα που κρύβουμε μέσα μας». Ο κόσμος απογοητεύτηκε, θυμάμαι, η φόρτιση ήταν μεγάλη, περίμενε να πείτε κάτι πιο οργισμένο. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος απ' τη δολοφονία. Βλέπετε να έχει αλλάξει κάτι;

Όσοι καταλαβαινόμαστε, ας συνεννοηθούμε γρήγορα!


Του Σταμάτη Κραουνάκη

Ημεροδρόμε μου

Δευτέρα 22/9
Στ΄ αεροπλάνο.
Βλέπω την Αθήνα από ψηλά, τη χώρα να αιωρείται αναμαλλιασμένη.

Υγρασία και ζέστη και μια υπνηλία διάχυτη, από την αναποφασιστικότητα, ή έπεσε ο… ψεκασμός παραπανίσιος…
Μεταξύ Lady Gaga και συναυλίας Παύλου Φύσσα, παίχτηκε το ρεπερτόριο την βδομάδα που πέρασε..και στις δύο περιπτώσεις ανώριμα, κουτσοβλάχικα και με άσφαιρα, ας μου επιτραπεί…
Μονόπατοι, ημιμαθείς και κομπλεξικοί, με τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης να αιωρούνται στο χωροχρόνο, μόνες και αταξινόμητες ακόμα…
Από παντού ακούω ένα work in progress..(εργασία σε εξέλιξη)…και το χειρότερο απ όλα, κυρίως στην Τέχνη…
Πληρωμένο με κρατικό χρήμα, εμφανιζόμενο ως κάτι εξαιρετικό και μεγαλεπήβολο, που ο καλλιτέχνης, ο Μέγας αυτός, που το έχει συλλάβει, θα το ολοκληρώσει οσονούπω, στο χρόνο..
Και το κοινό θα παρακολουθεί την εξέλιξη και θα την πληρώνει, εννοείται, μέχρι το μεγαλοφυές αριστούργημα να λάβει σάρκα και οστά, όπως το φαντάστηκε ο καλλιτέχνης …

Σουηδία:Θέρισαν το κράτος πρόνοιας σπέρνουν την άκρα Δεξιά


Στη Σουηδία το πολιτικό Κέντρο έστρωσε το δρόμο για την άνοδο της άκρας Δεξιάς γιγαντώνοντας τις ανισότητες

Του Άρη Χατζηστεφάνου

σουηδιαΡάπισμα για τα κόμματα εξουσίας με μοναδικό όμως κερδισμένο το φιλοφασιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, αποτέλεσε η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στη Σουηδία. Το μπλοκ των δεξιών κομμάτων, που κυβερνούσε τη χώρα υπό τον Φρέντερικ Ρέινφελντ, κατατροπώθηκε χάνοντας 10 ποσοστιαίες μονάδες. Και οι σοσιαλδημοκράτες, όμως, που θεωρητικά κέρδισαν την εκλογική μάχη είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται μόνο κατά 1% σε σχέση με την πανωλεθρία των εκλογών του 2010. Ακόμη λοιπόν και με τη στήριξη των Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς οι σοσιαλδημοκράτες αναζητούν ακόμη 15 έως 17 έδρες από τις 175 που χρειάζονται για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η δεξιά παράταξη πλήρωσε στις κάλπες την ολομέτωπη επίθεση που είχε πραγματοποιήσει εναντίον του σουηδικού κράτους πρόνοιας, συνεχίζοντας ουσιαστικά την αντιλαϊκή επίθεση των σοσιαλδημοκρατών. Από το 2006 η χώρα γνώρισε ένα πρωτοφανές, για τα δεδομένα της χώρας, κύμα ιδιωτικοποιήσεων, απορρύθμισης και ψαλιδίσματος των κοινωνικών επιδομάτων. Το αποτέλεσμα ήταν η Σουηδία να μετατραπεί μέσα σε δέκα χρόνια από πρότυπο κοινωνικής ειρήνης στη χώρα με την μεγαλύτερη τάση αύξησης των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ. Η ανεργία κινείται πλέον στο 8% ενώ μεταξύ των νέων ξεπερνά το 25%. Και ενώ για χώρες σαν την Ελλάδα οι αριθμοί αυτοί φαντάζουν «ειδυλλιακοί» η απότομη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου επέφερε στον πληθυσμό ένα βίαιο σοκ, ανάλογο με αυτό που βιώνουν οι φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξεγέρσεις που σημειώθηκαν το καλοκαίρι στα προάστεια της Στοκχόλμης ήταν μια μόνο από τις εκφάνσεις μια τρομαγμένης κοινωνίας.

κ. Υπουργέ της Παιδείας σήμερα σας παραδίδουμε ονομαστικά στοιχεία για 2.000 παράνομους τίτλους σπουδών


Δραματική Επιστολή του Προέδρου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Με αφορμή την αποστολή από την ΟΙΕΛΕ προς το Υπουργείο Παιδείας ονομαστικών στοιχείων για 2.000 παράνομους τίτλους σπουδών που εκδόθηκαν από ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, στην ΚΕΔΕ , και στους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.
Ακολουθεί το κείμενο:


«ΠΡΟΣ
Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Α. Λοβέρδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κ.Μητσοτάκη
Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
Περιφερειάρχες :

    Αττικής κα Ε.Δούρου
    Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γ.Παυλίδη
    Βορείου Αιγαίου
    Δυτικής Ελλάδος κ. Α. Κατσιφάρο
    Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδη
    Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη
    Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό
    Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο
    Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας
    Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη
    Νοτίου Αιγαίου κ.Γ.Χατζημάρκο
    Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη
    Στερεάς Ελλάδος κ. Κ.Μπακογιάννη
  
Κύριε Υπουργέ,

Η κοινωνία παρακολουθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα εμβρόντητη να έρχονται στο φως αποκαλύψεις που αφορούν πλαστούς και παράνομους τίτλους σπουδών.

Σε πλειστηριασμό μέσω ίντερνετ η περιουσία των οφειλετών


Ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων στοιχείων των μεγαλοοφειλετών που έχουν κατασχεθεί. Σύμφωνα με απόφαση της κ. ΣαββαΪδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της  Κυβερνήσεως και ισχύει από χθες, θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο www.publicreveneu.gr οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται από το Δημόσιο.
Το μέτρο αν και αφορά τους οφειλέτες με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή  άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, νομιμοποιεί μια πρακτική ακραία και επικίνδυνη για όσους αδυνατούν να ξοφλήσουν.

Σύμφωνα με την απόφαση θα ισχύουν τα εξής:
Άρθρο 2
Προϋποθέσεις δημοσίευσης και περιεχόμενο των δημοσιοποιούμενων στοιχείων

Η Συμφωνία του Λονδίνου και το ελληνικό χρέος

Το παρακάτω μήνυμα έφτασε προχτές στην θυρίδα τής ηλεκτρονικής μου αλληλογραφίας:
Ο αιθεροβάμων Benny λέει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.Ο Αντωνάκης θα πάρει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους.Πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Άκουγα σήμερα τον Παπά στον Χατζηνικολάου.Σαφώς επιθυμούν διαγραφή του χρέους. Ως εναλλακτικό σενάριο θα ήθελαν διαπραγμάτευση του χρέους στα πρότυπα της Συνθήκης του Λονδίνου 1953.Θεωρώ δεδομένο πως δεν διαπραγματεύτηκαν Στουρνάρας, Βενιζέλος, Σαμαράς κλπ. 
Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα της Συνθήκης του Λονδίνου 1953;Oι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια υπόκεινται πλέον στο αγγλικό δίκαιο. Θα σκίσουν το μνημόνιο; Η αποπληρωμή γινόταν σε μάρκα και υπήρχε περιορισμός εισαγωγών.
Yπάρχει περίπτωση η Μέρκελ να αλλάξει την μέχρι τώρα στάση της, γιατί είναι πιο όμορφοι στον ΣΥΡΙΖΑ; 

Πρώτα-πρώτα, ας παραπέμψουμε όσους αναγνώστες δεν έχουν υπ' όψη τους αυτή την Συνθήκη (πιο σωστά: Συμφωνία) στο κείμενο της 11ης Μαρτίου με τίτλο "Η Συμφωνία τού Λονδίνου, 27/2/1953", όπου είχαμε ασχοληθεί αναλυτικά μαζί της.

Και τώρα, ας προχωρήσουμε στο ζουμί.

Προσωπικά, θεωρώ άνευ ουσιαστικού ενδιαφέροντος οποιαδήποτε συζήτηση περί του ελληνικού χρέους αναφέρεται στην Συνθήκη του Λονδίνου, επιχειρώντας να βρει ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και στο τώρα. Λέω δε "άνευ ουσιαστικού ενδιαφέροντος" λόγω ευγενείας και μόνον. Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι τέτοιες τοποθετήσεις είναι εκτός πραγματικότητος, δείχνουν είτε ασχετοσύνη είτε επιπολαιότητα, ενδεχομένως δε δεν αποσκοπούν παρά σε φτηνό εντυπωσιασμό.

Το 3ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ μπροστά στις σημερινές προκλήσεις.

Tου Δημήτρη Κυπριώτη

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 2011 αμέσως μετά την καταστολή και τον σταδιακό εκφυλισμό του κινήματος των «πλατειών». Γέννημα του καιρού του, ήλθε να ικανοποιήσει μια ιστορική ανάγκη και να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη συνέχεια του αγώνα του Ελληνικού λαού για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους.

Ήδη με την Ιδρυτική του Διακήρυξη, το Ε.ΠΑ.Μ. έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην προσπάθεια του Ελληνικού λαού για μια διαφορετική πορεία ανασυγκρότησης.

Μια πορεία στον αντίποδα εκείνης που του έταξαν και τον οδήγησαν για δεκαετίες, εθελόδουλες ηγεσίες και οι πολιτικές τους, στην εξάρτηση από ξένα συμφέροντα, οδηγώντας, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2009, τη χώρα σε μια νέα κατοχή, με οικονομικά μέσα.

Τον Μάιο του 2010 ο κύβος ερίφη για τις εθελόδουλες ηγεσίες. Παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί, στους ξένους δυνάστες, με πρόσχημα ένα χρέος, που ουδέποτε μάθαμε πως και γιατί δημιουργήθηκε και ποιους τελικά εξυπηρέτησε.

Η Ελλάδα στα αποκαΐδια της «ασύμμετρης» παγκοσμιοποίησης


[Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευτεί στο HELLENIC NEXUS του ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 μετά τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου όπου η κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και η καθυστερημένη κινητοποίηση του στρατού ήταν οι δύο βασικές αιτίες που οδήγησαν στην κλιμάκωση της καταστροφής. Ποτέ δεν είχαμε ζήσει τέτοια εθνική τραγωδία πριν ο «εκσυγχρονισμός» διαλύσει τις τοπικές κοινότητες και την αυτοδιοίκηση με τον «Καποδίστρια», και καταργήσει την οργανωμένη δασοπυρόσβεση.]

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια συνολική αμφισβήτηση της εθνικής ιδέας, όπως αυτή συγκροτήθηκε από την εθνογένεση του 1821 έως τους μετέπειτα απελευθερωτικούς αγώνες, και της εθνικής συνοχής της. Εξωτερικά κέντρα δύναμης, συνεπικουρούμενα από μια εγχώρια πνευματική και ακαδημαϊκή ελίτ, σπρώχνουν τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί την αποδόμηση της εθνικής ιδιοπροσωπίας του και την αποδοχή της ιδέας της παγκοσμιοποιημένης «πολυπολιτισμικότητας». Η ιστορία φαίνεται ότι γράφεται πλέον με διακρατικές συμφωνίες και μικτές ελληνοτουρκικές επιτροπές.

Αυτό το δόγμα της αποεθνοποίησης που χαρακτηρίζει τα νέα σχολικά βιβλία προωθείται και στην λογοτεχνία και τον πολιτισμό με στόχο την πλήρη αποδόμηση της ιστορικής μνήμης. Ψυχαναγκαστικές παραστάσεις ωμού ρεαλισμού, που υπακούουν στην μεταμοντέρνα αισθητική διάλυση, ανεβαίνουν πλέον στην Επίδαυρο και στο Φεστιβάλ Αθηνών απ’ όπου έχουν αποκλειστεί οι περισσότεροι παραδοσιακοί θεατρικοί οργανισμοί που υπηρετούσαν με σεβασμό το αρχαίο δράμα.

Χωρίς ανάσα

Του Θοδωρή Λαπαναΐτη

Η «φτώχεια» που χαρακτηρίζει τη δημόσια συζήτηση στη χώρα μας για τις προϋποθέσεις εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση είναι αξιοσημείωτη. Οι βασικοί παίκτες του πολιτικού μας συστήματος ερίζουν για το ποιος είναι πιο ικανός να εγγυηθεί «ανάσες» στον ελληνικό λαό, έπειτα από πέντε χρόνια σκληρής και αιματηρής λιτότητας.

Ο ένας τρέχει στον Πάπα και ο άλλος στην «Πάπισσα». Οι δημοσιολογούντες στην Ελλάδα ασχολούνται με το ποιος είναι πιο ικανός να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα του χρέους και την «εκδίωξη» της τρόικας από το «χωριό μας».

Την ίδια περίοδο διεξάγεται μια ολόκληρη συζήτηση-αντιπαράθεση στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, που έχει ως επίκεντρο το μέγα πρόβλημα που αναδεικνύει αυτή η κρίση του καπιταλισμού. Την αδυναμία του «καπιταλιστικού κύκλου» να περάσει στη φάση της ανάκαμψης. Ο κυρίαρχος φόβος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ο κίνδυνος μιας μακροχρόνιας οικονομικής στασιμότητας. Η «ιαπωνοποίηση» είναι προ των πυλών της Ε.Ε., και ειδικότερα του συνόλου της Ευρωζώνης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει για τη σχέση δολαρίου-ευρώ και τις ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σκακιέρα.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις Ντράγκι για μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ έχει κάνει ορισμένους να ισχυρίζονται ότι έτσι θα ξανανοίξουν οι στρόφιγγες του κρατικού δανεισμού από τις αγορές. Από την άλλη, η Γερμανία επιμένει στην πολιτική των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, γιατί το Βερολίνο φοβάται αρνητικές επιπτώσεις στα πλεονάσματά του και μια νέα γιγάντωση των δημόσιων χρεών των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Πριν λίγες ημέρες αναγκασθήκαμε να δημοσιοποιήσουμε το δράμα που ζουν δύο άποροι συμπολίτες μας ως ένα ελάχιστο δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης των ατόμων με βιβλιάριο απορίας, αυτών δηλαδή που το ίδιο το κράτος πιστοποιεί ότι είναι άποροι! Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/09/18/aporoi/ .

Σήμερα παρουσιάζουμε άλλα δύο παραδείγματα συμπολιτών μας που μέσα στις τόσες δύσκολες καταστάσεις πoυ βιώνουν λόγω ανεργίας και ανέχειας, βιώνουν και καταστάσεις για τις οποίες ενώ υπάρχει Νομοθεσία το Υπουργείο Υγείας, δεν κάνει τίποτα να τους βοηθήσει.

Συγκεκριμένα:

Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για την διήμερη νοσηλεία ενός ανασφάλιστου παιδιού 12 ετών που μεταφέρθηκε τέλος Αυγούστου ως επείγον περιστατικό, μετά από ατύχημα με πολλά θλαστικά τραύματα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο ζητά σήμερα από τους ανασφάλιστους γονείς του παιδιού 600 € ως νοσήλια , εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τονίζουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί βάσει της εγκυκλίου αλλά και των βαρύγδουπων ανακοινώσεων της κυβέρνησης μέσω των συστημικών ΜΜΕ, οι ανασφάλιστοι χρήζουν ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας σε ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο, διαβάστε το ΦΕΚ 1465 εδώ 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ασθενή του ιατρείου μας ο οποίος νοσηλεύτηκε το 2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για αυτή την νοσηλεία χρεώθηκε με 4,500 € , ένα χρέος που μεταφέρθηκε στην εφορία, αφού ο άνθρωπος δεν είχε την δυνατότητα να το πληρώσει.

Έβγαλαν όπλα αστυνομικοί και πυροβόλησαν σε σχολεία της Καισαριανής

Δευτέρα, 22/9. Αστυνομικοί, με την απειλή όπλων μπαίνουν στην κατάληψη σχολείων της Καισαριανής και υπό την απειλή των όπλων οδηγούν σιδηροδέσμιους μαθητές στο κρατητήριο.
Ο λόγος; Σας παραπέμπουμε ευθύς αμέσως στην ανακοίνωση των ίδιων των μαθητών.


Η πλευρά μας: Σχολεία ανθρώπινα, εξοπλισμένα, αξιοπρεπή, φιλικά προς τους μαθητές και τη γνώση.
Η πλευρά τους: Όπλα και κρατητήρια σε όποιον αντιδρά επειδή δεν του φτάνουν τα κοντέινερ κι οι φωτοτυπίες.
Αλληλεγγύη - αγώνας - αξιοπρέπεια.

Πηγή:http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_389.html

Αναδημοσιεύτηκε και σε:

http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.html

http://drashstowraiokastro.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.html

Η υπόθεση διελευκάνθη


Του Καρτέσιου

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011:

«Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο αποστολέας του περιβόητου e-mail με τις δήθεν πληροφορίες περί χρεοκοπίας της χώρας στις 25 Μαρτίου, που αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό σε χιλιάδες πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο φανοποιό από την Κρήτη, ο οποίος φέρεται ότι παραδέχτηκε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραλάβει και τυπικά την επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο του ίντερνετ. Εν συνεχεία η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Ο 40χρονος, στο e-mail που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, εμφανιζόταν ως τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε εσωτερική πληροφόρηση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ τις «πληροφορίες του» περί χρεοκοπίας τις απέδιδε σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

"Το Σύνταγμα της Ελλάδος". Ο Αντ. Παπαντωνίου στο e-roi.gr

Ο Αντώνης Παπαντωνίου σε μια ανάλυση για το Σύνταγμα της Ελλάδας στο e-roi.gr στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Αντώνης Παπαντωνίου είναι Ναύαρχος ε.α. και γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1942. Eίναι απόφοιτος της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κέντρου και περιφέρειας και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Προξενικός Λιμενάρχης στη Μασσαλία Γαλλίας.
Δραστηριοποιείται στο Ε.ΠΑ.Μ. από ιδρύσεώς του και είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.