Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κυβέρνηση Τσίπρα - Μητσοτάκη;

Ενα ευφάνταστο σενάριο διακινείται τις τελευταίες ώρες - το παρουσίασε ο Τάκης Χατζής στον ΣΚΑΙ: πως ο Τσίπρας, μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί, σκέφτεται λέει να προτείνει οικουμενική κυβέρνηση στη ΝΔ, με άλλον πρωθυπουργό, έτσι ώστε η ΝΔ - μαζί με το ΠΑΣΟΚ - να δεχθεί να ψηφίσει τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τις εκλογές. Πρόκειται για μια παραλλαγή της αυξημένης πλειοψηφίας των 180, το οποίον έχει ήδη απορρίψει η ΝΔ.

Το σενάριο αυτό όμως είναι εντελώς ανόητο και είναι να απορεί κανείς που τα βρίσκουν οι δημοσιογράφοι αυτά τα σενάρια: στα καφενεία; 
Ας υποθέσουμε πως ο Τσίπρας προτείνει στον Μητσοτάκη οικουμενική για να ψηφιστούν τα μέτρα, με άλλον πρωθυπουργό. Και ας υποθέσουμε πως ο Μητσοτάκης το δέχεται. Και ψηφίζονται τα μέτρα. Μετά; Θα συνεχίσει η οικουμενική; Κανείς δεν το ξέρει. Ποιος θα το εγγυηθεί αυτό; Ακόμη και αν ο Τσίπρας συμφωνήσει για θητεία της οικουμενικής μέχρι το ’19, ποιος τον εμποδίζει να την ρίξει μόλις περάσουν τα μέτρα, εφόσον θα έχει ακόμη την απόλυτη πλειοψηφία με τον Καμμένο; Κανένας.

Σύμφωνα μάλιστα με το ισχύον Σύνταγμα, εάν μια κυβέρνηση καταψηφιστεί στη Βουλή τότε ο πρόεδρος δίνει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον αρχηγό του πλειοψηφούντος κόμματος, δηλαδή στον Τσίπρα! Στην περίπτωση αυτή τα μεν μέτρα θα τα έχει ψηφίσει ο Κυριάκος, την δε κυβέρνηση θα ξαναπάρει ο Τσίπρας. Πολύ έξυπνο! 

Αμερικανός γερουσιαστής καταγγέλλει μεγάλη εμπλοκή του Τζόρτζ Σόρος στα Σκόπια

Ζητά και την αντικατάσταση του Αμερικανού πρέσβη, Τζες Μπέιλι, όπως αναφέρει το κανάλι ‘Sitel’

Φεβρουάριος 2, 2017. 21:51

Ο Αμερικανός γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Κρίστοφερ Σμίθ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, ότι η Ουάσιγκτον θα διερευνήσει την εμπλοκή της πρεσβείας σε ανάμειξη της, στην πολιτική της χώρας.
Ο Σμιθ κάλεσε ακόμη τον νέο υπουργό Ρέξ Τίλερσαν να αντικαταστήσει τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι.

Ο Σμίθ, επικεφαλής μιας ομάδας έξι γερουσιαστών του ρεπουμπλικανικού κόμματος ζήτησε διευκρινίσεις, εάν ο Μπέιλι, ως επικεφαλής της πρεσβείας στα Σκόπια, λειτουργεί υπέρ πολιτικών κομμάτων και των χρηματοδοτούμενων έργων από το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος.
Ο Μπέιλι δεν έχει απαντήσει στην επιστολή των γερουσιαστών και ο Σμίθ που είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθεί μια προσεκτική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της πρεσβείας.
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης και να λαμβάνει μέρος στο σχηματισμό ενός συνασπισμού. Αυτή δεν είναι δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών ή των εκπροσώπων των ΗΠΑ», τόνισε ο Σμιθ.