Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έρχεται η «βαλκανική άνοιξη»;


Είχε επισημανθεί και παλαιότερα ότι η έλευση του κ. Ντόναλντ Τράμπ στο «τιμόνι» των ΗΠΑ συμπίπτει με την περίοδο ευρύτερων μετασχηματισμών και  επαναχάραξης σφαιρών επιρροής, στα πρότυπα μιας «Νέας Γιάλτας».
Οι σημειολόγοι κι αναλυτές διεθνών θεμάτων , προσπαθούν με μεθόδους ονειρομαντείας και χρηστομαντείας να (μεθ)ερμηνεύσουν προθέσεις και δηλώσεις της αμερικανικής διοίκησης όσον αφορά στις εξελίξεις ανά τον κόσμο.
Εκτιμούμε, ότι η οποιαδήποτε ανάλυση πρέπει να ξεκινήσει από ένα , και μόνον δεδομένο: την επιθυμία της «ομάδας Τράμπ» να διατηρήσει την γεωστρατηγική  ισχύ των ΗΠΑ δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες «συντήρησης» της αμερικανικής ηγεμονίας.
Ο πόλεμος (δια)φθοράς που διεξάγουν κέντρα των ΗΠΑ κατά της ΕΕ συνεχίζονται, μετρώντας βεβαίως και τις πληγές της οικονομικής κρίσης, ενώ  συνεχίζεται η «μονομαχία» δολλαρίου-ευρώ με το ΔΝΤ να έχει πλέον γίνει ρυθμιστής των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Είναι η τιμωρία των ενόχων βαρβαρότητα;

Του Γιάννη Αθανασιάδη
Ένα από τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της απαλλαγής της πατρίδας μας από τα δεσμά του παράνομου και επαχθούς χρέους, είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, με την τιμωρία όσων αλυσόδεσαν την χώρα με τα δεσμά του χρέους και επέβαλαν καθεστώς δουλοπαροικίας  στον Ελληνικό λαό.
Πολλοί θεωρούν ότι η τιμωρία εκ μέρους του λαού, των πολιτικών αλλά και όσων ενεπλάκησαν στην εξαπάτηση του λαού και την προδοτική παράδοση του στα νύχια των τοκογλύφων, είναι μια βάρβαρη αντιμετώπιση με ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά.
Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής των δανειακών συμβάσεων, των μνημονιακών νόμων και των χρεών που προέκυψαν από την υλοποίηση τους, ως πράξεις παράνομες και καταχρηστικές. Εν τέλει ως εγκληματικές πράξεις εθνικής προδοσίας απέναντι στον λαό και την πατρίδα.
Πως αλλιώς θα στηρίξει ο λαός την καταγγελία του χρέους , των γενοκτόνων μνημονιακών νόμων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου που εκπορεύονται από αυτό, ως παράνομες και αντεθνικές ενέργειες, χωρίς τους ενόχους που τις διέπραξαν;

Πώς ετοιμάζονται να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών.


Του Δημήτρη Καζάκη

Ευτυχώς, η κυβέρνηση πέτυχε έναν ακόμη "έντιμο συμβιβασμό". Τέρμα η διαρκής σκληρή λιτότητα. Έτσι λέει και φυσικά κανείς δεν την πιστεύει. Ο λόγος είναι απλός. Οι δανειστές θέλουν την κυριότητα του οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα. Και για να το πάρουν οδηγούν την οικονομία σε κατάρρευση και τους Έλληνες σε πτώχευση άνευ προηγουμένου.

Πάρτε για παράδειγμα τους φόρους. Στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα (7/2/2017) εμφανίζεται ένας πάρα πολύ αποκαλυπτικός πίνακας. Αυτό που δείχνει ο πίνακας είναι πόσοι ως ποσοστό από το σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα αποδίδουν μηδενικούς φόρους. Δεν σημαίνει ότι δεν φορολογούνται. Απλά σημαίνει ότι παρά την φορολόγησή τους, το ποσοστό αυτό των φορολογουμένων δεν αποδίδει φόρους. Κυριολεκτικά αποδίδει φόρους μηδέν.

Το 2010 περίπου το 27% των φορολογουμένων απέδιδε μηδενικούς φόρους. Θυμάστε τι έλεγαν τα όρνια της προπαγάνδας; Μόνο θέμα η φοροδιαφυγή κυρίως των επαγγελματιών. Τα επόμενα χρόνια, στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής και των άγριων φοροεπιδρομών, το ποσοστό των φορολογουμένων που αποδίδει μηδενικούς φόρους εκτινάχθηκε πάνω από το 50% του συνόλου. Το 2015 έφτασε σχεδόν στο 55% του συνόλου των φορολογουμένων!


“Ουγγρική συνταγή για την αντιμετώπιση των ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος”

Μάρτιος 1, 2017. 21:00

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα μέτρα που λαμβάνονται από την ουγγρική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – ΜΚΟ, που δρουν κατά του συμφέροντος του κράτους και χρηματοδοτούνται από τα προπαγανδιστικά  ιδρύματα του πολυεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος.

Ένα από τα κύρια μέτρα είναι η καθιέρωση δηλώσεων στις ΜΚΟ που έχουν έσοδα πάνω από 16.500 ευρώ να αναφέρουν τις πηγές τους, παρουσιάζοντας με τον τρόπο αυτόν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Εφόσον έχουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό πάνω από το 70% των εσόδων τους, η λειτουργία τους θα τίθεται υπό έλεγχο ή θα παύεται.

«Το μέτρο αποτελεί ένα στοιχείο νομοθετικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, με στόχο να βγουν στο φως οι δραστηριότητες των οργανισμών που χρηματοδοτούνται  από τον κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος (George Soros)», γράφει το βουλγαρικό ‘monitor.bg’.

«Οι δράσεις των οργανώσεων του Σόρος στη χώρα εστιάστηκαν σε μια προσπάθεια ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ουρμπάν, αφού ο ίδιος αρνήθηκε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του δισεκατομμυριούχου κερδοσκόπου. 

Έρχεται η τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;


Οι παράγοντες που καθιστούν όλο και πιο πιθανή μια σύρραξη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γρίβας 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η εξαιρετικά προβληματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ήδη ανοικτά δύο μέτωπα, στο Κουρδιστάν και τη Συρία, θα προσέδιδαν θεατρικό χαρακτήρα στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και δεν θα μας προκαλούσαν ιδιαίτερη ανησυχία. Όμως, τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει μια πρωτοφανής σύγκλιση παραγόντων στο ελληνοτουρκικό σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα.

Ο πρώτος από αυτούς τους παράγοντες είναι η ίδια η μετάλλαξη του διεθνούς συστήματος σε πολυπολικό, με την Τουρκία να φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κυρίαρχους πόλους του. Και ένας τρόπος για να επιτύχει κάτι τέτοιο είναι να ελέγξει τον κρίσιμης σημασίας για τις παγκόσμιες ισορροπίες δίαυλο του Αιγαίου Πελάγους. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρκικός επιθετικός αναθεωρητισμός ήλθε για να μείνει και δεν είναι ένα ευκαιριακό φαινόμενο.

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας του άτυπου αλλά αδυσώπητου εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ του νέου Προέδρου και ενός ισχυρού κομματιού του κατεστημένου της Ουάσιγκτον. Έτσι, δημιουργείται ένα βραχύβιο παράθυρο ευκαιρίας για την Τουρκία για να επιχειρήσει να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο.