Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο χαμαιλεοντισμός του κυβερνητικού …επικοινωνιακού διδύμου …

Ο Χαμαιλέοντας είναι ένα ερπετό το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Κάποιοι δεξιοί πολιτικάντηδες έχουν την ίδια ικανότητα να «σέρνουν» τις απόψεις τους και να προσαρμόζονται  ανάλογα το πολιτικό περιβάλλον που θεωρούν ότι κάθε φορά εξυπηρετεί τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.
Ερέθισμα γ’ αυτή την εισαγωγή το κείμενο που υπογράφει ο Νίκος Τσακανίκας στην ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος» και ασχολείται με την αξιοπιστία αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή της νεοδημοκρατικής επικοινωνιακής πολιτικής. Στην Σοφία Βούλτεψη και στον Αδωνη Γεωργιάδη.

Ας δούμε λοιπόν τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος αυτού του …επικοινωνιακού διδύμου  …

Ο τρόπος με τον οποίο η κ. Βούλτεψη επιχειρηματολογεί, άλλοτε σου δίνει την αίσθηση πως ακούς την Κατίνα της γειτονιάς που τσακώνεται με την απέναντι και άλλοτε προσπαθεί να μιμηθεί τον …Αλέφαντο (μόνο που ο Αλέφαντος είναι μοναδικός και αυθεντικός).

Τις προάλλες, σε τηλεοπτικό κανάλι, μιλώντας για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, προσάρμοσε το όνομά του στα …ελληνικά δεδομένα και τον αποκαλούσε ο Μαδούρος. Ο Μαδούρος έκανε αυτό ο Μαδούρος έκανε το άλλο…

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της τεχνολογίας


Η πρόσφατη έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Verite αποκαλύπτει το εύρος της εκμετάλλευσης μεταναστών στις αλυσίδες παραγωγής των εργοστασίων που κατασκευάζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που απολαμβάνουμε.

Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Μαλαισίας είναι κυρίως μετανάστες που ουσιαστικά αγοράζονται από τους διακινητές στα πρότυπα του trafficking. Οι εργοδότες κρατάνε τα διαβατήρια τους και τους υποχρεώνουν να εργάζονται χωρίς αμοιβή «μέχρι να ξεπληρώσουν το χρέος τους» αφαιρώντας, σε συνεργασία με το διεφθαρμένο κρατικό σύστημα, ακόμα και το δικαίωμα της παραίτησης. Κανείς τους δεν μπορεί να επιστρέψει στην χώρα του ακόμα και όταν αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη ζώνη και η φτώχια που άφησαν πίσω τους ήταν καλύτερη από τη νέα τους ζωή.

Οι νέοι σκλάβοι υποχρεώνονται να ζουν σε καταυλισμούς και επικίνδυνες εγκαταστάσεις αφού είναι αδύνατο να ζήσουν οπουδήποτε αλλού με τους ελάχιστους τους μισθούς. Η Verite μίλησε με εκατοντάδες γυναίκες εργαζόμενες που επιπλέον έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους προϊσταμένους τους.

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και η ευθύνη της Δύσης


[Προς το παρόν, την εφησυχασμένη και μάλλον απροετοίμαστη Δύση καλούν σε αφύπνιση οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον  με διαβήματα, αλλά και με μαρτύριο, ανάλογο των Ρωμαϊκών χρόνων. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αίμα Χριστιανικό, αίμα αγίων και μαρτύρων, αφανών για τα ΜΜΕ, θα θεμελιώσει έναν καλύτερο κόσμο, που τελικά θα επικρατήσει. Το ερώτημα είναι, τι ευθύνη αναλαμβάνουμε εμείς και ποια είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτήν την προοπτική.  

"Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε Aφύπνιση" του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία / ΑΜΕΝ. GR - ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 27 Σεπτεμβρίου 2014]

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Φανταστείτε τους πολεμικούς ανταποκριτές του 1944 να καλύπτουν την μάχη των Αρδεννών, που ήταν η τελευταία επιχείρηση αναχαίτισης των Συμμάχων από τον Άξονα, και να μην εξηγούν ότι ήταν σημείο καμπής για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτή την παρομοίωση ξεκινάει το αφιέρωμα του βρετανικού Spectator (John L. Allen, 5 Οκτωβρίου 2013) στον διωγμό των Χριστιανών που συντελείται στις μέρες μας.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αποσπασματικά εικόνες από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες του Πακιστάν με 85 νεκρούς ή από γιουρούσια σε χριστιανικούς ναούς, όπως στην Κένυα, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για έναν γενικευμένο νεοταξικό διωγμό των Χριστιανών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εισήγηση του Δ. Καζάκη για την Πολιτική και την Στρατηγική του ΕΠΑΜ στο 3ο Συνέδριο

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (47) : Movie Theme - Black Orpheus (Orfeu Negro) by Antonio Carlos Jobim and Luiz Bonfá (1959)

Πόλεμος Αβραμόπουλου – Κακλαμάνου για τις βαρύτατες καταγγελίες που δημοσιεύει το ΧΩΝΙ.


Ο «ψύχραιμος» διπλωμάτης έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε τις απειλές.
Στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν μπει στο τυπογραφείο το φύλλο μας, δεχθήκαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας mail από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο κείμενο που μας έστειλε (και δημοσιεύουμε ολόκληρο στη συνέχεια) μιλά για μια «συκοφαντική» και «δυσφημιστική» καταχώρηση, που διάβασε στο toxwni.gr.

Πρόκειται για την αναγγελία μιας αποκάλυψης-σοκ, που φιλοξενούμε την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ, για το πώς άνοιξε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ η κερκόπορτα για να μπορούν να αγοράσουν ακόμη και Τούρκοι εκτάσεις στα σύνορά μας!

Και προσέξτε... η εξαίρεση που ψηφίστηκε -μυστικά και ήσυχα, μέσα στο κατακαλόκαιρο- αφορά μόνο στα ακίνητα που πουλά το ΤΑΙΠΕΔ! Δηλαδή, περάσανε εξαίρεση ΟΧΙ για να βοηθήσουν κανέναν ιδιώτη να βρει επενδυτή και να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία. 

Προσέξτε... Η εξαίρεση που ψηφίστηκε αφορά ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή, διευκολύνουν τους αλλοδαπούς ΜΟΝΟ αν τα χρήματά τους πάνε κατευθείαν στους δανειστές.

Φυσικά, μέχρι και σήμερα, δεν είχε βρεθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας που να τολμήσει να ανοίξει τέτοια κερκόπορτα στους Τούρκους. Μέχρι που ο Αντώνης Σαμαράς έκανε υπουργό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο!

Μην χάσετε Το ΧΩΝΙ της Κυριακής. Αυτό το σκάνδαλο πρέπει να το μάθουν όλοι οι Έλληνες.

Άλλωστε, ο πανικός, που κατέλαβε τον υπουργό Άμυνας, το αποδεικνύει περίτρανα.