Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Τα ξένα funds απαιτούν την πώληση των ''κόκκινων'' δανείων σε εξευτελιστικές τιμες


ΤΑ ''ΚΟΡΑΚΙΑ'' ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ 
ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Έχοντας αποκτήσει ''συμμάχους'' στους δανειστές και σε μεγάλα θεσμικά κέντα στο εξωτερικό, τα ξένα funds απαιτούν να αποκτήσουν ''εδώ και τώρα'' τα ''κόκκινα'' δάνεια από τις τράπεζες.  

Θέλουν να αποκομίσουν υπερκέρδη, καθώς θα αγοράσουν τα δάνεια αυτά στο 10%-30% της αξίας τους. Παράλληλα, αποβλέπουν στον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών, με τη συμμετοχή τους σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψη των ζημιών που πιστεύουν ότι θα δημιουργηθούν.  
Οι επικεφαλής των funds κατηγορούν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ότι δεν αντιμετωπίζουν δραστικά τα ''κόκκινα'' δάνεια και ότι κρατούν ''τεχνητά'' στη ζωή μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα και σημαντική έκθεση στον τραπεζικό δανεισμό.  
Πιεστικό ρόλο διαδραματίζει ο SSM, ο οποίος θέτει τους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και έχει τον πρώτο λόγο στις αλλαγές των διοικήσεων των τραπεζών.  

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει σχετικό ρεπορτάζ από την Σαββατιάτικη Αγορά για τις πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες για την πώληση των κόκκινων δανείων στα funds και το οποίο έχει εξής: 

''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ  

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται στα ξένα funds για να αποκτήσουν ''εδώ και τώρα'' από τις τράπεζες τα ''κόκκινα'' δάνεια που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Επιζητούν, αφενός, να αποκομίσουν υπερκέρδη από τη συναλλαγή αυτή και σε δεύτερο στάδιο να ελέγξουν πλήρως τα τραπεζικά ιδρύματα και, κατ' επέκταση, το ελληνικό επιχειρείν.  

Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)

    

από τη CADTM ​- Επιτροπή για την Κατάργηση των Άνομων Χρεών​

​To video κινούμενων σχεδίων "Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία", είναι αποτέλεσμα της σκληρής εκλαϊκευτικής εργασίας μιας μικρής ομάδας των Productions du Pavé και μια άλλης της CADTM.

Αυτό το βίντεο επιδιώκει να συνοψίσει, όσο γίνεται πιο απλά και ​ανάλαφρα, τη διαδικασία καταχρέωσης της Ελλάδας που την οδήγησε στη κρίση του δημόσιου χρέους από το 2010. Επιτρέπει επίσης να καταγγελθεί, με πλήθος επιχειρημάτων, η μαζική παραπληροφόρηση που έγινε σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το βίντεο προέρχονται από την ​έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος

Αυτός ο σύνδεσμος δίνει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τα συμπεράσματα ​αυτής ​της έκθεσης. Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι της Ελένης Τσέκερη. ​Το βίντεο "Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία" κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, πολωνικά, ουγγρικά,  σερβο-κροάτικα και ελληνικά, ενώ προσεχώς θα υπάρξει και σε άλλες γλώσσες.​

Εκδήλωση του μειονοτικού κόμματος στη Θράκη με "σπόνσορα" την κρατική ΕΡΤ


Με την κρατική ΕΡΤ να αναλαμβάνει την «προβολή», το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ που αποτελεί και τον κορυφαίο παράγοντα που προωθεί τον τουρκισμό στην Θράκη, πραγματοποιεί αύριο πορεία στην μνήμη του ιδρυτή του Αχμετ Σαδικ, στο πλαίσιο της γενικότερης αναταραχής που επιχειρεί να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις (όπως αυτή της στήριξης του Ερντογάν) η της καταδίκης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια η ΕΡΑ Κομοτηνής παρουσιάζει και προβάλλει το κάλεσμα του ΚΙΕΦ και του αρχηγού του Αλή Τσαβους για την συγκέντρωση της Κυριακής 24ης Ιουλίου, όταν είναι γνωστός ο διχαστικός λόγος του ΚΙΕΦ που προωθεί την ατζέντα του τουρκισμού στην Θράκη, όπως φαίνεται και από τα συνθήματα της εκδήλωσης. Δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός αυτό κι εάν πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ή τοπικοί παράγοντες κλείνουν το μάτι στους ακραίους της μειονότητας θέλοντας να «χαϊδεύουν» το Προξενείο. 

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ δεν έχουν καν τουρκόφωνη εκπομπή όπως θα όφειλαν ως κρατικά ΜΜΕ ώστε και τα μέλη της μειονότητας να έχουν εναλλακτική πηγή έγκυρης ενημέρωσης και να μην εγκαταλείπονται στην προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ που κυριαρχούν στον «αέρα» της Θράκης. Αντ' αυτού η ΕΡΤ εμφανίζεται να διαφημίζει και να σπονσονάρει τις διχαστικές και εμπρηστικές πρωτοβουλίες του κόμματος ΚΙΕΦ…