Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ευκλείδης, ο συμβολιστής

Ευκλείδης Τσακαλώτος: ο "άγγλος" ασθεν υπουργός

Ωραία νούμερα έδωσε ο Τσακαλώτος στην βουλή, ε; Το 25, το 28, το 33 και τζόκερ το 50, είπε. Φυσικά, δεν πέτυχε κανένα κι έτσι πέσαμε πάλι σε τζακπότ. Θα μου πείτε, πώς ήταν δυνατόν να βγουν τα νούμερα του Τσακαλώτου αφού ο τζόκερ πάει μόνο μέχρι το 45. Θα σας απαντήσω ότι είσαστε άσχετοι και δεν καταλαβαίνετε ότι τα νούμερα του υπουργού μας είχαν έναν βαθύ συμβολισμό.


Πρώτα-πρώτα, να σημειώσουμε ότι ο Ευκλείδης αρέσκεται στους συμβολισμούς. Θυμηθείτε την εύγλωττη υπογραφή με τον οποία επικύρωσε το αίτημα υπαγωγής τής χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης για τρίτη φορά. Όπως αποδεικνύει σήμερα το ιστολόγιο, ο υπουργός χρησιμοποιεί άλλη υπογραφή. Εκείνη την εμπνεύσθηκε ειδικά για την περίσταση, μόνο και μόνο για να στείλει το δικό του μήνυμα, σημειολογικά.


Πάμε τώρα να αποκαλύψουμε τους συμβολισμούς των αριθμών που αναφέραμε παραπάνω, αρχίζοντας από τον ανύπαρκτο τζόκερ. Μη ξεχνάμε ότι η περιλάλητη ομιλία έλαβε χώρα στην βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού. Δίνοντας, λοιπόν, ένα νούμερο που είναι αδύνατον να βγει ως τζόκερ, ο Τσακαλώτος δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι τα νούμερα του προϋπολογισμού είναι αδύνατον να βγουν. Κι αφού τα νούμερα δεν θα βγουν, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί (σύμφωνα με όσα λέει το μνημόνιο που έχει υπογράψει) να πάρει καινούργια μέτρα για να μπαλώσει τις τρύπες που θα δημιουργηθούν.

Αλλάζουν ξανά τα δελτία ταυτότητας -Θα είναι νέας γενιάς, με μικροτσίπ και βιομετρικά στοιχεία


Υπό την πίεση των ΗΠΑ και της ΕΕ, η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχθούν.

Οπως γράφει η «Καθημερινή», υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.

Συγκερκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η επιτροπή συγκροτήθηκε πριν από έναν μήνα και συμμετέχουν σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες. Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Όταν ο Τσίπρας & ο Καμμένος μιλούσαν για λογιστικό έλεγχο του επαχθούς & επονείδιστου χρέους


Σχόλιο ιστολογίου:...Καί βέβαιο είναι οτι τα μνημόνια δεν ευθύνονται ουδόλως κατα την γνώμη μας για το οτι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ,  ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΑΘΛΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!

Ο μεγάλος τελικός


Του Βασίλη Βιλιάρδου

[Σχόλιο του ιστολογίου στο τέλος του άρθρου]

Οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι, θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη της χώρας τους – με τα περιουσιακά τους στοιχεία ή με τις καταθέσεις τους, αφού προηγηθεί η λεπτομερής καταγραφή τους, εντός και εκτός της χώρας
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε, πόσο μάλλον να κατηγορήσουμε κανέναν με σαφήνεια – θα ήταν άλλωστε ανεύθυνο, αφού δεν έχουμε προσωπική γνώση όλων των γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει, δεν είμαστε δηλαδή παρόντες. Επίσης δεν γνωρίζουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να «πιεσθούν», ενδεχομένως εκβιαστικά, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – ή τις «μυστικές συμφωνίες» που έχουν υπογραφεί, από το ξεκίνημα της κρίσης μέχρι σήμερα.
Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας όταν οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, την υγιή αντίστοιχη του ιδιωτικού τομέα, τη μεταφορά του χρέους από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες στους Ευρωπαίους Πολίτες, το έγκλημα του PSI, τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων στην Οικονομία (ανάλυση), καθώς επίσης όλα τα υπόλοιπα, τα οποία μεσολάβησαν – έχοντας τα αναλύσει διεξοδικά στο παρελθόν.