Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Το δικό μου όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης...


Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας ορίσουν – και αργότερα θα μπορούν να επανορίσουν – ποιο είναι το αξιοπρεπές όριο που κάνει τη ζωή αξιοπρεπή και ποιο είναι το κατώφλι κάτω από το οποίο η ζωή μας δεν θεωρείται αξιοπρεπής. Μας μιλούν με όρους της πιο απαίσιας γλώσσας, αυτής της αγοράς. Έτσι ορίζουν τη ζωή οι χασάπηδες. Και την αξιοπρέπεια. Πόσα μπορείς να αγοράζεις, πόσα σου επιτρέπεται να αγοράζεις, με πόσα τη ζωή σου εξαγοράζεις, με πόσα την αξιοπρέπεια ξεπουλάς.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και ότι θα μας χαρακτηρίσουν καλά παιδιά και συνεργάσιμα, αν με ευγνωμοσύνη δεχτούμε το δώρο τους να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν και αποπληρώνουμε το δάνειο με όσα δεν μας είναι χρήσιμα για να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν. Ίσως να μην μας χώσουνε στη φυλακή, αν με προθυμία δηλώνουμε κάθε σεντ που παίρνουμε από τη δουλειά μας, απαντάμε αμέσως σε κάθε κλήση του δανειστή μας, ειλικρινώς και αμελλητί παραιτηθούμε από κάθε αμαρτωλή επιθυμία μας για ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή με τα παιδιά μας.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας μοιράσουν ένα κομμάτι από το πλεόνασμα. Μια μερίδα από τις σάρκες μας. Μια γουλιά από το αίμα μας.
Μας κάνουν κομματάκια και μας δίνουν να τα φάμε. Μας κάνουν άστεγους και μας δίνουν μια κουβέρτα. Μας διαολοστέλνουν στην ανεργία και μας περιμένουν στη γωνία του εκλογικού τμήματος με λυγισμένα γόνατα και απλωμένα χέρια για μιας πεντάρας επίδομα και μιας δεκάρας μισθωτή σκλαβιά.

Η ισλαμική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα και πώς διαβρώνεται εκ των έσω η χώρα...


Του Πέτρου Αναστασίου

Μετά την μετακύλιση της Τουρκίας σε πολιτική ισλαμική δημοκρατία, ως απόρροια του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού PRONEWS*, αποκτά πλέον ξεχωριστή σημασία: Η ισλαμική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής, έχει επεκταθεί ακόμα και σε τομείς που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδύνατη και αδιανόητη.

Και "φιλτράρει" ακόμα και την πληροφόρηση στα ελληνικά ΜΜΕ μέσω διαφημιστικών εταιρειών που ελέγχονται εμμέσως από ισλαμικά κεφάλαια. 

Ετσι λοιπόν εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να υπάρχει τράπεζα στην Ελλάδα που συνεχίζει να χορηγεί αφειδώς δάνεια και να εκδίδει και εγγυητικές επιστολές;
Μόνο ως κουίζ σε δημοφιλές τηλεπαιχνίδι θα φανταζόταν κάποιος αυτή την ερώτηση και μάλιστα η απάντηση θα ήταν σίγουρα λανθασμένη.
Είναι όμως πραγματικότητα, αφού πρόκειται για την τουρκική «Ziraat Bankasi».

Τα τελευταία περίπου οκτώ χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η τουρκική «Ziraat Bankasi» έχει τεράστια δραστηριότητα στη Θράκη και ειδικότερα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και ειδικά στους μειονοτικούς δήμους αυτών.

Ξεπουλήστε τα όλα!!!


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO International AG

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO International AG, θυγατρική της Munich Re, μετά την πλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων στη σχετική σύμβαση όρων, καθώς και τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ERGO International AG κατέβαλε τίμημα που ανέρχεται σε €90,1 εκατ σε μετρητά, για το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ATE Ασφαλιστική. To τίμημα υπόκειται σε αναπροσαρμογή, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, βάσει συνήθων κριτηρίων αναπροσαρμογής τιμήματος εξαγοράς, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών. Η συναλλαγή βελτιώνει το δείκτη CET-1 του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 5 μονάδες βάσης, με στοιχεία 31 Μαρτίου 2016, κυρίως από τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού κατά €0,2 δισ.

Ας ξυπνήσουμε...