Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Προσπαθούν να ανακόψουν την κατάρρευση του ευρώ με προετοιμασία για πόλεμο...


Του Δημήτρη Καζάκη

Πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν την κατάρρευση του ευρώ, της ευρωζώνης και της ΕΕ εν μέσω μιας νέας φάσης της παγκόσμιας ύφεσης στην οποία συνεχίζει να βυθίζεται η οικονομία των κεφαλαιαγορών από το 2007. Ο Ντράγκι έχει φτάσει να χρηματοδοτεί το 36% του ΑΕΠ της ευρωζώνης για να πετύχει μια εικονική και εντελώς ασθενική άνοδο της τάξης του 1,7%.

Καμιά άλλη κεντρική τράπεζα στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν έχει οδηγηθεί σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο. Ούτε καν η αμερικανική FED, η οποία χρηματοδοτεί το 25% του ΑΕΠ των ΗΠΑ με τα ενεργητικά της για να πετύχει μια εικονική άνοδο της τάξης του 2-2,5%.
Καθώς τα οικονομικά μέσα και τα "μπαζούκα" της νομισματικής πολιτικής αποτυχαίνουν να ανακόψουν την πορεία της ύφεσης και της επερχόμενης δύνης αποπληθωρισμού - δηλαδή γενικευμένης κατάρρευσης προσφοράς και ζήτησης - για το σύνολο της ευρωζώνης, τόσο ενισχύονται οι τάσεις για χρήση πολιτικών μέσων. Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν οι ισχυροί αντιμετωπίζουν τέτοια αδιέξοδα σαν τα σημερινά, όπου τα οικονομικά μέσα αποδεικνύονται τουλάχιστον ατελέσφορα, τότε το μόνο που τους μένει είναι να καταφύγουν στην επιβολή των συμφερόντων του με εξωοικονομικό καταναγκασμό. Κυρίως με στρατιωτικοπολιτικά μέσα.

Σ' αυτή τη βάση βρισκόμαστε σήμερα μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η Μέρκελ απαιτεί την "πολιτική ένωση" της Ευρώπης με κάθε μέσο. Αυτό σημαίνει την πολιτική επιβολή των κυρίαρχων συμφερόντων με πολιτικά μέσα κι όχι μόνο ή κυρίως με οικονομικά.
Την ίδια ώρα έχουν κηρύξει πόλεμο στον "λαϊκισμό" - που γι' αυτούς είναι κάθε προσπάθεια να επανέλθει ο έλεγχος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών κάθε χώρας σε εθνικό επίπεδο. Και φυσικά προετοιμάζονται για τον χειρότερο πόλεμο που πιθανά θα γνωρίσει η ανθρωπότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος και παγκόσμια.

Καταγγελία για «διαπλοκή» αξιωματούχου της Ε.Ε. πίσω από το «τσάμικο»...


Το βρώμικο παρασκήνιο που οδήγησε στην πρόσφατη απάντηση του επιτρόπου για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Αυστριακού, Γιοχάνες Χαν, περί υπάρξεως «τσάμικου ζητήματος» στην ατζέντα του ελληνο-αλβανικού διαλόγου, αποκαλύπτει άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.*

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό, και προέρχονται από πρωτοκλασάτο πολιτικό παράγοντα της Αλβανίας, αποτελούν κόλαφο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού αποκαλύπτεται ότι την απάντηση περί «τσάμικου ζητήματος», μαγείρεψε σε συνεργασία με τον Αλβανό πρωθυπουργό, σοσιαλιστή, Εντι Ράμα, η ίδια η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στα Τίρανα, της οποίας ο σύζυγος παίρνει δημόσια έργα από την κυβέρνηση Ράμα.

Το απόρρητο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», περιλαμβάνει και εντυπωσιακές πληροφορίες για βρώμικες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών, με κύκλους του κόμματος των «Τσάμηδων» και την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.

Το απόρρητο έγγραφο συντάχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή μια εβδομάδα, αφότου δημοσιοποιήθηκε η απάντηση του Γιοχάνες Χαν, αρχικώς στα αλβανικά ΜΜΕ, οπότε προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος στη γείτονα και κατόπιν στα ελληνικά ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι η απάντηση του επιτρόπου εδόθη στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε στην Αλβανία, με μεγάλη καθυστέρηση (28 Σεπτεμβρίου), την ίδια ακριβώς ημέρα που επισκεπτόταν τη χώρα ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον ελληνο-αλβανικό διάλογο. Ως γνωστόν, ο κ. Γ. Χαν δήλωσε ότι η Αθήνα δέχτηκε να συζητήσει με τα Τίρανα την ύπαρξη «τσάμικου ζητήματος». Κάτι, ωστόσο, που προκάλεσε την οργίλη απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο, αφενός μεν υποστηρίζει ότι για την Ελλάδα το «τσάμικο» είναι ανύπαρκτο, αφετέρου κατηγόρησε τον επίτροπο ως «ψεύτη».

Το «βαθύ λαρύγγι»