Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη φάλαγγα βγήκε παγανιά, να διαλύσει το κίνημα των αγροτών...


Του Γιώργου Χαλιμούρδα*

Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως κλείστηκε συνάντηση ομάδας αγροτών με τον Τσίπα. Το όνομα αυτής «Πρωτοβουλία Αγροτών». Για όσους είναι μυημένοι στα συνδικαλιστικά πράγματα θα καταλάβει αμέσως πως οι λεγόμενες «Πρωτοβουλίες» προέρχονται ή είναι φιλικά προσκείμενες, όλως τυχαίως στην προκειμένη, προς τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης.

Και πώς αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία Αγροτών»; Μας ανακοινώνει, και αυτό «παίζει» σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι συντάσσονται μαζί της 62 σύλλογοι αγροτών σε όλη την χώρα, καθώς επίσης πως έχει «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας».

Μάλιστα…

Και ξάφνου βλέπεις πηχυαίους τίτλους του στιλ «Δύο… μπλόκα μέσα στα μπλόκα»!!. Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν την όλη κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό που θα επιχειρηθεί να περάσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Χειραγώγησης, είναι ότι διασπάστηκε η όποια ενότητα έχει επιτευχθεί έως τώρα, των αγροτών, απέναντι στο νομοσχέδιο λαίλαπα για όλο τον αγροτικό κόσμο και κατ΄ επέκταση για την ελληνική περιφέρεια.


Το πρώτο ψέμα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο καθημερινός μη μυημένος στο χώρο καθημερινός συμπολίτης μας, είναι πως οι 62 σύλλογοι πιθανόν δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν και τίποτα. 62 σύλλογοι μπορούν να φτιαχτούν σε  μια νύχτα. Κάθε σύλλογος μπορεί να αποτελείται από ελάχιστα άτομα, στο σύνολο των 700.000 συμπολιτών μας που ασχολούνται καθ΄ ολοκληρίαν ή μερικώς με την πρωτογενή παραγωγή. Η αποτελεσματικότητα και η δράση ενός συλλόγου διαφαίνεται διαχρονικά. Στην προκειμένη οι συγκεκριμένοι σύλλογοι έγιναν γνωστοί γιατί τους δέχτηκε ο Τσίπας, τη στιγμή που σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με τους νεκροθάφτες του.   

Το δεύτερο και χοντρότερο ψέμα που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης είναι ότι η «Πρωτοβουλία Αγροτών» έχει αντιπρόταση. Αλήθεια, γνωρίζουν οι της «πρωτοβουλίας αγροτών» το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει ο Υπουργός τους Γεωργίας κος Αποστόλου την 30/5/2015, όπου λέει ορθά κοφτά πως αυτά τα μέτρα που του ζητάν οι «φίλοι» μας οι ευρωπαίοι αποτελούν ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο;


Μέσα στην κρίση έχει αυξηθεί το αγροτικό ρεύμα κατά 80%. Μέσα στην κρίση έχουν αυξηθεί γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα όλα τα αγροεφόδια (αύξηση ΦΠΑ από το 13 στο 23%). Τώρα τους ζητάνε να τριπλασιαστεί η ασφαλιστική εισφορά, να αυξηθεί ο φόρος στο 26%, να έχουν προκαταβολή φόρου στο 100%, (που σημαίνει πως αν κάποιος βγάζει 10.000 τα 8.000 του τα παίρνουν), να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το σπίτι, το χωράφι, την αποθήκη, το στάβλο, τέλη ψεκαστικών και γεωτρήσεων. Τη στιγμή που 531.000 αγρότες παίρνουν επιδότηση κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ ο καθένας κατά δήλωση του Υπουργού Γεωργίας τον περασμένο Σεπτέμβρη [1]. 

Μετά από όλα αυτά πιστεύει κανείς ότι στο υπάρχον πλαίσιο υπάρχει λύση; Εκτός αν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» έχουν μαγικές ικανότητες σαν τον Χουντίνι.

Η συγκεκριμένη πολιτική που εκπορεύεται κατ’ εντολή των Ευρωπαίων και εφαρμόζεται από τους εθελόδουλους πολιτικούς μας και κυρίως από την πρώτη φορά αριστερά, οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδων μικρών και μεσαίων αγροτών οδηγώντας σε μαρασμό και εξαθλίωση ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια. Στο τέλος οι αγρότες μας θα χάσουν τις δουλειές τους, θα χάσουν τα χωράφια τους, θα χάσουν το βιός τους, δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Θα είναι μετανάστες στο τόπο τους.   

Δυστυχώς, ζουν αναμεσά μας και ανάμεσα στους αγρότες, συμπολίτες μας που είναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν αρχές και ιδανικά και με τις πράξεις τους βάζουν το λιθαράκι τους στην καταστροφή αυτού του τόπου. Ελπίζουμε να μην ενεργοποιηθούν κι άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες (είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά) από τον χώρο των αγροτών.

Αλήθεια τι θα μας πουν άραγε οι κοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος αν μας εκβιάσουν οι κυβερνώντες για μία ακόμα φορά πως αν δεν περάσουν τα μέτρα θα μας διώξουν από το ευρώ; 
Να θυμηθούμε τι έλεγε προσφάτως το ένα “άκρο” «Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοιμε το να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ» 
και τι έλεγε πριν λίγο καιρό το άλλο “άκρο” «Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια»

Σε αυτές τις συνθήκες αδέρφια δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε τον τρόπο σφαγιασμού μας. Οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε πως το ευρωσύστημα μας θέλει δούλους στον τόπο μας. Μόνο αν το σπάσουμε μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα, δηλαδή μόνο αν αποκτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αυτοδιάθεση, μόνο αν αποκτήσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Και αυτό θα γίνει μόνο αν αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη   διαγράφοντας ταυτόχρονα  το παράνομο, απεχθές, επαχθές και ληστρικό χρέος. Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ αδέρφια. Όσο αργούμε τόσο σκάβουμε το λάκκο μας και το λάκκο των παιδιών μας. Και το μόνο επάγγελμα που θα επιζήσει θα είναι αυτό του νεκροθάφτη.

*Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης, Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π.

[1]  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΠΗΓΗ: http://vagapostolou.blogspot.gr/2015/08/blog-post_6.html  



Διαβάστε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.