Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το θέατρο του παραλόγου μπροστά στην έκρηξη του προσφυγικού


Του Αλέξανδρου Ζέρβα*
Είναι σαφές πως πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν συνειδητά να «μπουρλοτιάζουν» καθημερινά την εύφλεκτη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο προσφυγικό.    
ΜΚΟ-φαντάσματα μοιράζουν φυλλάδια σε Ειδομένη και Πειραιά που καλούν τους πρόσφυγες σε «εξέγερση», αρκετά συστημικά ΜΜΕ ζητούν την άμεση αποκατάσταση της τάξης παράγοντας κι αναπαράγοντας απίστευτες φήμες, ενώ την ίδια ώρα ομάδες χρυσαυγιτών περιφέρονται ανενόχλητοι στα πέριξ των καταυλισμών. Από την Κυριακή μάλιστα, μετά την πρωτοφανούς αγριότητας επέμβαση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ μπροστά στο φράχτη της Ειδομένης και στα όρια των ελληνοσκοπιανών συνόρων, η υπόθεση απέκτησε και διαστάσεις διπλωματικού θρίλερ.  
Η "ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ" ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  
Κανείς όμως δεν πιστεύει σοβαρά πως αποτελεί πεδίο πραγματικής συζήτησης το αν κάποιος Σκοπιανός δρασκέλισε κάνα μέτρο εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς σημάδευε γυναικόπαιδα με πλαστικές σφαίρες. Αντιθέτως, υπό άλλες συνθήκες, η πολιτική επιλογή να αντιμετωπιστούν με τέτοιο βάρβαρο τρόπο άοπλοι πρόσφυγες κανονικά θα έφερνε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή. Αλλά φευ, είναι τόσο βαθιά η αβελτηρία στην οποία έχουν περιέλθει οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, ώστε δια της ανοχής τους δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους θύτες να αποθρασύνονται. Κάπως έτσι λοιπόν, η σκοπιανή κυβέρνηση δήλωσε υπερήφανη που έκανε το καθήκον της και για λογαριασμό των ελληνικών αρχών, ενώ στο εσωτερικό της χώρας αρκετοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς, γιατί δεν ακολουθούν την εν λόγω πρακτική.