Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανάσταση είναι:

Tου Γιώργου Χαραλαμπίδη

Ανάσταση είναι:
όταν:

Συναισθάνομαι,
ότι πολλοί συμπολίτες μου βρίσκονται ήδη σε άθλια κατάσταση! Η συνδρομή μου στο να βγουν από το αδιέξοδο και την κατάθλιψη, είναι το ελάχιστο που με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω, γιατί αύριο σίγουρα θα είμαι στη θέση τους!
Σκέπτομαι,
ότι αν συνεχίσουν, η βία της εξουσίας, η υποκρισία μιας ομάδας συμπολιτών μου, και η αδιαφορία των πολλών, το ανόσιο έργο τους, τότε τα παιδιά μου και τα παιδιά του γείτονα, δεν έχουν κανένα μέλλον εκτός αυτό του Σκλάβου!

Συνειδητοποιώ,
ότι ο πόλεμος που έχει αρχίσει και μαίνεται γύρω, θα αφανίσει ότι ανθρώπινο έχει μείνει μέσα μας!
Ήδη μεγάλο μέρος από μας, έχουν γίνει Σκληρόκαρδοι και Σκληρόπετσοι, Άφρονες και Κενόδοξοι, Εγωιστές, Άπληστοι και Μοχθηροί.

Ανάσταση είναι να τους ξαναθυμίσω και να τους βοηθήσω να ξαναβρούν την Ανθρώπινη ...
φύση τους! Γιατί τους χρειάζομαι! Γιατί στον πόλεμο αυτό ή ΜΑΖΙ θα νικήσουμε ή ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ θα ηττηθούμε!

Ο «ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ 18-19/4

Στα παράνομα «χνάρια» του Γιώργη Πέτικα


Εναν ακόμη εκλεκτό μονόλογο απο τη θεατρική Αθήνα θα φιλοξενήσει το σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, το Λιθογραφείο. Πρόκειται για την θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακριδάκη «Ανάμισης ντενεκές» που αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γιώργη Πέτικα, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους. Επί σκηνής ο Χάρης Χαραλάμπους.

2,5 εκατ. λαθρομετανάστες έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα!


Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μία ιδιότυπη και λίαν επικίνδυνη εισβολή 

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όμως για την Ελλάδα η ανεξέλεγκτη πλέον ροή παρανόμων μεταναστών, κυρίως από την σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι τεράστιο, ενώ τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών», μια κατάσταση που δημιουργεί προβληματισμό ευρύτερο και στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, αντιδρά και ο Δήμος Αθηναίων που δέχεται το ολοένα και αυξανόμενο βάρος στο κέντρο της πόλης, με το επιχείρημα ότι παντού αντιμετωπίζεται περιφερειακά, όχι στο κέντρο…

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η μεγάλη όξυνση του φαινομένου προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, κυρίως στα νησιά στα οποία έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Το πιο εφιαλτικό σενάριο όμως είναι άλλο. Είναι οι εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος για νέο ανεξέλεγκτο κύμα. Όπως εκτιμούν, οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών θα φτάσουν φέτος τις 60.000 από 40.000 πέρυσι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν να μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τσίπρας στη Μόσχα:Συμφωνίες υποτέλειας...



........................................................................................................................
Κατεβάσαμε τα σώβρακα και στους Ρώσους

Με μπαλαλάικες θα χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου ως ο χρησιμότερος ηλίθιος της Ε.Ε και της Ρωσίας

Tης Μαρίας Τσολακίδη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την συνάντηση του με τον κ. Πούτιν κατάφερε να σταματήσει οποιαδήποτε εκκίνηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας υποσχόμενος ότι θα δώσει ελληνική γη σε ρωσικά συμφέροντα για να περάσει ο αγωγός Turkish Stream ενώ παύει κάθε ελπίδα δευτερογενούς παραγωγής στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Ε.Ε τρίβει τα χέρια της που η Ελλάδα έγινε η γέφυρα να παρέχεται φυσικό αέριο στην Ευρώπη χωρίς οι σκληρές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της να κάνουν οπισθοχώρηση ούτε χιλιοστό όσον αφορά στις κυρώσεις προς την Ρωσία συμπαραστεκόμενες στην ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Τρίβουν τα χέρια τους επίσης καθώς με τις συμφωνίες που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι...
σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να "σηκώσει" κεφάλι οικονομικά κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι πραγματική αποικία για όσο η Ε.Ε την χρειάζονται.

Συμφωνία υποτέλειας και στην Ρωσία

Οι άτυπες συμφωνίες που έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας μπορεί να φαίνονται ευχάριστες αλλά κρύβουν μεγάλες παγίδες για το μέλλον της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και οικονομίας.

Να από που ήρθε η ιδέα του perpetual bond.


Του Δημήτρη Καζάκη

To Μεξικό, η χώρα με τις περισσότερες χρεοκοπίες παγκόσμια και μια από εκείνες που έχει υποστεί τις περισσότερες στρατιωτικές επεμβάσεις, είναι η πρώτη παγκοσμίως που πούλησε κρατικό τίτλο χρέους 100 ετών σε ευρώ και το τρίτο λεγόμενο ομόλογο του αιώνα, προσθέτοντας σε παγκόσμιο χρέος που θα πρέπει να καταβληθεί από μελλοντικές γενιές. Από γενιές που ακόμη δεν έχουν καν γεννηθεί.

Το ομόλογο αυτό του Μεξικό είναι αξίας 1,5 δις ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 4,2%, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να πληρώνει γύρω στα 63 εκατομμύρια ευρώ ετήσια για τα επόμενα 100 χρόνια. Το ομόλογο αιώνα σε δολάρια που εκδόθηκε το 2010 πωλήθηκε με απόδοση 6,1%, και διαπραγματευόταν στα 5,3% την Τετάρτη. Το ομόλογο αιώνα σε λίρα στερλίνα εκδόθηκε πέρυσι με απόδοση 5,75%, και τώρα διαπραγματεύεται στα 5,32%. Γι' αυτά τα τρία ομόλογα αιώνα, το Μεξικό καλείται να καταβάλει σε τόκους κοντά στο 1 δις ευρώ ετήσια.

Η κίνηση αυτή του Μεξικό, που μεθοδεύτηκε από την Goldman Sachs και την HSBC, έχει σαν σκοπό να ανοίξει την αγορά του ευρώ σ' αυτού του είδους τα ομόλογα. Κι έτσι να εισάγει στη μαγεία του perpetual bond τις "αναδυόμενες αγορές" της ευρωζώνης, δηλαδή τις χώρες υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας.