Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σε λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία...


Λίγο πιο κουτσούΜΠΑΣ...πεθαίνεις...[2]


Πρόσφατα ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε μακρά τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» της ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.
Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.grΔεν αναρτήθηκε, όμως, ολόκληρη, αλλά «λογοκριμένη». Ο 902.gr, ενώ δημοσίευσε όλες τις ερωταπαντήσεις παρέλειψε, προφανώς με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και μάλλον του ιδίου του Δ. Κουτσούμπα, πέντε κρίσιμες ερωταπαντήσεις. Κι αυτές οι «λογοκριμένες» ερωταπαντήσεις, όλως τυχαίως, αφορούσαν το κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενώ το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Ο λόγος αυτής της λογοκρισίας αποκαλύπτεται πλήρως εάν διαβάσει κανείς τις απαντήσεις του Δ. Κουτσούμπα στις ερωτήσεις της Βάλιας Πετούρη.
Ο Δ. Κουτσούμπας με τις απαντήσεις του τα έκανε στην κυριολεξία «μούσκεμα».

Κοσσυφοπέδιο: Η μανία των Αλβανών κατά της ελληνικής σημαίας...

«Το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας βεβήλωσε
την ελληνική σημαία στην Πρίστινα»
Φεβρουάριος 20, 2017. 18:06

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, δημοσιεύουν τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, ως ένδειξη μίσους προς κάθε τι ελληνικό, όπως γράφουν σε ανακοίνωσή τους.

«Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ακτιβιστές του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας, προέβησαν σε μια συμβολική δράση στην Πρίστινα, όπου στόχος ήταν το ‘εξάνθημα’ της ελληνικής σημαίας που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του εστιατορίου «El Greco», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει: 

«Όταν οι Αλβανοί στην Ελλάδα τιμωρούνται με φυλάκιση και απέλαση, όταν σχηματίζουν το σύμβολο του αετού με τα χέρια τους, το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας, θεωρεί ότι η προβολή της ελληνικής σημαίας σε ανοικτό χώρο, όπως η σημαία στην Πρίστινα, είναι μια σοβαρή πρόκληση».

Το δημοσίευμα σημειώνει, ακόμη, τα εξής: 

Ενώ η αλβανική σημαία έχει απαγορευθεί στην «τσαμουριά»- Θεσπρωτία, η οποία έχει καταληφθεί από την Ελλάδα, η ελληνική σημαία είναι ανεπιθύμητη σε όλα τα εδάφη της Αλβανίας, ειδικά όταν έχουμε στο μυαλό μας ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει ακόμη αποσύρει την εμπόλεμη κατάσταση με τη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Σύσταση ειδικών οικονομικών ζωνών προτείνει για την Ελλάδα το Γερμανικό ινστιτούτο DIW BERLIN

Συριζαίοι εσείς και η κυβερνητική σας συνιστώσα ετοιμαστείτε για ακόμη μια πολιτική κωλοτούμπα που σας ετοιμάζει η γερμανική καγκελαρία η οποία είναι πλήρως παραδομένη στους διεθνείς τραπεζίτες.
Θέλω να δω ποιος από τις πολιτικές βουλευτικές μαριονέτες θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα σας φέρει η τραπεζική μαφία στη χώρα. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει την σύσταση ΕΟΖ και εργασιακών νταχάου στην Ελλάδα.

Να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδυτών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, προτείνουν 16 οικονομολόγοι του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW). Παράλληλα προτείνουν «χαλάρωση» των όρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και χαμηλότοκα δάνεια για τις μικορμεσαίες επιχειρήσεις 

Κύρια θέση των ερευνητών είναι ότι δημοσιονομική σταθεροποίηση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή σε μια ανταγωνιστική οικονομία. Αυτή η διαδικασία προσαρμογής πιθανώς να διαρκέσει 10, 15, 20 χρόνια. Οι άμεσες επιπτώσεις ενός τέτοιου μακροπρόθεσμου προγράμματος είναι η συρρίκνωση της οικονομίας, η αύξηση της ανεργίας, μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και πολλά άλλα. Παρόλα αυτά, η επιλογή των διαρθρωτικών αλλαγών αποτελεί κατά την άποψη ενός εκ των συντακτών του τεύχους Τόρστεν Σμιτ, από το Ινστιτούτο για την Έρευνα της Οικονομίας της Ρηνανίας Βεστφαλίας (RWI), μονόδρομο.
“Αποδείχτηκε ότι οι δομές που έχουν αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν βιώσιμες. Οι περισσότερες από αυτές θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε περικοπές στο δημόσιο τομέα, στη μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων. Όμως, η παλιά κατάσταση πραγμάτων δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αναγκαιότητα των αλλαγών και των περικοπών.”