Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Φθινόπωρο της διεθνούς αταξίας


Του Μωυσή Λίτση

 Το φάντασμα της διεθνούς αταξίας πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη την Ασία. Αν τη δεκαετία του ’90 και 2000 μιλούσαμε για την προσπάθεια επιβολής «νέας τάξης πραγμάτων» είτε μέσω της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είτε μέσω των αμερικανικών κανονιοφόρων, σήμερα είναι ορατή περισσότερο από ποτέ η αποσύνθεση του παλαιού κόσμου…

Χαρακτηριστικό της προηγούμενης εξαετίας ήταν η προσπάθεια διαχείρισης της μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης από την εποχή του ’30 με ενέσεις πολλών τρισ. δολαρίων ή ευρώ, μηδενικά επιτόκια και εξοντωτική λιτότητα. Η περίοδος που διανύουμε μυρίζει ολοένα και περισσότερο μπαρούτι…, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Ας αρχίσουμε από τις ΗΠΑ όπου οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των προεδρικών υποψηφίων, ανέδειξαν την εντεινόμενη κοινωνική πόλωση  και τις βαθιές φυλετικές και άλλες προκαταλήψεις, που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην μεγαλύτερη μητρόπολη του καπιταλισμού και πρωτεύουσα του λεγόμενου «ελεύθερου κόσμου».

Δουλοπρεπή και προσκυνημένα ανθρωπάκια...


Μετά και από αυτό το αίσχος κανείς πλέον δε μπορεί να εμπιστευτεί δουλοπρεπή και προσκυνημένα ανθρωπάκια

Και για όποιον κάνει πως δεν κατάλαβε -και κυρίως για το ελληνόφωνο τσίρκο που διαπρέπει σε πρωτοφανή δουλοπρέπεια- το τι ακριβώς σημαίνει η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αμφιλεγόμενο ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής:...

του Κ. Κυριακόπουλου

Πρώτον: Η Ελληνική Δημοκρατία, δε αντιμετωπίζεται ως κυρίαρχη επικράτεια, αλλά ως κατεχόμενη μπανανία στην οποία το κάθε ευρωτσουτσέκι θεωρεί ότι δικαιούται να έχει άποψη, να την εκφράζει δημόσια, και να παρεμβαίνει ευθέως στη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών, υποδεικνύοντας και εν πολλοίς απαιτώντας συγκεκριμένους χειρισμούς, σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένη σκοπιμότητα.

Πρόκειται για πρακτική ανεπίτρεπτη και κατάπτυστη, που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, και που μόνο εξευτελισμένα ανδρείκελα μπορούν να την υποδέχονται σιωπηλά, χωρίς να εγείρουν ζητήματα και χωρίς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία θεσμικής, διεθνούς και δημόσιας καταδίκης αυτού του φαινομένου.

Ο λαός της Ουκρανίας δε σιωπά απέναντι στους ΝΑΖΙ κύριοι της ΝΑΤΟικής Αριστεράς. Τους τσακίζει (βίντεο)!


«Ζητώ δημόσια συγγνώμη από τον Ν. Δένδια, διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του»

Γιάννης Μουζάλας

Του askordoulakos

Είναι πολύ… φρέσκες οι αποκαλύψεις της αμερικανικής ομάδας χάκερς-ακτιβιστών, που ονομάζονται DCLeaks, βάσει των οποίων, το Μάρτιο του 2015 ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος (sic) στην Αυγή τότε και μέλος της στενής επικοινωνιακής ομάδας του Α. Τσίπρα, έλαβε MAIL από το Γιάννη Καρρά, καθηγητή πανεπιστημίου και συνεργάτη στο ίδρυμα Open Society που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος, με σκοπό  τη (με το αζημίωτο) δημιουργία «τοίχου σιωπής» υπέρ των Ουκρανών ναζί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο Τσιμιτάκης, ο Καρράς (τον οποίο ο γράφων-κατά κακή του τύχη- είχε καθηγητή στο Πανεπιστήμιο), αλλά και το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν βγάλει άχνα περί το θέμα!

Η Νατοική-κυβερνώσα Αριστερά, έχει προσδεθεί πλέον απροσχημάτιστα στο άρμα της πιο επιθετικής πολεμικής και οικονομικής μαφίας που γνώρισε η ανθρωπότητα, έως σήμερα, με μοναδικό στόχο τον ατομικό πλουτισμό και την ικανοποίηση των ψυχοκοινωνικών απωθημένων, των καθαρμάτων που την περιστοιχίζουν. Αδίστακτα ερπετά, ανιστόρητοι κι αστοιχείωτοι απατεώνες και τυχοδιώκτες παντός είδους, που είναι διατεθιμένοι να κάνουν ο,τιδήποτε τους ζητηθεί, αρκεί να ικανοποιήσουν τ’ αφεντικά με το ανάλογο αντάλλαγμα φυσικά. Είναι αυτοί, τους οποίους καλοπληρώνει ο Σόρρος, προκειμένου να «χαιδέψουν» επικοινωνιακά (και όχι μόνο), το φιλονατοικό ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας.

Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι ν’ αβαντάρετε την προσπάθεια!…


…και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο …Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης!!!

Tου Νίκου Ρούσση

Εχουμε και λέμε, λοιπόν…

• 1976 : Νεαρός συντάκτης, τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου» παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μία συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5.000 δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον πρόεδρο τι σημαίνει αυτό? O Αδαμόπουλος γίνεται πατζάρι και κατ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι ‘έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”, τα καϊνάρια του οικονομιού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνάνε το δάκτυλο, λέγοντας μου ότι “χαλάω την πιάτσα”

• 1978: Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα-Γιάννης ο Λάτσης, έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ πάνω σ ένα πλοίο του στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετα το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμία κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλής του αποκαλούμενου -και τότε- λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελάνε και χειροκροτάνε, χωρίς να κρατάνε σημειώσεις.
“Tι χειροκροτάτε ρε καριόλια” , τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι ν¨αβαντάρετε την προσπάθεια”:
Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ¨έπιασε από τον ώμο.
Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος.