Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Στρατός σε αστυνομικά καθήκοντα και στην Ελλάδα;

Της Ιωάννας Ηλιάδη

Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος:


Στρατό σε ρόλο αστυνομίας, σε πρώτη φάση στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ο υπουργός αφού ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης με οπλίτες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, άφησε να εννοηθεί πως γίνονται κινήσεις για να δοκιμαστεί ο στρατός και σε αστυνομικά καθήκοντα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε για παράδειγμα ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ζητήσει τη "διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση των ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα", ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς. 

Οι κάτοικοι δεν νιώθουν απειλή από κάποια εισβολή του Αλβανικού Στρατού ή του Στρατού των Σκοπίων σε ελληνικό έδαφος.  Η πιθανότητα να νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής κάποια μορφής ανασφάλεια είναι από εγκληματικές ενέργειες. 

Η Ευρώπη θωρακίζεται καταστρέφοντας την Ελλάδα...


Η Γερμανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας  Μετά την οικονομική έρχεται και η δημογραφική καταστροφή, για να σωθεί η Ευρώπη...! 

Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.