Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

"Το κάτι τις μας..." θα το πάρουμε και εμείς!!!


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΜΕΡΚΕΛ

ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ  
Είναι γνωστά σε όλη την οικουμένη τα αισθήματα στοργής και φιλευσπλαχνίας που τρέφει η Άγνκελα Μέρκελ για τον ελληνικό λαό. Γι αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η χθεσινή έκρηξη αγανάκτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται η αγαπημένη της χώρα. “Δεν παλέψαμε ως το τέλος ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο και μόνο για να τη ρίξουμε στο χάος ένα χρόνο αργότερα”, δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση ARD για την προσφυγική κρίση. Στην ίδια συνέντευξη, επέπληξε την Αυστρία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που “προσπέρασαν” την Ελλάδα και σφράγισαν τον Βαλκανικό Διάδρομο με “ενέργειες μονομερείς και αυθαίρετες”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ και στην οποία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το παράθυρο μιας κάποιας οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού. Κάτι που έχει ήδη ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει να αποσπάσει περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ για έκτακτες προμήθειες και προσλήψεις, εκτός προβλέψεων μνημονίου. Επιπλέον, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η χώρα λόγω προσφυγικού θα οδηγήσει το κουαρτέτο σε επιεικέστερη αντιμετώπιση της Ελλάδας, κάτι που θα επιτρέψει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση με ανεκτούς, για την κυβέρνηση, όρους.

Δυστυχώς, δεν χρειάζεται να είναι κανείς παθολογικά καχύποπτος για να διαπιστώσει ότι το Βερολίνο προσφέρει στην Αθήνα δηλητηριασμένα φρούτα. Η πλατωνική “συμπάθεια” της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα αποτελεί προπέτασμα καπνού για το γεγονός ότι το Βερολίνο αποδέχεται ντε φάκτο το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου και τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο στρατόπεδο προσφύγων. Σύμφωνα με τις μάλλον μετριοπαθείς εκτιμήσεις Αθήνας και Βρυξελλών, υπολογίζεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα περί τους 50.000 έως 70.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό αυτό να διογκώνεται σε 150.000 έως 200.000 το καλοκαίρι.
Εν όψει αυτής της εφιαλτικής για τους ίδιους τους πρόσφυγες και δυσοίωνης για την Ελλάδα προοπτικής, η κ. Μέρκελ ενταφιάζει σιωπηρά την προηγούμενη θέση της για αναλογική απορρόφηση των προσφύγων από τις χώρες- μέλη της Ε.Ε. και βάζει σε εφαρμογή το ανομολόγητο Σχέδιο Β: Βάζει την Ελλάδα στο ίδιο τσουβάλι με την Τουρκία, αναθέτοντας στις δύο χώρες το ρόλο του δεσμοφύλακα, υποχρεώνοντας τις δύο χώρες να συνεργαστούν για τη διατήρηση των προσφύγων στα εδάφη τους, με αντάλλαγμα μια μικρή οικονομική βοήθεια (3 δισ ευρώ για την Τουρκία,  ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού για την Ελλάδα).(*) 
Η απαράδεκτη συμφωνία Γερμανίας- Ελλάδας- Τουρκίας για ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν το πρώτο βήμα του γερμανικού Σχεδίου Β. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη αποδεχτεί, επί της ουσίας, αυτό το σχέδιο όπως υπονοούν οι δηλώσεις του Θ. Δρίτσα και του Γ. Μουζάλα για σχέδια εκτάκτου ανάγκης και αναλογική κατανομή των προσφύγων όχι μεταξύ των χωρών- μελών της Ε.Ε. αλλά των... διαφόρων περιοχών της Ελλάδας!
Είναι φανερό ότι η ψοφοδεής νοοτροπία του “ό,τι πάρομεν, καλό είναι” όχι μόνο αδυνατεί να εξασφαλίσει μια στοιχειωδώς αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στο έδαφος του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αλλά προοιωνίζεται την εφιαλτική κλιμάκωση της κρίσης. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια διεθνή εκστρατεία εναντίον του αυθαίρετου κλεισίματος των συνόρων της, απαντώντας, αν χρειαστεί, με μονομερείς ενέργειες- αντίμετρα στη μονομερή ενέργεια των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων.(**). Να θέσει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ζήτημα άμεσης εφαρμογής της απόφασης για αναλογική κατανομή των προσφύγων, ασκώντας το δικαίωμα του βέτο στην πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για αποφάσεις που “καίνε” άλλες, ισχυρές χώρες- μέλη (κάτι που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει ο πρωθυπουργός στην περίπτωση της συμφωνίας με τη Βρετανία για την αποτροπή του Brexit). Να απαιτήσει το άνοιγμα ασφαλών διόδων για τους πρόσφυγες, απ' ευθείας από την Τουρκία προς τα ευρωπαϊκά κράτη όπου θέλουν να εγκατασταθούν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα. Να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να κληθούν να καταβάλουν το μερίδιο που τους αναλογεί και οι μη ευρωπαϊκές χώρες που φέρουν τεράστιες ευθύνες για τους πολέμους της περιοχής και τη διάλυση κρατών, με πρώτες τις ΗΠΑ. Να αξιώσει, τέλος, την προσωρινή έστω εξαίρεση της Ελλάδας από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και των μνημονίων, επικαλούμενη και το επιπρόσθετο βάρος που επωμίζεται μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.  
Α.Θ.
Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23627:dilitir-petr&catid=81:kivernisi&Itemid=198
.....................................

(*) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ WALL STREET JOURNAL! Το σχέδιο Β της ΕΕ για εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα – Έχουν δώσει χρήματα στον Τσίπρα

Σοκ και δέος προκαλούν οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal για ύπαρξη σχεδίου Β σχετικά με το προσφυγικό από την ΕΕ που προβλέπει εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμα η κρίση από ό,τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων.
Οπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και δέχονται αυτό που θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Αυτό το λεγόμενο Plan Β είναι ένα σημάδι της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση, ιδίως στο σχέδιο της Μέρκελ το οποίο βασίζεται κυρίως στην Τουρκία να ανακόψει την ανθρώπινη παλίρροια.
500 εκατ. πρόσφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα
Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να αντιμετωπίσει ρους μετανάστες, από ότι οι γειτονικές της Βαλκανικές χώρες, όπου οι εθνοτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να φουντώσουν ανά πάσα στιγμή. Μόλις το μήνυμα περάσει ότι οι μετανάστες έχουν κολλήσει στην Ελλάδα, λιγότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν πια να έρθουν από την Τουρκία, σημειώνουν οι αξιωματούχοι.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατ. ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης το κόστος του προσφυγικού το 2016 θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. Άλλωστε, όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είπε πόσα.

Το κείμενο απο την Wall Street Journal:

EU to Allocate $765 Million for Refugees Stuck in Greece
Money is earmarked for humanitarian aid inside the EU and primary target is Greece
By VALENTINA POP
Updated Feb. 29, 2016 2:44 p.m. ET

BRUSSELS—The European Union is preparing to allocate €700 million ($765 million) over the next three years for humanitarian aid inside the bloc, primarily for Greece, where tens of thousands of migrants are being bottled up by the imposition of border restrictions by countries further north.
Under the plan, to be formally put forward on Wednesday by the European Commission, the bloc’s executive, EU funds will be used for humanitarian operations within the bloc as they currently are in conflict zones in Africa and the Middle East, according to three officials familiar with the talks.
At present, the bloc’s budget and staff can only be used to a limited extent to deal with humanitarian operations inside the EU, mainly to coordinate bilateral aid sent by other EU countries to a member state in distress, for instance when there is an earthquake or other natural disaster. Setting up refugee camps in tandem with the United Nations’ refugee agency (UNHCR) has up to now been something that could only be done outside the EU.
At their last meeting in Brussels on Feb. 19, EU leaders said it was “necessary to now put in place the capacity for the EU to provide humanitarian assistance internally, in cooperation with organizations such as the UNHCR, to support countries facing large numbers of refugees and migrants.” They asked the commission to come up with a proposal as soon as possible.
The instrument will only need the approval of the bloc’s member states, as it is based on a provision in the EU treaties that doesn’t require the involvement of the European Parliament.
National border restrictions put in place by Austria and the Balkan countries, combined with the bloc’s declared objective of reinstating the rule under which migrants must apply for asylum in their country of arrival in the EU, has accelerated the humanitarian crisis shaping up in Greece.
Earlier this month, commission chief Jean-Claude Junckerpromised Greek Prime Minister Alexis Tsipras €500 million to help him cope with the imminent humanitarian crisis, according to one official. Greek officials estimate that the costs relating to the migration crisis—given the likelihood that more people will get stuck in the country—will reach €1 billion this year alone.
Πηγή:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/wall-street-journal-500.html

(**) ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε. δεν ακούμε τίποτε σύντροφοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.