Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ανακοπή της Αυτοκαταστροφικής Πορείας στο Κυπριακό

Ημερίδα για τις Τρέχουσες Εξελίξεις στο Κυπριακό από την Επιτροπή των Δέκα για την Κύπρο, σε Συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κύπρο Σ.Ε.Υ.Α.ΕΚ / ΣΑΚ, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο.

Η Επιτροπή των Δέκα για την Κύπρο, που αποτελείται από διπλωμάτες και ειδικούς επιστήμονες, με μακρά πείρα και βαθειά γνώση του Κυπριακού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κύπρο Σ.Ε.Υ.Α.ΕΚ / ΣΑΚ, οργανώνει, στις 9 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο, Ημερίδα για το Κυπριακό για τη συζήτηση των ιδιαίτερα ανησυχητικών εξελίξεων στο εθνικό θέμα, με αποκορύφωμα την προβλεπόμενη Διάσκεψη στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου.

Οι εργασίες της Ημερίδος θα διεξαχθούν σε δύο συνεδριάσεις: 10.00 – 14.30 και 16.30 – 19.30. 

Συγκεκριμένα, θα κατατεθούν εισηγήσεις από τους:

α. Χρήστο Ζαχαράκι, πρώην Πρέσβυ της Ελλάδος στην Κύπρο.
β. Θέμο Στοφορόπουλο, πρώην Πρέσβυ της Ελλάδος στην Κύπρο
γ. Γιώργο Κασιμάτη, συνταγματολόγο, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών
δ. Βασίλη Φίλια, πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας
ε. Ιωάννη Μάζη, Διευθυντή του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,
στ. Περικλή Νεάρχου, Πρέσβυ ε.τ.

Θ.Στοφορόπουλος : Η Κύπρος σε συζήτηση για λύση αλά Τούρκα


Όποια οπτική κι αν έχει κανείς για λύση στη Κύπρο, προσπερνώντας τα εγκλήματα εισβολής, κατοχής και εποικισμού από την Τουρκία, μετέχοντας ιδίως αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις για ένα σχέδιο κρατικής οντότητας που όμοιο της δεν υπάρχει στο πλανήτη, δεν συζητά τίποτα λιγότερο από μία λύση «αλά Τούρκα» είπε στον 9,84 ο πρέσβης ε.τ.  Θέμος Στοφορόπουλος, που διατέλεσε στο παρελθόν και πρεσβευτής της Ελλάδας στη Κύπρο.

Ο ίδιος εξήγησε τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια στη περιοχή μας και ειδικά για την Κύπρο τα συνέδεσε ευθέως και με την υπόθεση των υδρογονανθράκων .


1 Ψήφος – 1 Ζωή...

Kείμενο του Άρη Χατζηνικολάου μέλος στον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό Bios Coop.

[Τον τελευταίο χρόνο είμαι στην φάση της ζωής μου που αυτά τα λίγα που έχω ζήσει  με έχουν κάνει να απομυθοποιήσω κάθε πολιτική στάση & οργάνωση, αφού ότι ελπιδοφόρο βλέπω αργά ή γρήγορα καταρρέει, τουλάχιστον στα μάτια μου. Το συμπέρασμα μου, όταν με παίρνει από κάτω, είναι: Ένας άνθρωπος είναι πολύ μικρός για να κάνει την διαφορά. Το ζούμε καθημερινά εξάλλου. Από χθες, ακόμα δεν έχω καταλάβει αν κατέρριψα αυτή την πεποίθηση ή αν την επιβεβαίωσα].

Κυριακή 13 Νοεμβρίου βράδυ, στην μεγαλύτερη συνέλευση που έκανε ποτέ ένας συνεταιρισμός της Θεσσαλονίκης που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο στην πόλη. Ρεκόρ συμμετοχής: 150 μέλη του, καλούνται να αποφασίσουν, μεταξύ άλλων, για το αν ο εργαζόμενος Α θα απολυθεί ή όχι από τον συνεταιρισμό. 150 άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολιτικής πεποίθησης και ήθους. Η συνέλευση ξεκινά. Ο Πρόεδρας βγάζει έναν λόγο 45 λεπτών. Μας φαίνεται φυσιολογικό, αφού το έχουμε συνηθίσει. Κατόπιν, το προεδρείο της ΓΣ μας ανακοινώνει ότι οι υπόλοιποι 38 ομιλητές θα έχουμε από 2 λεπτά ο καθένας, λόγω περιορισμένου χρόνου κράτησης της αίθουσας. Κρίμα για όλους μας.  

Παρά τις αντιδράσεις αρκετών, σε μια ‘αποθέωση’ της άμεσης δημοκρατίας, οι κάλπες ανοίγουν πριν καν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών. Αρκετές δεκάδες άνθρωποι έρχονται για 10 λεπτά, ψηφίζουν χωρίς να ακούσουν οποιαδήποτε τοποθέτηση και αμέσως μετά αποχωρούν. Κάποιοι είναι για καφεδάκι δίπλα, πέφτει τηλεφώνημα, έρχονται, ψηφίζουν και αμέσως φεύγουν χαρούμενοι.