Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες - Μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αντιδράσεις...


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, που επιθυμούν να ενοικιάσουν τα άδεια διαμερίσματα τους σε πρόσφυγες με επιδότηση απο την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Υπάρχουν όμως και οι αντιδράσεις από επιτροπές κατοίκων. 
Από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS  (www.praksis.gr) δημοσιοποιήθηκε η ακόλουθη πρόσκληση ενδιαφέροντος: 
«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες. Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων. Περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο ανεύρεσης ακινήτων Σταματονικολό Γεώργιο στο τηλ. 210 5205200  και  g.stamatonikolos@praksis.gr». 

Ένα μάτσο κουταμάρδες...


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πόσο μαλάκας λαός πρέπει να είμαστε  που εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το πολιτικό τσίρκο  της χώρας να δίνει παραστάσεις αναισθησίας και μικρότητας απέναντι στα ζέοντα προβλήματα της καθημερινότητάς μας;

Ο πρωθυπουργός μάς «ενημέρωσε» για 13 νομοθετικές παρεμβάσεις της, ποδηγετούμενης από την εκτελεστική εξουσία, νομοθετικής εξουσίας στα έργα της δικαστικής εξουσίας επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παρεμβάσεις εν ευρεία εννοία, αφού με τις εν λόγω «πρωτοβουλίες» απλώς αποσπάσθηκαν από τα χέρια της Δικαιοσύνης ποινικώς διωκόμενοι μεγαλόσχημοι/κολλητάρια/λαμόγια. Περίμενα διευθύνσεις και ονόματα για εν στενή εννοία παρεμβάσεις, ήτοι εκφορά δικαστικών κρίσεων κατ’ εντολή της εκτελεστικής εξουσίας. Αλλά τέτοιο δεν άκουσα.

Μας «αποκάλυψε» ο πρωθυπουργός ότι ο πολύς Παπασταύρου, είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία κατά Σαμαρά, είναι ο ιδιοκτήτης της offshore με τα $ 5,5. Δηλαδή, μας είπε αυτό που έχει πει και ο Παπασταύρου, αλλά δεν μας είπε πόθεν προκύπτει ότι η offshore και τα χρήματα ανήκουν πράγματι στον Παπασταύρου και ότι αυτός δεν είναι απλώς η βιτρίνα κάποιου τρίτου. Ούτε τόλμησε βέβαια να πει ότι τα χρήματα δεν ανήκουν στον Σάμπη Μιωνή.  

Ζ. Κωνσταντοπούλου: 20 ερωτήματα στον Αλ. Τσίπρα...


...για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς

[ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ]

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφθοράς, Διαπλοκής, απέστειλε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, θέτοντας 20 ερωτήματα.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητεί από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει υπογραμμίζοντας πως «από τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Θεοδωράκη, τον κ. Σαμαρά, την κ. Γεννηματά, τον κ. Παπανδρέου, μπορεί να ξεφύγετε, αφού έχετε γίνει όμοιός τους και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Από τις ευθύνες σας δεν θα ξεφύγετε».

Τα ερωτήματα που έθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου αφορούν την ακύρωση του «επιζήμιου, άκυρου και αξιόποινου συμβιβασμού με τη Siemens», «τις ποινικές ευθύνες για την εκποίηση των μετοχών των ελληνικών Τραπεζών που κατείχε το ΤΧΣ σε τιμή χαμηλότερη της κτήσης» , τη λίστα Λαγκάρντ, την διακοπή των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που εξέταζε τις υποθέσεις διαφθοράς σε σχέση με τα εξοπλιστικά, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΤΑΙΠΕΔ, τη διαφάνεια στους διορισμούς στο δημόσιο, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον έλεγχο των ΜΜΕ και του Τραπεζικού συστήματος κλπ.
Η επιστολή της πρώην προέδρου της Βουλής προς τον Πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,