«Υπάρχουν επί του παρόντος δύο περιπτώσεις παρατεταμένων καθυστερήσεων, αυτές του Σουδάν και της Σομαλίας, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980. Υπήρξε επίσης μια πρόσφατη υπόθεση μεγάλων, αν και μικρού διαστήματος, καθυστερούμενων πληρωμών που σχετίζονται με τους πόρους των ποσοστώσεων του ΔΝΤ: Η Ελλάδα καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες δύο πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 2.2 δισεκατομμύρια δολαρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2015».
Η υπενθύμιση των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015, όταν μετά την προσφυγή στο καταστροφικό δημοψήφισμα, η Ελλάδα αθέτησε την πληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ και οδηγήθηκε στο τρίτο μνημόνιο, δεν περιλαμβάνεται σε κάποιο ιστορικό έγγραφο, αλλά στην έκθεση του Ιανουαρίου του 2017 του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών με τις επιπτώσεις για τον Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό από την συμμετοχή στο ΔΝΤ.
Αυτή θα είναι η έκθεση που θα βρει στο γραφείο του στις 20 Ιανουρίου, που αναλαμβάνει η κυβέρνηση Τράμπ, ο νέος υπουργός Οικονομικών Στηβ Μνουσίν. Για κακή τύχη της ελληνικής κυβέρνησης, στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θα βρεθεί ο πολυεκατομμυριούχος και πολυεπενδυμένος στην Ελλάδα Γουίλμπορ Ρος (αναλαμβάνει υπουργός Εμπορίου), αλλά το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και της OneWest Bank. Βάσει και αυτής της έκθεσης και βέβαια της έκθεσης για την βιωσιμότητα του χρέους του ΔΝΤ θα πρέπει ο Στηβ Μνούσιν να κρίνει εάν θα πρέπει το ΔΝΤ να επενδύσει επιπλέον χρήματα στην ελληνική υπόθεση.