Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το χρέος του 1 και το χρέος των 11.000.000


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Ένας φίλος, έντιμος και σκληρά εργαζόμενος, με υποχρεώσεις επταμελούς οικογένειας φορτωμένες στην πλάτη, βρέθηκε πρόσφατα σε φορολογική απόγνωση. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα στην προσωπική του κατάσταση, σε διαβολική συνέργεια με τα διόλου "ατυχή" γεγονότα της συλλογικής μας κρίσης, συσσώρευσαν πάνω του φορολογικό χρέος άνω των 35.000 ευρώ, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
Έκανε προσπάθειες να το διαχειριστεί με τις προηγούμενες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά επειδή η πραγματικότητα εξελίχθηκε ερήμην των ατομικών μας σχεδίων, δεν κατάφερε να είναι συνεπής. Έχασε τη ρύθμιση και τελικά βρέθηκε στο δικαστήριο, ποινικά διωκόμενος για πλημμέλημα. Έσπευσε και μπήκε στη νέα ρύθμιση και, με τη βεβαίωση της εφορίας στο χέρι, απαλλάχθηκε. Άλλωστε, τα δικαστήρια έχουν μάλλον πάρει το μήνυμα της κυβέρνησης για τους μικρούς οφειλέτες και, κατά κανόνα, δεν καταλογίζουν ποινές.

Ο φίλος ξεπέρασε ένα εμπόδιο, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Με ετήσιες αποδοχές περίπου 20.000 έχει να αντιμετωπίσει ένα χρέος προς την εφορία - χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα χρέη του- που ισοδυναμεί με το 175% του εισοδήματός του.

Το τέλος των αυταπατών, η επέλαση των «ρεαλιστών» κι ένα ανέκδοτο


Του Διονύση Ελευθεράτου

Τύφλα να ’χει ο «συμπονετικός καπιταλισμός» του Μπους... Τώρα «τα σπάει» (μυαλά και νεύρα) ο «συμπονετικός ευρωπαϊσμός» του Μάρτιν Σουλτς. Καρδιές ράγισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγων ημερών, όταν μίλησε στην Bild για τα πάθη ημών των Ελλήνων. Σημαντική η μεγαλοψυχία του, δεδομένου ότι δεν μας κυβερνά καν το Ποτάμι...

Είπε ο λάτρης του Σταύρου που δεν αντέχει να βλέπει τον ελληνικό λαό να σταυρώνεται: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, που υποφέρουν από την κρίση εδώ και χρόνια, χρειάζονται επειγόντως μια λογική προοπτική. Οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα δεν έχουν αέρα να αναπνεύσουν. Τα προηγούμενα χρόνια ο ελληνικός λαός επωμίστηκε πολλές επώδυνες μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας. Δεν μπορεί κανείς να μειώνει συνεχώς τις συντάξεις, έως ότου οι άνθρωποι γονατίσουν».

Αυτά τα λόγια μαζεύτηκαν στον ένα πόλο της ζυγαριάς του «ακριβοδίκαιου» Μάρτιν. Στην άλλη, η «κλασική» απαίτηση των δανειστών διατυπωμένη εν προκειμένω από τον ίδιο: «Μεταρρυθμίσεις»...

Ε.ΠΑ.Μ.: Η Χρυσή Αυγή "εργαλείο" δυσφήμησης του αιτήματος διαγραφής του χρέους

Δελτίο Τύπου

Στην εποχή της απόλυτης συμφωνίας του πολιτικού μας συστήματος με τις επιταγές των επικυρίαρχων στην Ε.Ε. και ΔΝΤ, η συστημική επικοινωνία έχει πλέον βάλει σαν στόχο να καταστρέψει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε φωνή τολμήσει να αναφερθεί στην πραγματική λύση που σαν πρώτο βήμα της οφείλει να είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ταυτίσει κάθε αντίθετη άποψη με ιδέες και νοοτροπίες που σωστά η κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία αποφεύγει.

Στις 5 Ιουνίου 2015, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο για την πορεία της «διαπραγμάτευσης» ο κ. Μιχαλολιάκος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο θέμα της διαγραφής του επαχθούς χρέους.