Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Έλεος κ. Μάρδα! Κόψτε τις μαρδακίες!


Του Δημήτρη Καζάκη

«Ανυπολόγιστες οι ζημιές με επιστροφή στη δραχμή» μας δήλωσε το παλιό κομματόσκυλο του Σημίτη και νυν αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Μάρδας. Ο εν λόγω κύριος ανήκε στη συμμορία που μας έβαλε στο ευρώ με τους χειρότερους δυνατούς όρους, ώστε να λεηλατηθεί η χώρα από τραπεζίτες κερδοσκόπους και τοκογλύφους. Και τώρα τι μας λέει; Έτσι και φύγουμε, θα καταστραφούμε.

Όταν φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Το αγαπημένο μοτίβο του εν λόγω κυρίου είναι η υποτίμηση του νομίσματος. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί! Γιατί; Διότι έτσι το λέει ο κ. Μάρδας. Είναι ένα είδος φυσικού φαινομένου. Έτσι και η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η νέα δραχμή της θα τρελαθεί στις υποτιμήσεις. Γιατί έτσι γουστάρει ο κ. Μάρδας. Μπορεί να μην ξέρει πού πάνε τα τέσσερα, αλλά γνωρίζει πού θα πάει η νέα δραχμή.

Για να δούμε. Μιλώντας στο MEGA, στη ναυαρχίδα της μαύρης προπαγάνδας και φυσικά εκ του ασφαλούς χωρίς αντίλογο, ο κ. Μάρδας τόνισε πώς η υποτίμηση της δραχμής μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% και πρόσθεσε ότι "υποτίμηση σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων."

Για να μας πείσει ο κ. Μάρδας χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αργεντινής, της οποίας το νόμισμα την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρευτικά κατά 1.000%. Βέβαια, ο κ. Μάρδας "ξέχασε" να σημειώσει ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα.

Γιατί υποτιμήθηκε το αργεντίνικο πέσος;

Ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα…

Ο Δ. Καζάκης το είχε προβλέψει από πολύ νωρίς και είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο.
Όχι γιατί είναι προφήτης, αλλά γιατί αποδείχτηκε διαβασμένος…

Το βίντεο «ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα» είναι πρωτοβουλία μελών του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας.

Λίγη τσίπα, Τσίπρα...

Σημείωση ιστολογίου: Ακούσαμε τον πρωθυπουργό στην χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό "Στο κόκκινο", να αναφέρεται στην "αριστερή" αστυνομική βία κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα την 15η Ιουλίου με τρόπο που και βέβαια δεν μας ξένισε! αφού η κατρακύλα του πλέον δεν έχει όρια...Ακούστε το σχετικό απόσπασμα και κρίνετε:


...//...

Συλληφθέντες 15ης Ιουλίου: «Αριστερό» Μνημόνιο – «Αριστερή» Καταστολή -«Αριστερή» συκοφαντία.

Της Aντωνίας Λεγάκη


Άκουσε σήμερα το πανελλήνιο τον πρωθυπουργό να περιγράφει ότι δήθεν οι συλληφθεντες της 15ης Ιουλίου, ήταν ξένοι προβοκάτορες, εγκληματίες που προφανώς κάποιες ξένες δυνάμεις είχαν στείλει για να πετάνε μολότωφ στους ειρηνικούς διαδηλωτές(!), με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση!!!

Μια σύντομη απάντηση στον κ. Λαπαβίτσα

Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Με το υπό τον τίτλο «Τι είναι και τι δεν είναι το Εναλλακτικό σχέδιο» άρθρο αναρτημένο στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Κώστας Λαπαβίτσας επιχειρεί να απαντήσει στους θιασώτες των μονοδρόμων και των μνημονίων εντός ευρωζώνης.

Γράφει συγκεκριμένα: 
«Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω του καλούς οπαδούς του μονόδρομου, αλλά αναλυτικός σχεδιασμός της εξόδου υπάρχει από καιρό. Η δημόσια κατάθεσή του είναι θέμα πολιτικό και θα γίνει όταν θα το επιλέξει η πλευρά που εδώ και χρόνια επιχειρηματολογεί υπέρ της εξόδου. Περιττό να ειπωθεί ότι η πλευρά αυτή -που βρίσκεται κυρίως μέσα στο Σύριζα -…».

Συμφωνούμε με τον κ. Λαπαβίτσα ως προς το πρώτο σκέλος. Αναλυτικός σχεδιασμός της εξόδου από το ευρώ υπάρχει όντως από καιρό. Έχει κατατεθεί δημόσια ήδη από το Γενάρη του 2014 από το Δημήτρη Καζάκη και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με τίτλο «Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης Παλλαϊκού Μετώπου». Έκτοτε πληθώρα άρθρων περιγράφουν αναλυτικά και βήμα το βήμα τον τρόπο μετάβασης. Επάνω σε αυτό το σχέδιο δεν υπήρξε ουδεμία αρνητική τοποθέτηση, ούτε κάποιος επιχείρησε να το αμφισβητήσει, έτσι ώστε να ανοίξει μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση γι’ αυτό το κατ’ εξοχή φλέγον ζήτημα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και έχει μετατραπεί μετά και τα τελευταία πραξικοπηματικά γεγονότα σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Το ΕΠΑΜ για το υποτιθέμενο "Σχέδιο Β'" του Βαρουφάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ίδια λογική με την οποία σταδιοδρόμησε ο κ. Βαρουφάκης κατά τους πέντε περίπου μήνες υπουργίας του, δηλαδή την λογική του life style εντυπωσιασμού και των εκμυστηρεύσεων - διαρροών, συνεχίζει και σήμερα. Μόνο που τώρα αφήνει έκθετο το κυβερνών κόμμα ενώ παράλληλα το σύστημα των ΜΜΕ βρήκε μια νέα σαπουνόπερα αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα.

Πίσω από τις γραμμές των πηχυαίων τίτλων, και τις κραυγές των φερέφωνων της τηλεπροπαγάνδας, κρύβεται η σαπίλα και η δυσωδία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Άνθρωποι οργανωμένων ληστρικών και μαφιόζικου τύπου εταιρειών, έχουν καταλάβει τον μηχανισμό του κράτους, πιστοποιημένοι από το ευρωϊερατείο και τους υπερεθνικούς εξουσιαστές.

Το Ε.Πα.Μ. έχει προειδοποιήσει τον λαό για τις καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.