Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Σχέδιο εξόδου από τη Σένγκεν για 2 χρόνια μελετούν οι Ευρωπαίοι [έγγραφο]


Εσωτερικό έγγραφο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» και ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου 2015, αποκαλύπτει την πρόθεση κρατών-μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης για δύο χρόνια.

Στο εσωτερικό έγγραφο της προεδρίας, που απευθύνεται στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ε.Ε. (COREPER) και στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, αναφέρονται ρητώς οι επιφυλάξεις αρκετών κρατών-μελών για τη λειτουργία της Σένγκεν, υπό τη σοβαρή πίεση που προκαλείται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, η αδυναμία ορισμένων κρατών-μελών να διαφυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (π.χ. Ελλάδα) και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση του κεκτημένου του χώρου Σένγκεν.

Γράφει αναλυτικά το εσωτερικό έγγραφο του Συμβουλίου της Ε.Ε.:

Πολλά κράτη-μέλη έχουν επαναφέρει προσωρινά τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα, σύμφωνα με τα άρθρα 23-25 του Κώδικα Συνόρων της Σένγκεν. Βάσει αυτών, ένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να εφαρμόσει τέτοιους ελέγχους για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει συνολικά τους έξι μήνες. Η παράταση αυτής της κατάστασης θα απαιτούσε την έγκριση από το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων της Σένγκεν.

Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα!

Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στα Κοραή (μετρό Πανεπιστημίου)

 ΟΧΙ στο νέο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟταφόπλακα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
ΟΧΙ στον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και ΑΝΕΧΕΙΑΣ
ΟΧΙ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑΙ στην ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!


Η ΕΕ μετέτρεψε επίσημα το προσφυγικό σε μοχλό διάλυσης των εθνών και των λαών.


Του Δημήτρη Καζάκη

Σχετικό σχόλιο του Δ. Καζάκη [e-roi-02 Δεκ. 2015]



Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βρω πιο ξεφτιλισμένη χώρα στον κόσμο από την Ελλάδα. Θα μου πείτε, έχουμε το πιο εθελόδουλο και ξεφτιλισμένο πολιτικό προσωπικό του κόσμου, τι άλλο περιμένεις; Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το γεγονός παραμένει.

Βρείτε μου, σας παρακαλώ, πού αλλού, σε ποια άλλη χώρα στον κόσμο συνέβη αυτό που έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Οι πολιτικοί αρχηγοί του κοινοβουλίου – πλην ΧΑ και ΚΚΕ – συνεδριάζουν και από κοινού συμφωνούν σε μια σειρά αιτήματα για το προσφυγικό προς την ΕΕ, όπου, υποτίθεται, η χώρα είναι ισότιμος εταίρος. Και πώς μεταχειρίζεται η ΕΕ τα αιτήματα αυτά; Όχι μόνο δεν δέχεται να τα συζητήσει, αλλά τα αγνοεί επιδεικτικά υιοθετώντας στη Σύνοδό της με την Τουρκία τα ακριβώς αντίθετα.
  • Πέστε μου, σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη, οι πολιτικοί αρχηγοί της θα ποιούσαν την όρνιθα μετά από ένα τέτοιο κάζο; 
  • Σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη το πολιτικό προσωπικό της θα αποδεχόταν την ενέργεια αυτή χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας; 
  • Σε ποια άλλη χώρα μια τέτοια ενέργεια των εταίρων της δεν θα είχε τουλάχιστον κλονίσει τις σχέσεις της με δαύτους; 
  • Και βέβαια σε ποια άλλη χώρα οι πολίτες της θα αποδέχονταν μια τέτοια κατάλυση της κρατικής υπόστασης της χώρας τους; Σε ποια; Βρείτε μου μια;