Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κάλεσμα του Ε.Πα.Μ. σε ανοιχτή συνέλευση


Θέμα: Η κατάσταση και οι προοπτικές της πατρίδας μας μετά τις εκλογές

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο σε συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τον λαό για την κατάσταση πριν και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην χώρα μας, καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τα μέλη τους φίλους και γενικότερα τον λαό της Αθήνας, να συζητήσουμε για την πολιτική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις εκλογές και τις προοπτικές της πατρίδας μας.

Θα γίνει εισήγηση εκ μέρους του Ε.Πα.Μ. από την Πολιτική Γραμματεία και από τον οικονομολόγο αναλυτή Δημήτρη Καζάκη.

Θα ακολουθήσει εγγραφή ομιλητών για ερωτήσεις, τοποθετήσεις,  προτάσεις. Θα κλείσει με το γενικό ψήφισμα της συνέλευσης.

Η ανοιχτή συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 01/02/2015 στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλλιθέας, στην οδό Μεγίστης 18.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11πμ.

[Επισυνάπτεται  χάρτης της περιοχής.]


To νέο δίλημμα κατασκευάζεται


Του Γιάννη Μακριδάκη

Τα δεδομένα είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει ένα μεγάλο οικονομικό χρέος που φτάνει στο 180% του ΑΕΠ της και ότι η ελληνική κοινωνία με την ετυμηγορία της στις εκλογές απέρριψε το έως τώρα εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δανειοδότησης για αποπληρωμή του χρέους, ουσιαστικά δηλαδή την αέναη ανατροφοδότησή του, καθώς και τις πολιτικές λιτότητας.

Η νέα κυβέρνηση διαβεβαίωσε απόλυτα και σαφώς δια στόματος πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, εξέφρασε δε την βεβαιότητά του ο Α. Τσίπρας ότι θα επέλθει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας με βάση την “επιστροφή σε μια αναπτυξιακή ατζέντα”.
Εδώ είναι το ζήτημα.

Διότι αφού ζητάμε “επιστροφή”, σημαίνει ότι επιθυμούμε μιαν “ανάπτυξη” ίδια με αυτή που είχαμε κατά τα έτη πριν την χρεοκοπία και ίδια με αυτήν που πρεσβεύει και επιδιώκει με τις πολιτικές της η Ευρώπη και το διεθνές χρηματοοικονομικό στάτους.

Ζητούμε δηλαδή να επιστρέψουμε σε μιαν “ανάπτυξη” που δεν υφίσταται ως τέτοια, που είναι αφενός συνώνυμη του γιγαντισμού, των πολυεθνικών συμφερόντων και της περιβαλλοντικής καταστροφής, αφετέρου δε αιτία επαναλαμβανόμενων ανά τακτά χρονικά διαστήματα αδιεξόδων με την μορφή χρηματοοικονομικών κρίσεων.

Στο Κομπάνι δεν ανεμίζουν πια οι σημαίες του ISIS!


Και όλο το Κουρδιστάν πανηγυρίζει. (Ανταπόκριση)

Γράφουν: Murad Kahraman , Θάνια Βέζου 

Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών.

Αυτό που φάνταζε ως θαύμα, όταν όλα τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν προς τα εκεί και η δραματική κατάσταση των υπερασπιστών του κορυφωνόταν, έγινε τελικά πραγματικότητα. Μετά από χιλιάδες στιγμές αγωνίας, από τότε που για πρώτη φορά οι μαύρες σημαίες των ισλαμοφασιστών του ISIS πλησίασαν στους λόφους γύρω από την πόλη. Αλλά και μετά από χιλιάδες στιγμές υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και χαράς, για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG-YPJ που όχι μόνο άντεξαν, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν κομμάτια της πόλης. Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης, οι Κούρδισσες αντάρτισσες, ύψωσαν την δική τους σημαία στο λόφο Μιστενούρ, σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της πολύμηνης πολιορκίας της πόλης του Κομπάνι.

Η Ελλάδα τους τράβηξε την κουκούλα: «Αγέλες» οι λαοί της Ευρώπης για τους «σοβαρούς» Γερμανούς!


Άρθρο-σοκ της «σοβαρής» οικονομικής εφημεριδας Handelsblatt, αποκαλεί τους λαούς της Ευρώπης «αγέλες» και καλεί την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα για παραδειγματισμό! «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της», γράφει με νόημα η εφημεριδα στο ναζιστικό της παραλήρημα…

Μόλις η Ελλάδα σήκωσε κεφάλι, το κτήνος πέταξε το προσωπείο του!

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στηλιτεύει τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει ο αρθρογράφος- λιγότερες από 48 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αιφνιδίασε τους εταίρους της με την απόφασή της να ματαιώσει «σημαντικά τμήματα» του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας και «εξασθένησε» με τη στάση της το «έως τώρα κοινό μέτωπο της ΕΕ κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, «αν οι Έλληνες επιβάλουν αυτήν τη γραμμή, θα μπορούσε να μετατραπεί η ΕΕ από μία πολιτική κοινότητα σε μία αυτοκαταστροφική αγέλη εθνικών κρατών. Γι» αυτό οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην επιτρέψουν να τους εμπλέξει ο Τσίπρας σε ένα σπιράλ εκατέρωθεν απειλών. Εν τέλει οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν καλύτερα ‘χαρτιά': Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της, ούτε μπορεί ο Τσίπρας να δανειστεί χρήματα από τις κεφαλαιαγορές για τις ακριβές προεκλογικές του υποσχέσεις.

Μόνο η αυτάρκεια εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία...


Γράφει ο Κλεισθένης.

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, απλά όλοι το γνωρίζουν αλλά κανείς, τουλάχιστον απ’ τους κυβερνώντες, δεν το πράττει.
Όταν σήμερα έχουμε απόλυτη ανάγκη τις εισαγωγές ακόμα και για να επιβιώσουμε, όταν σήμερα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε, τι περιμένουμε; να είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι;
Αν δεν πάρουν μπροστά τα τρακτέρ, αν δεν καπνίσουν τα φουγάρα, αν το πρωί δεν γίνεται συνωστισμός έξω απ’ τους χώρους δουλειάς, τι περιμένουμε; να είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι;

Η υπερφορολόγηση, τα πανάκριβα καύσιμα, οι επιδοτήσεις της Ε.Ε που έστειλαν τους αγρότες μας στα καφενεία, οι ποσοστώσεις στην παραγωγή, η αντικατάσταση της παραγωγής με τον χρηματιστηριακό τζόγο και άλλα πολλά στρεβλά οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στον μαρασμό. Ακόμη και για να φάμε εισάγουμε.

Τι επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση; Να παράγουν λίγες πολυεθνικές εταιρείες και όλοι οι άλλοι να είναι απλά καταναλωτές. Καταναλωτές χωρίς ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή, χωρίς δικαιώματα πλην του να διαβιούν φτωχικά, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς προβληματισμούς, χωρίς ελεύθερη βούληση. Απλά να τρώνε και να δουλεύουν.
Αυτή η επιδίωξη της παγκοσμιοποίησης δεν αρκείται μόνο στα λόγια, γίνονται ανά τον κόσμο νομοθετικές ρυθμίσεις που απαγορεύουν την ιδιωτική παραγωγή, την ιδιωτική διαχείριση των σπόρων ακόμη και απαγορεύσεις στην συλλογή του βρόχινου νερού. Μήπως αυτά είναι άγνωστα;

Καλά πάμε...


Του Καρτέσιου

Ακόμη και σήμερα θεωρώ ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα για τη νέα κυβέρνηση. Φυσικά και ο καθένας μπορεί να κρίνει επιμέρους ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις, όμως την πρώτη συνολική εικόνα θα την έχουμε μετά τις προγραμματικές δηλώσεις. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να σταθώ σε τρία σημεία.

Πρώτον, ό,τι έγινε στην Ελλάδα μέσα σε πέντε ημέρες από πλευράς πολιτικής κινητικότητας, δεν έχει γίνει ολόκληρη την τελευταία πενταετία.

Δεύτερον, οι δηλώσεις υπουργών απέκτησαν σημασία και προσπαθούμε να τις παρακολουθούμε διότι περιέχουν πρωτογενές περιεχόμενο. Μέχρι σήμερα, το τί θα δήλωνε ο κάθε Έλληνας υπουργός το είχαμε διαβάσει δύο ημέρες νωρίτερα στη Bild ή σε κάποια γερμανική εφημερίδα.

Ακόμη και το περιεχόμενο των συνεντεύξεων Τύπου μετά από συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με εκπροσώπους της Τρόικας ή της Γερμανίας, τις γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη πρωθυπουργού και υπουργών στην Ελλάδα είχε καταστεί παντελώς άχρηστη.

Τρίτον, ζούμε μία από τις στιγμές εκείνες που το καθείς εφ’ ω ετάχθη θα αποκτήσει ουσιαστική σημασία. Να δούμε για τί είμαστε προορισμένοι και να ταχθούμε στην πλευρά εκείνου που εκπροσωπεί τον έναν ή τον άλλο προορισμό μας. Να μετρηθούμε. Να αφήσουμε τα παχιά λόγια και να αναλάβουμε τις βαριές ευθύνες της στήριξης. Να ξεβρακωθούμε και να μάθουμε ποιοι έχουν την καρδιά να παλέψουν και ποιοι έχουν στη θέση της καρδιάς τη Μέρκελ και την ηδονή της ταπείνωσης.

Η παγκόσμια χρηματοιστωτική μαφία ξεκινάει νέο πόλεμο κατά της Ελλάδας


Του globinfo freexchange

Τη δημιουργία τεχνητού «bank run» και την έξοδο μεγάλων funds από τη χώρα επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες πρώην τραπεζικά στελέχη τα οποία ωστόσο εμφανίζονται να λειτουργούν στο όνομα των τραπεζών. Βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται να παίζει πρώην οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, ο οποίος συναντήθηκε με ξένους οικονομικούς και τραπεζικούς αναλυτές, μερικές ώρες πριν αρχίσει η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας,ο κύριος Μ.Μ, μετέφερε στους ξένους την πληροφορία πως οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν ανασφάλεια και δεν μπορούν να εγγυηθούν καταθέσεις ή να αποτελούν ασφαλή επένδυση για κάποιον ξένο επενδυτή.

Οι ίδιες πληροφορίες δίνονται τηλεφωνικά και σε επιλεγμένους μεγάλους καταθέτες ως εμπιστευτικές πληροφορίες από το εσωτερικό της τράπεζας.*

Ανάμεσα στους αποδέκτες αυτών των κατευθυνόμενων πληροφοριών ήταν και στελέχη της Citi Bank στην Αθήνα, τα οποία μετέφεραν τις "εμπιστευτικές" πληροφορίες στο εξωτερικό. Λίγες ώρες αργότερα, τα funds άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες και να πέφτει το Χρηματιστήριο.

Για δανειακές συμβάσεις και χρέος ουδέν νεότερον από το μέτωπο Σουλτς - Τσίπρα!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ύφος και... «ήθος» επικυρίαρχου που δικαιούται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις μιας ξένης χώρας, εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στον «Σκάι» δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι στην Ε.Ε. «δεν υπάρχει απόλυτη κυριαρχία». Κανείς, όμως δεν του αντέτεινε το πόσο... ατυχές είναι να προσομοιάζει την Ελλάδα με τα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας -με τις ισχύουσες αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις- έχει παραχωρήσει το σύνολο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων « άνευ όρων και αμετάκλητα». Δηλαδή, έχει μετατραπεί σε δουλοπαροικία, εξαιτίας ενός εντελώς παράνομου χρέους, που δημιουργήθηκε ερήμην του λαού και με απώτερο στόχο τη δουλοποίησή του, όπως επίσης τον διαμελισμό και την εκποίηση της χώρας.

Παρεμπιπτόντως και για τα δυο αυτά -μείζονος και ζωτικής σημασίας- θέματα, επεκράτησε... «άκρα του τάφου σιωπή» καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Σουλτς. Ο λαός και πάλι στο... σκοτάδι!

Ο Δ. Καζάκης στο RADIO 1D - 30/01/2015 (ηχητικό)

Πραγματικός χείμαρρος αποδείχθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο radio1d.gr και τις «Πρωϊνές Κουβέντες» με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο οικονομολόγος-αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς αντιμνημονιακές φωνές και ένας από τους πιο γνωστούς υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα.

«Λέει ψέμματα... όταν λες ψέμματα, όταν είσαι ψεύτης δηλαδή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό υπάρχει ένα τεράστιο θέμα» είπε ο κ. Καζάκης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ως «την πιο χυδαία προπαγανδιστική μπαρούφα».