Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η απέχθεια της Μεταμοντέρνας και της «Επαναστατικής Αριστεράς», για τα Εθνικά Θέματα

Η ενασχόληση με θέματα που άπτονται, της υπεράσπισης της εθνικής και κρατικής οντότητας της χώρας, της εδαφικής της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας, καθιστούν αυτόματα ύποπτο «σωβινισμού» εκείνον που επιχειρεί να τα θίξει.
Η Αριστερά που στο παρελθόν αποτελούσε την κύρια πατριωτική δύναμη, θεωρώντας πως για να ανοίξει ο δρόμος για τον Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, έθετε ως προϋπόθεση την κατάκτηση και υπεράσπιση της εθνικής Ανεξαρτησίας, φαίνεται να ασπάζεται πλέον τα «χαριτωμένα» μεν, αλλά τελείως αφασιακά συνθήματα του τύπου: 
Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

Του Γ. Σιώζου
Το Κυπριακό, είναι ένα ζήτημα που αρκετά μας έχει κουράσει και συναινεί στο «δόγμα» εγκατάλειψης της Κύπρου. Το γνωστό η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται. Η Θράκη απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, και το προσφυγικό, δεν είναι παρά ένα ζήτημα που όσοι το υπερτονίζουν, καλλιεργούν το κατάλληλο έδαφος για να σπεκουλάρει η Χρυσή Αυγή.
Τί μένει για να απασχολεί τη Μεταμοντέρνα «Αριστερά»;
Μα βέβαια τα κοινωνικά δικαιώματα των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων π.χ. των ομοφυλόφιλων. Η εφεύρεση του τρίτου φύλλου, το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, η υπεράσπιση των «δημοκρατικών» δικαιωμάτων και η εξαγωγή της αστικής Δημοκρατίας, σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα.
Επίσης, η ανάπτυξη μορφών κοινωνικής οικονομίας στα πλαίσια βεβαίως του καπιταλισμού και δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

E.ΠΑ.Μ.:Εκδήλωση στο Μαρούσι: Νικάμε το φόβο-έχουμε τη λύση...


Πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο πυρήνας του Ε.Πα.Μ. Αμαρουσίου σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου . Αναλύσεις-παρεμβάσεις με τις θέσεις και εκτιμήσεις του Ε.Πα.Μ. για φλέγοντα  θέματα που απασχολούν την χώρα μας έγιναν απο:
  • Τον Οθωνα Κουμαρέλλα (μέλος Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.) -για το Ασφαλιστικό
  • τον Γιώργο Γεωργή (μέλος Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.)- για το μεταναστευτικό-προσφυγικό
  • και τον Δημήτρη Καζάκη (Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ.) -για Οικονομικά θέματα και το πως η Πατρίδα μας μπορεί να εξέλθει απο το σπιράλ θανάτου στο οποίο έχει οδηγηθεί.