Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Δίκτυο ανταλλαγών


Του Γιάννη Μακριδάκη

Έχω να σας πω ότι όποιος γευτεί πρώτη φορά, όχι αριστερά, αλλά μαντΕρίνι χιώτικο, αποφαίνεται με θλίψη ότι ναι, δεν είχε ξαναφάει μανταρίνι μέχρι τώρα στη ζωή του. Επίσης δεν μπορεί στο εξής να φάει άλλο μανταρίνι πια διότι από τη στιγμή που έγινε κοινωνός της γεύσης του μαντΕρινιού της Χίου, όλα τα άλλα τού φαίνονται και είναι τελείως άνοστα.

Στο μικρό μου χωράφι υπήρχαν δυο μαντερινιές χιώτικες πριν από μένα εκεί. 5 χρόνια τώρα δεν τους άγγιξα ούτε φύλλο. Ούτε κλάδεμα, ούτε σκάψιμο, ούτε λίπανση, τίποτα, το παραμικρό. Μόνο νερό τους δίνω έμμεσα, ποτίζοντας με τη σταγόνα τις σπαραγγιές που έσπειρα στα πόδια τους. Κάθε χρόνο τα δυο δέντρα είναι τίγκα στον καρπό και ιδίως το ένα, το μεγαλύτερο, κάνει ένα μαντερίνι που ξεχνάς το όνομά σου.

Ετοιμάζω λοιπόν να μπολιάσω κάμποσες νεραντζιές την άνοιξη με μπόλια από τη συγκεκριμένη μαντερινιά. Όποιος θέλει κάνα δέντρο από αυτά που θα βγάλω, να το δηλώσει.

Μέρκελ υμνεί Σόιμπλε για «λιώσιμο» Τσίπρα


Γιώργος Δελαστίκ 
 [«Επίκαιρα»]

Χειροκροτούσαν όρθιοι επί αρκετά λεπτά οι χίλιοι σύνεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) την καγκελάριο Άνγκελα- Μέρκελ, όταν αυτή αποθέωσε τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον χειρισμό του Αλέξη Τσίπρα:
«Τελικά καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση το κριτήριο που για μας ήταν και παραμένει σημαντικό: καμιά χειρονομία χωρίς ανταπόδοση!» διακήρυξε η Γερμανίδα καγκελάριος και πνίγηκε στο χειροκρότημα. «Καμιά χειρονομία» υποτιθέμενης βοήθειας προς την Ελλάδα «χωρίς ανταπόδοση» υποταγής των Ελλήνων στις εντολές του Δ” Ράιχ. Η Μέρκελ, δηλαδή, αναφανδόν στο. πλευρό του Σόιμπλε για τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς που άσκησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέχρι να τον «σπάσει».
Άναυδοι απέμειναν οι υπουργοί και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ανέπτυσσαν την κατά φαντασία, μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα θεωρία, την οποία, μάλιστα, είχαν αρχίσει να πιστεύουν και οι ίδιοι, ότι, δηλαδή, η Μέρκελ δήθεν διαφωνούσε με τον Σόιμπλε στη στάση που τηρούσε ο δεύτερος μέχρι να υποτάξει τον Τσίπρα.

Η ατζέντα για τη "σωτηρία" του πλανήτη


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Έχουμε φθάσει σε ένα χρονικό σημείο όπου ο κόσμος φαίνεται να περιμένει κάτι το αναπόδραστο να συμβεί γρήγορα...Οι Επικυρίαρχοι φαίνεται να προετοιμάζονται για κάτι μεγάλο. Οι θρησκευόμενοι το διαισθάνονται. Οι φανατικοί μελετητές των προφητειών της Βίβλου το νοιώθουν, ήδη, μέχρι τον μυελό των οστών τους. Το διαδίκτυο βρίθει από σχετικά κείμενα. Ακόμα, όμως, κι αυτοί που δεν πιστεύουν στην μεταφυσική αισθάνονται ότι κάτι τρομακτικό έρχεται. Ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο καλά πληροφορημένους οικονομικούς αναλυτές της Wall Street και επικεφαλής Τραπεζών. Πολλοί απ' αυτούς κάνουν τελευταία ασυνήθεις ενέργειες που μαρτυρούν ότι προετοιμάζονται για ένα «major event» που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι ζούμε στον πιο επικίνδυνο καιρό της παγκόσμιας ιστορίας.

Τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον ή και τον επόμενο χρόνο; Θα ξεσπάσει γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή; Παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάρρευση; Πυρηνική τραγωδία; Κανένα άλλο στημένο τρομοκρατικό μακελειό;
Αυτό που χρειάζεται να μην ξεχνάμε είναι ότι το παγκόσμιο δόγμα της υπερεθνικής ελίτ παραμένει πάντα, όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, το γνωστό ΤΙΝΑ (There Is No Alternative = Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση).