Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ: Κλείνουν 4 στα 10 Αστυνομικά Τμήματα...


Ραγδαίες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκου Τόσκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με το συγκεκριμένο σχέδιο μπαίνει «λουκέτο» ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας να μείνουν χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.[1]

Οι αριθμοί... τρομάζουν. Στην περιοχή της Αττικής από τα 91 τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 71, ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα θα μείνουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, αφού συνολικά στη χώρα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η... αντικειμενική δημοσιογραφία στον πλανήτη των πιθήκων (βίντεο).

«Ουδείς ποτέ, ούτε δι' αμοιβής, ούτε δια ραβδισμών κατώρθωσε να επιβάλη εις γάτον να πράξη, όσα πράττουσιν οι σκύλοι, οι δούλοι και οι γελωτοποιοί.»
Εμμανουήλ Ροΐδης

του askordoulakos

Με τίτλο: «Το χρέος του Βερολίνου δεν παραγράφεται!», κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή, 20 Αυγούστου, η... αντικειμενική Realnews, ενισχύοντας την απέλπιδα προεκλογική προετοιμασία της δοσιλογικής κυβέρνησης των αριστερών Κουίσλινκς.

Η... αντικειμενική εφημερίδα του Χατζηνικολάου «αποκάλυψε» απόρρητο έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τη Βουλή, επισημαίνοντας γεμάτη στόμφο κι εθνική... αυτοπεποίθηση ότι «ήρθε η ώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων»...

Στο ρεπορτάζ της, η... αντικειμενική εφημερίδα αναφέρεται και «στα σχέδια της κυβέρνησης για τη συζήτηση στη Βουλή και το αίτημα προς τις γερμανικές Αρχές». Για τις γερμανικές αποζημιώσεις γράφουν στην ίδια... αντικειμενική εφημερίδα ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος.