Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Eίμαστε τρομοκρατημένοι;;



Του ΣΤΑΘΗ*  

Κάτι δεν πάει καλά και η τραγωδία μας πάει για κωμωδία. Αίφνης «αποκτήσαμε» τον κ. Μιχελογιαννάκη, όστις βούτηξε ένα μαρκούτσι απ’ τα χέρια ενός δημοσιογράφου και κρατώντας το ο ίδιος σαν ντιζέζ, άρχισε με φόντο το περιστύλιο της Βουλής να αγορεύει επί παντός σεναρίου και σεναρίου. Ιδρυτής συνιστώσας

και ο κ. Μιχελογιαννάκης, υπαγόρευε στον κ. Τσίπρα τι χρη δραν και στον Πανάγαθο τι δέον γενέσθαι. Από την άλλη, άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας, πάει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ κι αφού κανιβαλίζεται με τους οικοδεσπότες του, στο τέλος καλεί τον κ. Αρη Πορτοσάλτε να πάνε για κάνα ουζάκι!!! Να υποθέσω με μεζέ κανέναν άνεργο, κύριε;

Δεν είναι πράγματα αυτά και ουδεμία σχέση έχουν με τρόπο ενός κόμματος της Αριστεράς ούτε κατά το ήθος ούτε κατά το στυλ, ούτε κατά το χιούμορ.

Πλην όμως, εκτός από τις κόκκινες γραμμές που καλείται να υπερασπισθεί η κυβέρνηση, θα πρέπει να αρχίσει να βγάζει και κόκκινες κάρτες. Προσωπικώς, και όχι μόνον εγώ, δεν μπορώ να παρακολουθήσω πλέον τον κ. Βαρουφάκη. Ισως να μην μπορεί να παρακολουθήσει και ο ίδιος τον εαυτόν του, πότε δίνει συνέντευξη και πότε διαπραγματεύεται. Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει μόνος του όσο δεν έχουν μιλήσει όλοι μαζί, όλοι εκείνοι που αρέσκονται να ακούνε τον εαυτόν τους να παραδοξολογεί, να παραθέτει σοφιστείες και να ναρκισσεύεται.

Τράπεζες...πότε θα καταλάβουμε;;;


Διαβάστε και σκεφθείτε...

[1]: Υποσκάπτεται η θέση στα Βαλκάνια των ελληνικών τραπεζών

Του Γιώργου Δελαστίκ

Υποσκάπτεται μεθοδικά από την ΕΕ η θέση των ελληνικών τραπεζών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των βαλκανικών κρατών. Με παρότρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ, οι κεντρικές τράπεζες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, αλλά ακόμη και της Τουρκίας και της Κύπρου αποφάσισαν να διατάξουν τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες χώρες να μηδενίσουν κυριολεκτικά την κατοχή τους σε ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια του ελληνικού κράτους! Επιπροσθέτως, να μη διατηρούν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, να μη δανειοδοτούν ελληνικές επιχειρήσεις ή Ελληνες ιδιώτες κ.λπ. 

Το πρόσχημα με το οποίο υπέδειξε αυτά τα μέτρα η ΕΚΤ προς τις κεντρικές τράπεζες των Βαλκανίων ήταν η προστασία των βαλκανικών οικονομιών από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η ουσία είναι ότι η ΕΚΤ, υποσκάπτοντας τη θέση των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, ανοίγει χώρο για να καταλάβουν τις θέσεις αυτές οι γερμανικές, αυστριακές, γαλλικές, ολλανδικές και άλλες τράπεζες. Χώρος που δεν είναι καθόλου ασήμαντος όπως δείχνουν τα στοιχεία. Αξίζει τον κόπο να τα δούμε.