Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Δυστυχώς δεν είναι πασχαλινά βαρελότα…


Εισερχόμαστε, και το καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο, σε μια φάση που οριοθετείται από τη σφαίρα των γεωπολιτικών αναταράξεων και ανακατατάξεων. Αυτό πλέον είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Η λογική συνέπεια αυτού του γεγονότος (του «συμβάντος» από την ανάποδη) σημαίνει ότι τίποτα δεν θα μείνει «όρθιο», όπως το ξέραμε και όπως είχαμε συνηθίσει, στις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Τα διάφορα «μπαμ» που ακούγονται εκκωφαντικά σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, είναι από πραγματικές βόμβες, από πραγματικά πυρά ή ακόμα από πραγματικές εφόδους θανάτου οχημάτων ενάντια σε πολίτες. Τα «μπαμ» που ακούγονται σε ναούς στην Αίγυπτο, δεν ήταν βαρελότα αλλά φονικές αποστολές ενάντια σε πιστούς χριστιανούς. Τέλος, τα «μπαμ» που ακούστηκαν με πρόσχημα τα χημικά ήταν πύραυλοι cruise των ΗΠΑ που φαίνεται ότι σχεδιάζουν μεγαλύτερες εμπλοκές σε διάφορα θέατρα πολέμου.

Μέσα στο θολό, σκοτεινό κι απρόβλεπτο κλίμα που δημιουργεί η είσοδος στη γεωπολιτική, η προβοκάτσια, η σκόπιμη δημιουργία γεγονότων και αφορμών για μεγαλύτερες εμπλοκές, θα καταστεί πρώτης τάξεως εργαλείο για την προώθηση των σχεδιασμών όλων των βασικών παικτών. Η προβοκάτσια, στην υπηρεσία της γεωπολιτικής και σαν εργαλείο επιβολής λύσεων και νέων πολεμικών τελεσιγράφων ή εμπλοκών. Η προβοκάτσια, σαν το απαραίτητο εύφλεκτο υλικό για να πάρουν φωτιά περιοχές, να προκύψουν αβυσσαλέα μίση και εχθρότητες, να προχωρήσουν τα πολεμικά και επεκτατικά σχέδια.

20ο Συνέδριο ΚΚΕ Η Λαϊκή Εξουσία προ…. των Πυλών

Του Γ. Σιώζου

Μετά την αποκάλυψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο 20ο Συνέδριό του, ότι τμήματα της Αστικής Τάξης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., βαθιά ανησυχία διακατέχει τους κύκλους της Αστικής Τάξης, εγχώριας και Ευρωπαϊκής.

Ήδη ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, έντονα προβληματισμένοι, αποφάσισαν την διεξαγωγή εντατικών ερευνών, για την αποκάλυψη των Προδοτών της Τάξης τους.

Η ΕΥΠ, λόγω της βαρύτητας της καταγγελίας του κου Κουτσούμπα, έχει εγκαταλείψει κάθε άλλη δραστηριότητα και συνεπικουρούμενη από την INTERPOL, προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Το περίφημο «μαγικό» βαλιτσάκι της ΕΥΠ έχει πάρει φωτιά, παρακολουθώντας εντατικά γραφεία και στέκια, ακόμη και κρεβατοκάμαρες, ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

Των παρακολουθήσεων δεν εξαιρέθηκε ούτε ο ίδιος ο κος Στουρνάρας, αξιοποιώντας μία πληροφορία που στο παρελθόν δεν είχε αρκούντος αξιολογηθεί, ότι το βλέμμα του το τελευταίο διάστημα είναι ελαφρώς «απλανές».
«Αξιόπιστες» Ευρωπαϊκές πηγές επίσης αναφέρουν, ότι αυτό το ζήτημα απασχόλησε και το τελευταίο Eurogroup, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον κο Τσακαλώτο.

Επί του θέματος ζητήθηκε και η γνώμη του κου Σόιμπλε.

The Charlie Haden "Quartet West"- 'My Love and I'