Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ψάχνουν «καταφύγιο» σε Μάλτα, Κύπρο, Λουξεμβούργο για να ασφαλίσουν τις περιουσίες τους οι Έλληνες


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Το φορο-ασφαλιστικό «τσουνάμι» που έπληξε από τον Ιανουάριο του 2017 σχεδόν το σύνολο των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων (με τις ασάφειες ακόμα και σήμερα να διατηρούνται και να παραμένουν απλήρωτοι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι) αναγκάζει, όσους έχουν τη δυνατότητα, να αναζητήσουν λύσεις ως καταφύγιο προκειμένου να περισώσουν τις περιουσίες τους ή όσα κατάφεραν να κερδίσουν από την εργασία τους.

Εκτός από τη λύση της αλλαγής φορολογική έδρας , δημιουργούνται τον τελευταίο καιρό εταιρικά σχήματα στα οποία μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία (ακόμα και εξοχικές κατοικίες), αναζητούνται έμμεσοι τρόποι πληρωμής, δημιουργούνται Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες με στόχο τον περιορισμό των εισφορών, αυξάνονται τα εικονικά διαζύγια για φορολογικούς λόγους ή μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων τους σε τρίτες χώρες ή σε ευρωπαϊκές με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Όσοι άντεξαν επί της ουσίας στη σκληρή οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών, έχουν αποφασίσει να σταματήσουν να διαθέτουν το 60% των ακαθάριστων εσόδων τους στο κράτος.

Πιθανότητα πραξικοπήματος στο Qatar – Νέα στρατεύματα στέλνει ο Erdogan στην Doha

Την πιθανότητα πραξικοπήματος στο Qatar επισημαίνει η συμβουλευτική εταιρεία Eurasia Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο αυτό με γραφεία στις ΗΠΑ στην Βρετανία την Βραζιλία την Σιγκαπούρη και στο Τόκυο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εταιρεία Eurasia Group η θέση του ηγέτη της χώρας Εμίρη Hamad bin Khalifa Al Thani αμφισβητείται έντονα από τις γειτονικές αραβικές χώρες και δεν θα μπορούσε να αποκλειστική το ενδεχόμενο ανατροπής του Khalifa Al Thani από μέλη της Βασιλικής οικογένειας, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα για το Qatar.

Ήδη όπως αναφέρουν πηγές από το αραβικό κρατίδιο η αεροπορία του Qatar βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας, ενώ όπως επισημαίνει το Eurasia Group, οι ηγέτες των γειτονικών Αραβικών χωρών θα επιθυμούσαν ένα εσωτερικό αναίμακτο πραξικόπημα σύντομης διάρκειας με την απομάκρυνση του Εμίρη Hamad bin Khalifa Al Thani και την αντικατάσταση του με ένα άλλο μέλος της Βασιλικής οικογένειας του Qatar.

Το Αραβικό κρατίδιο έχει δοκιμαστεί στο πρόσφατο παρελθόν από ένα αναίμακτο εσωτερικά υποκινούμενα παρξικόπημα το 1995 όταν ο Εμίρης Hamad bin Khalifa Al Thani ανέτρεψε τον πατέρα του, ενώ το 2013 ο Εμίρης Hamad bin Khalifa Al Thani παραχώρησε την εξουσία στον γιό του Τamim bin Hamad Al Thani.

Η Γερμανία αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη βάση Ιντσιρλίκ


Ιούνιος 7, 2017. 21:46

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε  την απόσυρση των γερμανικών δυνάμεων από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ. Τουρκική δημοσιογραφική πηγή σημειώνει ότι η Γερμανία θα μεταφέρει τις δυνάμεις της στην Ιορδανία.

Το  γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συνήλθε υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν την κατάσταση των στρατιωτών στο Ιντσιρλίκ, ως μέρος της μάχης κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Daesh.

Η υπουργός Άμυνας,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση της μετακίνησης των περίπου 260 Γερμανών στρατιωτών από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία, μαζί με τα αναγνωριστικά αεροπλάνα Τορνέιντο και τα βυτιοφόρα αεροπλάνα.
(dirilispostasi.com)

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_20.html

***

German govt approves withdrawal of troops from Incirlik base in Turkey

The German cabinet has given the green light to withdraw the nation’s troops from Incirlik Airbase in Turkey. The parliament is yet to approve the end of the deployment.