Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (42) :Horace Silver/Señor Blues

Πρόσωπα της Απομάγευσης |Τάσος Τσακίρογλου| Εκδόσεις Οκτώ


38 συνεντεύξεις για την κρίση και το μέλλον

Του Αντώνη Γαλανόπουλου

Τα χρόνια της κρίσης κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα δεκάδες βιβλία που προσπάθησαν να απαντήσουν στα ερωτήματα «Τι έφταιξε;» και «Τι να κάνουμε;». Χωρίς να είναι αυτός ο διακηρυγμένος στόχος του, σε αυτή τη σειρά βιβλίων θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και το βιβλίο «Πρόσωπα της απομάγευσης» του δημοσιογράφου Τάσου Τσακίρογλου. Ακριβώς γιατί για να καταλάβουμε τι συνέβη, χρειάζεται να μεσολαβήσει η διαδικασία «απομάγευσης της απομάγευσης» όπως γράφει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου, μια διαδικασία δηλαδή που «από-μυστικοποιεί τον ίδιο τον καπιταλισμό και τον εμφανίζει στα μάτια των υπηκόων του με όλη τη σοκαριστική του γύμνια».

Σε αυτή τη διαδικασία συντελούν τα 38 πρόσωπα με τα οποία μίλησε ο συγγραφέας. Το βιβλίο περιλαμβάνει 38 συνεντεύξεις θεωρητικών, ακαδημαϊκών, διανοουμένων που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στον Νοέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 και δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου κυκλοφορίας της Εφημερίδας των Συντακτών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραχώρησαν συνέντευξη στον Τάσο Τσακίρογλου συγκαταλέγονται μεγάλες μορφές της παγκόσμιας διανόησης όπως οι Γιούργκεν Χάμπερμας, Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Αλέν Μπαντιού, Ερνέστο Λακλάου, Σαντάλ Μουφ,  Ετιέν Μπαλιμπάρ και άλλοι. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα.

Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα - Μελέτη

Του Κώστα Λαπαβίτσα

Το παρακάτω κείμενο είναι η περίληψη (executive summary) της νέας μελέτης του Κώστα Λαπαβίτσα η οποία επιδιώκει να δώσει ριζοσπαστικές απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 

Η μελέτη αναλύει ουσιώδη θέματα πολιτικής οικονομίας και δημοσιονομικής πολιτικής, εστιάζοντας στην Ελλάδα και εξετάζοντας ειδικότερα τη διαχείριση του χρέους, τη δημοσιονομική πολιτική, την ανασύνταξη του τραπεζικού τομέα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη διαμόρφωση μεσοπρόθεσμης πολιτικής ανάπτυξης. Περιγράφει βήμα προς βήμα, με εμπειρική τεκμηρίωση, μία ολοκληρωμένη διαδικασία εξόδου από την κρίση και μετάβασης προς μία ριζικά διαφορετική οικονομική δομή για τη χώρα. Παράλληλα, αναλύει τις δυνατότητες της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο ευρωπαϊκής και εθνικής στρατηγικής και εξετάζει τις εκδοχές της συναινετικής και της συγκρουσιακής αποχώρησης από την ΟΝΕ. 

Τον πρόλογο της μελέτης έγραψε ο Στάθης Κουβελάκης.

Η μελέτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Λιβάνης" και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στη Στοά του Βιβλίου στις 7 το απόγευμα.

Σημειώση: στην περίληψη δεν περιλαμβάνονται οι πίνακες και τα διαγράμματα με τα οικονομικά στοιχεία, οι οποίοι βέβαια περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη μελέτη.

1. Η ελληνική κρίση είναι μέρος της κρίσης της Ευρωζώνης που ξεκίνησε το 2010 ακολουθώντας την παγκόσμια κρίση του 2007-9.

Γ.Κατρούγκαλος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παραβιάσει το σύνταγμα

Όμορφος κόσμος ηθικός, ιδιωτικά πλασμένος!

Του Αντώνη Αντωνάκου

Για να καταλάβεις τι φασιστολόι κρύβει κάποιος πρέπει να του αναστατώσεις λίγο τις ιδέες και τον τρόπο που βιοπορίζεται. 

Ο λεγόμενος ιδιώτης βγάζει αγκάθια. Κρατά εσόδων εξόδων κι έχει μίσος για το υπαλληλίκι. Η ύπαρξή του συνοψίζεται στα πλήκτρα της ταμειακής μηχανής. Θεωρεί πως είναι ο μαστός που δίνει γαλατάκι στην κοινωνία. Η κιτσαρία της σεμνότητάς του έχει υψηλό βαθμό πολλαπλότητας. Παραληρεί όταν η κουβέντα έρχεται στις νόρμες και τα κεκτημένα κατακτήσεων. Οι αγώνες, οι μάχες, οι εμφύλιοι πρέπει να μείνουν ως στάμπες σε μπλουζάκια η ως στεγνωμένες ουτοπίες σε ντι βι ντι.

Ο ιδιώτης έχει την ιδιωτία κορώνα στο κεφάλι του και την αγορά θυγατέρα, έτοιμος να την προστατέψει με τη ζωή του απ’ τους κακόβουλους δούλους εργάτες. Ψάχνει τον αντίπαλο αλλού. Όχι στον καθρέφτη του. Βγάζει σπυριά όταν ακούει για παροχές κοινοτισμό και μεθυσμένους κατωτέρων τάξεων. Αυτός διαχειρίζεται τον αλκοολισμό του στο ρετιρέ ή στη μεζονέτα κι όχι στα ουζερί και τις πάμπες. Έχει πάντα μαζί του ραβίνο συνεργάτη για να κρατιέται δημόσια και να δίνει εικόνα οργανωμένου βαθιά. Έχει έμβλημα το λογότυπο της επιχείρησης. Το πηγαίο τσιτάτο του διαφημιστικού. Θέλει πελάτες για να χτίσει το σωβινισμό της μοναδικής του περίπτωσης. Το μέτρο της διαφορετικότητάς του είναι τα φράγκα. Περίτεχνο σπίτι, έργα τέχνης, υπονοούμενα, συμμαχίες για να ξεχωρίζει από πλέμπα, μαστόρια, μισθωτούς, χαμάληδες. 

Σήμερα ο Braveheart θα ήταν τραπεζίτης


Αν πολεμήσετε, ίσως πεθάνετε. Αν φύγετε, θα ζήσετε. Θα ανταλλάσσατε 
όμως τις μέρες που ζήσατε με την ευκαιρία να πείτε στους αντιπάλους σας 
ότι μπορούν να σας πάρουν τη ζωή, αλλά όχι την ελευθερία; 

Μελ Γκίμπσον (Braveheart)

Το δημοψήφισμα της Σκοτίας αποτέλεσε κάτι περισσότερο από ένα εθνικιστικό ξέσπασμα στις παρυφές της Ευρώπης. Ηταν η αμφισβήτηση ανεξέλεγκτων οικονομικών και μιντιακών κέντρων εξουσίας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό – η παρακαταθήκη όμως παραμένει μεγάλη.

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες ένας πλανόδιος ηθοποιός υποδέχεται τους τουρίστες σε ένα από τα στενά του Εδιμβούργου, που οδηγούν στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Αν τον ρωτήσεις, θα σου απαντήσει ότι «υποδύεται» τον ιππότη Σερ Ουίλιαμ Ουάλας, που πολέμησε την αγγλική κατοχή στα τέλη του 13ου αιώνα. Στην πραγματικότητα, υποδύεται τον Μελ Γκίμπσον από τη χολιγουντιανή παραγωγή «Braveheart» – την ταινία που σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου» περιέχει τις περισσότερες ιστορικές ανακρίβειες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου (μετά την επίσης αμερικανική παραγωγή με τίτλο «U-571, Το χαμένο υποβρύχιο»). «Το “Braveheart” δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερες ανακρίβειες, ακόμη και αν πρωταγωνιστούσε ένας σκύλος από πλαστελίνη», είχε γράψει κάποτε ο συγγραφέας Τζον Ο’Φάρελ.

Όταν η παλιά καλή αλληλεγγύη των «από κάτω» επιστρέφει στο προσκήνιο...


Του Γιώργου Μητραλιά

Αν και απομένουν να γίνουν -κυρίως, σήμερα Δευτέρα- μερικές ακόμα κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα θα χρειαστούμε τουλάχιστον κάμποσες μέρες για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη σε όσες ήδη έχουν γίνει,  νομίζουμε πάντως ότι είναι ήδη δυνατό να κάνουμε 1-2 γενικές παρατηρήσεις και διαπιστώσεις.

Καταρχήν, δεν θυμόμαστε να έχει γίνει τουλάχιστον στα τελευταία 10-15 χρόνια, κάποια ανάλογη διεθνής κινητοποίηση αλληλεγγύης με έναν εργατικό αγώνα μιας ευρωπαϊκής ή άλλης χώρας! Με άλλα λόγια, αυτό που συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, με τις δεκάδες ποικίλες δράσεις υποστήριξης και τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις 595 ελληνίδες καθαρίστριες δεν έχει προηγούμενο! Είναι κάτι εντελώς καινούργιο και ίσως αναπάντεχο σε μια εποχή όχι μόνο υποχώρησης των εργατικών αγώνων αλλά και αναδίπλωσης σε ποικίλους εγωισμούς και εθνικισμούς, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να σκεφτείς το πρόβλημα και τον πόνο του "άλλου"!


Φυσικά, δεν είχαμε και δεν ήταν δυνατό να έχουμε κινητοποιήσεις χιλιάδων πολιτών στο πλευρό των καθαριστριών μας. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, στις δράσεις αλληλεγγύης μετείχαν μερικές δεκάδες ή στη καλύτερη περίπτωση, μερικές εκατοντάδες ακτιβίστριες και ακτιβιστές.

Φασισμός – Αντιφασισμός, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – Ζαν Μπαρώ (Ζυλ Ντωβέ)


«Η ουσία του αντιφασισμού συνίσταται στην πάλη εναντίον του φασισμού μέσω της προώθησης της δημοκρατίας, αντιπαραθέτοντας τον πρώτο στην δεύτερη, πράγμα που σημαίνει την πάλη όχι για την καταστροφή του καπιταλισμού, αλλά για τον εξαναγκασμό του να μην γίνει ολοκληρωτικός. Προωθώντας αυτήν την ουτοπία, ο αντιφασισμός εκτρέπει πολύ συγκεκριμένα τους ταξικούς ανταγωνισμούς· δεν υπάρχουν πλέον δύο αντιμαχόμενες τάξεις: το προλεταριάτο εναντίον της αστικής τάξης· δύο αντίπαλα σχέδια: ο κομμουνισμός και η αναρχία εναντίον του κεφαλαίου, η καταστροφή του Παλαιού Κόσμου εναντίον της διατήρησής του, η κατάργηση της ταξικής κοινωνίας και η επιβολή των ανθρωπίνων αναγκών εναντίον της δικτατορίας της Αξίας, αλλά αντ’ αυτού, η αστική πόλωση: «δημοκρατία» εναντίον «φασισμού», το «νόμιμο Κράτος» εναντίον του «αστυνομικού Κράτους», οι «πολίτες» εναντίον των «στρατιωτικών», ο «κοινοβουλευτισμός» εναντίον του «δικτατορικού καθεστώτος»!

Αλλάζει ξανά το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επανεισάγεται η Πληροφορική ως εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές, ενώ ως μαθήματα επιλογής εισάγονται το σχέδιο και οι ξένες γλώσσες. H «μεταρρύθμιση» Λοβέρδου προκαλεί αναστάτωση στους μαθητές που δεν γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στα πανεπιστήμια.
           
Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η Πληροφορική να καταργηθεί από μάθημα γενικής παιδείας στην Γ΄ Λυκείου και να εισαχθεί ως μάθημα κατεύθυνσης (για όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα τμήματα της Πληροφορικής), γεγονός που θα επιφέρει αφενός ανακατατάξεις στις ώρες διδασκαλίας καθηγητών άλλων ειδικοτήτων και αφετέρου στη δυνατότητα επιλογών στους υποψήφιους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δερμετζόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή που αφορούσε το γεγονός ότι ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε καθένα, δήλωσε ότι η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις ομάδες προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθεί πριν από τις 30 Μαΐου 2015 και ότι ο υπουργός Παιδείας θα έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και τους Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

Πρωτοβουλια Γιούνκερ: Επενδυτικό σχέδιο 300 δις. ευρώ βοήθεια στο κεφάλαιο


Ελπίδες για έξοδο από το σημερινό βάλτο στον οποίο είναι καθηλωμένη η ευρωπαϊκή οικονομία δημιούργησε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με την ομιλία που έκανε κατά την ανάληψη του καθηκόντων στις 15 Ιουλίου. Η εξαγγελία του αφορούσε ένα τριετές σχέδιο επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη, ύψους 300 δισ. ευρώ. Το θέμα επανήλθε το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των 28 κρατών-μελών, ως ένα από τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Βρυξέλλες για να αποφύγουν μια μακροχρόνια ύφεση, όπως αυτή που έπληξε την Ιαπωνία. 
Ο αντιπρόεδρος μάλιστα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντζιο, εξηγώντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης αυτού του επενδυτικού σχεδίου τόνισε ότι στην Ευρώπη σήμερα οι επενδύσεις βρίσκονται 20% χαμηλότερα απ’ το επίπεδο που ήταν το 2007! Με βάση τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταθέσουν προτάσεις «κερδοφόρων» επενδύσεων τις επόμενες εβδομάδες, οπότε κι αναμένεται να κορυφωθεί η συζήτηση για το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο.

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Το μέγεθός του πάντως δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τις τυμπανοκρουσίες και τις μεγαλοστομίες που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους. Τα 300 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στο 2,29% του ΑΕΠ των 28 κρατών μελών της ΕΕ (συνολικής αξίας 13,067 τρισ. ευρώ). Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη «Σοβιετική» (κατά τους φιλο-χουντικούς υπουργούς του Σαμαρά) Ελλάδα του 2008, οι συνολικές πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αντιστοιχούσαν στο 3,92% του ΑΕΠ (9,65 δισ. ευρώ σε ένα ΑΕΠ ύψους 245,815 δισ. ευρώ, με βάση την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2009).

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ


Εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες, ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣΑ, Χρήστος Κλειώσσης, μιλώντας στο Κόκκινο, τόνισε ότι είναι «προσωπική υπόθεση του κάθε πολίτη να προσφύγει κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, εάν δεν έχει αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα για την πληρωμή του».   Η πρωτοβουλία που πήρε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να εκδώσει οδηγό άσκησης προσφυγής κατά ΕΝΦΙΑ αφορά όσους πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο οδηγός παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Το Ε.ΠΑ.Μ. για την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αφού τελείωσε και φέτος η «παρέλαση» των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μόνο που όλοι περίμεναν ήταν μια πικρή γεύση «από τα ίδια», με μόνη αλλαγή στους ρόλους «κερδισμένων» και «χαμένων». Παρ’ όλα αυτά, η φετινή έκθεση απετέλεσε ήδη αφετηρία πολιτικών εξελίξεων με την κατάθεση συγκεκριμένης προγραμματικής πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό, από μόνο του, είναι ένα πολύ θετικό γεγονός που χαιρετίζεται, αφού πλέον ο διάλογος και η αντιπαράθεση μπορεί να γίνεται επί του συγκεκριμένου και όχι συνθηματολογικά, με καταστροφολογίες, αφορισμούς και δίκες προθέσεων.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης δια του φερόμενου ως πρωθυπουργού Σαμαρά, αλλά και του αντιπροέδρου του Βενιζέλου, συναγωνίστηκαν να πείσουν για την αγωνία που τα διακατέχει να διατηρηθούν με κάθε τρόπο και μέσο στην εξουσία, «σώζοντας» τη χώρα για πολλοστή φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια. Παντελώς γυμνοί από αξιοπιστία, αλλά και από στοιχειώδη δυνατότητα προσαρμογής της πολιτικής τους, αρκέστηκαν να κλείσουν το μάτι σε τμήματα του πληθυσμού, που θεωρούν δική τους εκλογική πελατεία, υποσχόμενοι αορίστως τα ελάχιστα που θα μπορούσε ενδεχομένως να συμφωνηθούν με την τρόικα. Κατά τα άλλα καταστροφολογία, χωρίς κανένα νέο στοιχείο, παρά μόνο, ότι «δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες» αν πάψει ο «θεόπεμπτος» Σαμαράς να μας παριστάνει τον «ντούρο» πρωθυπουργό.

Μορφώστε τους ναζί; Βεβαίως μορφώστε τους!


Απάντηση σε αυτό το άρθρο: «Μορφώστε τους Ναζί»;***

Ο συντάκτης εδώ δεν αντιλαμβάνεται ορθά την έννοια της μόρφωσης. Όταν οι προοδευτικοί άνθρωποι μιλάμε για μόρφωση, για παιδεία, δεν εννοούμε να είσαι γιατρός, μηχανικός, δικηγόρος, πυρηνικός φυσικός που σχεδιάζει βόμβες και όπλα, διότι βεβαίως και η ζωή και η ιστορία έχουν αποδείξει πως υπήρξαν και υπάρχουν επιστήμονες - τέρατα. Ακριβώς γι αυτό και ο προοδευτικός κόσμος συζητά και παλεύει για μια άλλου είδους παιδεία, μια παιδεία συνολικής συγκρότησης, πρωτίστως ηθικής συγκρότησης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. 

Η τελευταία φράση του άρθρου είναι ορθή, αν στη θέση της λέξης "μόρφωση" βάλουμε άλλες όπως πτυχία, εξειδίκευση ή σπουδές: "Γιατί εντέλει ο ναζισμός δεν είναι θέμα «μόρφωσης», όπως δεν είναι μόνο αποτέλεσμα οικονομικής εξαθλίωσης. Είναι πρωτίστως θέμα ηθικής ακεραιότητας".

Ακριβώς όμως η ηθική ακεραιότητα είναι κομμάτι της προσωπικότητας που συγκροτείται φυσικά από την διαπαιδαγώγηση, τη μόρφωση δηλαδή με την ευρεία, τη συνολική έννοια, και όχι την εξειδίκευση. Γι αυτό παλεύαμε κάποτε για ένα άλλο Πανεπιστήμιο και ένα άλλο σχολείο, για ένα Λύκειο αυτόνομο, όχι προθάλαμο για τις Πανελλαδικές και εξεταστικό κέντρο, που δεν προτάσσει τον ανταγωνισμό και το βαθμό αλλά την αγάπη για τη γνώση στην υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία της ευημερίας των λαών και της αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση και όχι της κερδοφορίας, της αγοράς.

Μιχελάκης-Σκουρλέτης:...το χαβά τους...

Μιχελάκης:
"Κατόρθωμα το PSI..." Για ανεργία: "Λίγο λίγο μειώνεται!!!"(Σε 40-50 χρόνια θα είναι εντάξει...). Για υπερφορολόγηση: "Με εντολή Σαμαρά θα λυθεί και αυτό!!!" Για το αν είναι βιώσιμο το χρέος: "5οθυςυ 5%@$(_)_(&%^$Ι()Π)()*^%)&*^&%^&*..." (Ναί καλά διαβάζετε...)

Σκουρλέτης:
Τί θα κάνετε αν αποτύχετε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το χρέος; "ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ...ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ..."

Αυτά...




ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (41) :Art Ensemble of Chicago - No Woman No Cry