Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τρικυμία εν κρανίω: Για "Θάλασσα Ειρήνης" μίλησε ο Βαρθολομαίος!

Του Κωνσταντίνου Τερζή

Οι "προβληματικές" έως και προσβλητικές για την Ελλάδα, παρεμβάσεις του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, είναι μία "τακτική" που δημιουργεί όχι έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις του Πατριάρχη, αλλά, επιπλπεον, και "κατηγορία" τοποθετήσεων που στέλνουν διάφορα μηνύματα στον διεθνή παράγοντα, τα οποία, στην καλύτερη εκδοχή τους, δεν "εφάπτονται" με τα ελληνικά συμφέροντα και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα...

Στην ομιλία του από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει “το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης”! Η φράση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη κι έχει προκαλέσει αίσθηση. Μόνο που αυτή είναι μία φράση που δεν μπορεί να απευθύνεται προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Αν και συχνά κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αρέσκονται να στο επαναλαμβάνουν αυτή την ευχή, αυτό ακριβως είναι και κυρίως πνεύμα που εκφράζεται από την Άγκυρα...!

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, ακόμη και προς τον παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (του οποίου η επιμονή σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις τον τοποθετεί στο "πάνθεον" της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής), το Αιγαίο είναι μία θάλασσα ειρήνης την οποία διαρκώς διαταράσσει το κράτος τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία. Μάλιστα, τα όσα πράττει τις τελευταίες ειδικά ημέρες στο Αιγαίο το αποδεικνυουν περίτρανα. Κανένας άλλος δεν απειλεί την ειρήνη στην περιοχή εκτός από την Τουρκία.

Χαράτσι και στο Internet;;

 

Στα Μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων εξαντλείται η δημοκρατία και η κυριαρχία για τον κ. Τσίπρα.

Ανακοίνωση

Σε μπαράζ νέας υποκρισίας, διανθισμένης με χυδαία επικοινωνιακή προπαγάνδα προς τον ελληνικό λαό επιδίδεται ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός και η, καταφανώς πλέον, προδοτική κυβέρνηση, στην προσπάθειά τους να περισώσουν ότι περισσότερο μπορούν από το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος και την διαφαινόμενη νομοτελειακή τους κατάρρευση.

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα, στο όνομα της δήθεν αξιολόγησης, και της ανεύρεσης του καλού και του κακού εταιρικού Θεσμού ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, επιχειρεί να εμφανιστεί στους ιθαγενείς ως η κυβέρνηση που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις των δανειστών, ενεργεί κυρίαρχα και δημοκρατικά, ενώ καταθέτει ληστρικά νομοσχέδια, κι ενώ η ίδια έχει παραδώσει με την υπογραφή του 3ου μνημονίου τα κλειδιά της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους.

«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνη-μένων στόχων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτς.

Το θέμα της δημοκρατίας και της κυριαρχίας για τον κ. Τσίπρα και τον υποτελή θίασό του, εξαντλείται στα μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων. Δηλαδή, κυριαρχία δεν σημαίνει η εξ’ αρχής απόρριψη των στόχων και η κατοχύρωση ανεξάρτητης πολιτικής, αλλά η ελευθερία επιλογής του τρόπου επίτευξής τους. Δεν ενδιαφέρει αν οι στόχοι επιτυγχάνουν την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την μετατροπή ολόκληρης της  χώρας σε οικόπεδο προς τεμαχισμό, διαμελισμό και υφαρπαγής του πλούτου του.

Ε.ΠΑ.Μ. - Δ. Καζάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη φωτιά...15 Απρ. 2016