Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αγώνας των αγροτών, αγώνας όλων μας

Ανακοίνωση

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών εδώ και 20 ημέρες τώρα, αποτελούν την κύρια έκφραση, την αιχμή του δόρατος της αντίστασης των εργαζομένων όλων των κλάδων, κάθε εργασιακού τομέα, απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό, κατέβηκαν στους δρόμους, έστησαν μπλόκα στις εθνικές οδούς, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση πως δεν θα φύγουν αν δεν παρθεί πίσω το νομοσχέδιο. Αν δεν συζητήσουν από μηδενική βάση. Οι περισσότεροι από αυτούς, ιδίως οι μικροί αγρότες, γνωρίζουν πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση, είναι ήδη τελειωμένοι. Η επιστροφή στο χωράφι και στην καλλιέργεια ισοδυναμεί με το τέλος της αγροτικής τους παραγωγής, αντιστοιχεί στην πλήρη εξαθλίωσή τους.

Είναι όμως η απόσυρση του ασφαλιστικού η σωτηρία για τους αγρότες; Και από ποιό ακριβώς σημείο μπορεί να οριστεί η μηδενική βάση για την έναρξη διαλόγου; Στο 1ο στο 2ο ή στο 3ο μνημόνιο; Ακόμα και αν εξαιρεθούν από το ασφαλιστικό εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει, πως ακριβώς θα διαθέσουν την παραγωγή τους στην κοινωνία, όταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και πολίτες, θα συνεχίσουν να συντρίβονται κάτω από την ανηλεή εφαρμογή των πολιτικών εξαθλίωσης και ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας;

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ: Ή με το λαό για την πατρίδα, ή προδότης με το καθεστώς κατοχής!!!


ΣΧΟΛΙΑ ΓΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Στο μοκρόφωνο" του διαδικτυακού σταθμού του Ε.Πα.Μ. e-roi.gr, την Πέμπτη 11 Φεβρ. 2016

[1]. ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...


[2]. ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΙΜΟ) ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ


[3]. ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΙΜΙΩΝ;;;



Ούτε η χούντα δεν τόλμησε να παραδώσει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ...

Tου Δημήτρη Καζάκη

Με μια πρωτοφανή κίνηση ενδοτισμού και υποτέλειας άνευ ιστορικού προηγουμένου, η κατοχική κυβέρνηση της χώρας παρέδωσε το σύνολο του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ. Κάτι που αρνήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις να κάνουν από την εποχή της πρώτης ελληνοτουρκικής κρίσης τη δεκαετία του '60.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 1967 το αίτημα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να δοθούν στρατιωτικές διευκολύνσεις στο Ισραήλ για την διεξαγωγή του πολέμου εναντίον της Αιγύπτου, απορρίφθηκε ακόμη κι από την χούντα. Η χούντα τότε φοβήθηκε τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και δεν προχώρησε σε επίσημες εκχωρήσεις.
Κάτι που έχει κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσιπροκαμμένου, η οποία όχι μόνο έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικών διευκολύνσεων με το Ισραήλ, παραχωρεί τώρα ολόκληρο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Να θυμηθούμε ότι το αίτημα πρωτοδιατυπώθηκε δημόσια στις αρχές αυτής της εβδομάδας από την Μέρκελ και τον Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης της πρώτης στην Τουρκία. Χωρίς να ρωτήσει κανένας την Ελλάδα, συνήλθε η σύνοδος του ΝΑΤΟ, η οποία απεδέχθη το αίτημα με τον κ. Καμμένο να υπογράφει κατόπιν εορτής σαν γιουσουφάκι.