Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Λαπαβίτσα...

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Λαπαβίτσα.

Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου*

 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι απίστευτο με πόση ευκολία η νομή της εξουσίας μπορεί να μεταλλάξει τις πάγιες θέσεις υπεράσπισης των απόψεων, με τις οποίες στηρίχθηκαν και έκαναν καριέρα επιφανή δημόσια πρόσωπα. Τα παραδείγματα στην πολιτική ζωή του τόπου μας και όχι μόνο είναι πολλά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αποβεί μοιραία και εξόχως επώδυνα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Ένα από τα τελευταία συμπτώματα της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής νόσου, εμφανίστηκε -που αλλού- στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία βέβαια τα κρούσματα έχουν πάρει την μορφή επιδημίας, στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις πολιτικές επιλογές της ηγετικής ομάδας μέσα στα πλαίσια του άγραφου νόμου του κομματικού πατριωτισμού.

Έτσι με περίσσιο θράσος ο βουλευτής Ημαθίας κ. Λαπαβίτσας σε άρθρο του που ανέβασε ...
στον προσωπικό του ιστότοπο, υπεραμύνεται της πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης της αριστεράς, θεωρώντας δικαιολογημένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας προς αποπληρωμή του χρέους.