Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

«Κύριε Κοτζιά: Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή όταν αποδεχθεί τη γενοκτονία των Τσάμηδων»-Αλβανός βουλευτής Βελγίου!!!

Μάιος 8, 2017. 20:12

Ο βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, αλβανικής καταγωγής, Αμέτ Γκιανάι, ζητεί από το ελληνικό κράτος  να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανών-τσάμηδων και τονίζει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία , ούτε φορώντας τη  στρατιωτική στολή να απειλούν την Αλβανία, ούτε με τη χρήση του ευρωπαϊκού ονόματος, για να λάβουν χάρη από τις βαριές ευθύνες της γενοκτονίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων.

Ο Γκιανάι υπενθύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην ΕΕ ως ευρωπαϊκό κράτος.

Αναφερόμενος προς τον Κοτζιά, σημειώνει:

Εσείς είστε,  που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξετε τα τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε  να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της τσαμουριάς.

Η Γαλλία σε δίνη


Του Απόστολου Διαμαντή

Με τον Μακρόν η Γαλλία κάνει μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγει την σύγκρουση με την Γερμανία και την διάλυση της ΕΕ. Τη νίκη αυτή την διασφάλισε η μεσαία τάξη, που δεν έχει ακόμη πειστεί για την έξοδο από το ευρώ και φυσικά η συσπείρωση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, των ΜΜΕ, των διανοουμένων και των επιχειρηματιών, που δεν ήθελαν την Μαρίν Λεπέν στην προεδρία. Δεν ήταν η ώρα της.

Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Η αντιπολίτευση στον Μακρόν θα είναι βίαιη, συνεχής και απόλυτη. Θα έχει μάλιστα διπλή κατεύθυνση: από το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο βαδίζει σε μετασχηματισμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις Λεπέν και από την αριστερά της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Ο Μακρόν θα βρεθεί μεταξύ δύο πυρών και η θητεία του προβλέπεται να είναι θυελλώδης.

Οι πρώτες δηλώσεις των αντιπάλων του δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Ο εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Γαλλίας Αλέξις Κορμπιέρ δήλωση πως «οι Γάλλοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά την επιλογή τους» και πως «η προεδρία Μακρόν θα τελειώσει πολύ άσχημα». Ο ίδιος ο Μελανσόν αποκάλεσε την νέα προεδρία Μακρόν «πραγματικά αξιοθρήνητη» και κάλεσε τους Γάλλους να αντισταθούν στα σχέδια του νέου προέδρου.

ABBEY LINCOLN - SUMMER WISHES WINTER DREAMS