Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

«Κύριε Κοτζιά: Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή όταν αποδεχθεί τη γενοκτονία των Τσάμηδων»-Αλβανός βουλευτής Βελγίου!!!

Μάιος 8, 2017. 20:12

Ο βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, αλβανικής καταγωγής, Αμέτ Γκιανάι, ζητεί από το ελληνικό κράτος  να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανών-τσάμηδων και τονίζει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία , ούτε φορώντας τη  στρατιωτική στολή να απειλούν την Αλβανία, ούτε με τη χρήση του ευρωπαϊκού ονόματος, για να λάβουν χάρη από τις βαριές ευθύνες της γενοκτονίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων.

Ο Γκιανάι υπενθύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην ΕΕ ως ευρωπαϊκό κράτος.

Αναφερόμενος προς τον Κοτζιά, σημειώνει:

Εσείς είστε,  που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξετε τα τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε  να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της τσαμουριάς.

Η Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε εδώ στις Βρυξέλλες, η αλήθεια είναι ένα σύνολο αξιών και δεν σας έχει δοθεί καμία εντολή να χρησιμοποιείται το όνομά της για να απειλήσετε την Αλβανία ή τους Αλβανούς, ούτε να ζητάτε πρόσθετα εδάφη είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα που δεν στηρίζονται σε κανένα διεθνές δίκαιο, ούτε καν σε ιστοριογραφία.
Οι ευρωπαϊκές αξίες απαιτούν από εσάς να έχετε μια ευρωπαϊκή στάση με τους γείτονές σας και να μην επαίρεστε γιατί η Ευρώπη τουλάχιστον σας έσωσε από συνολική κατάρρευση, θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.
Έτσι, προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα τεράστια χρέη σας και αφήστε την εθνικιστική ρητορική και την φιλοπολεμική που χειροτερεύουν τα έσοδά σας!

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/05/blog-post_38.html

***


Πρόεδρος Αλβανίας: Οι τσάμηδες δεν ήταν συνεργάτες των φασιστών και των Ναζί, έκαναν μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο…

Μάιος 8, 2017. 19:35

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα του αρχηγού του κράτους, κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν «Η συμβολή των Τσάμηδων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με την ευκαιρία της 71ης επετείου από την ιστορική νίκη της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό, αναφέρει κείμενο της αλβανικής προεδρίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, οι επικεφαλής και τα μέλη του «Συλλόγου των Τσάμηδων», εξόριστοι τσάμηδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της μαζικής εξόντωσης, ερευνητές, ιστορικοί και αρθρογράφοι, όπως σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Αλβανίας υπεραμύνθηκε τους Αλβανοτσάμηδες και μάλιστα εξήρε το έργο τους: 

«Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Αλβανοί έχουν θέση με τη συμβολή τους στη μεγάλη αντιφασιστική συμμαχία και οι Τσάμηδες Αλβανοί μας κάνουν υπερήφανους για την προσφορά τους στην υπηρεσία της ελευθερίας και της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτές  των Εβραίων, μετά τον παγκόσμιο πόλεμο. Οι Αλβανοτσάμηδες δεν ήταν συνεργάτες των Φασιστών και των ΝΑΖΙ. Παρά του ότι αυτοί έγιναν μέρος των σφαγών στην Τσαμουριά.

Στον μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο, συνέβαλαν ουσιαστικά και ηθικά. Κατά εκατοντάδες εντάχθηκαν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και του  ΕΑΜ πολεμώντας για την ελευθερία. Με την επέκταση του αντιφασιστικού πολέμου κατά της γερμανικής κατοχής, ο λαός της τσαμουριάς εντάχθηκε ανεπιφύλακτα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των κατακτητών και διαμόρφωσαν το 4ο Τάγμα του 15ου  Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Από τον μικρό πληθυσμό των αλβανοτσάμηδων εντάχθηκαν 500 μαχητές που πολέμησαν γενναία  και αποφασιστικά εναντίον των κατακτητών ΝΑΖΙ.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος Νισάνι δήλωσε:
Σε αυτήν την αξιοσημείωτη ημέρα, την 71η επέτειο της νίκης επί του ναζισμού και του φασισμού, οι Αλβανοί ως έθνος γενικά και η κοινότητα των τσάμηδων συγκεκριμένα,  βρέθηκαν μαζί με τους μεγαλύτερους συμμάχους κατά των φασιστών με αναμφισβήτητη συμβολή τιμώντας την ιστορία του αλβανικού έθνους! 
Αιωνία  η μνήμη και το έργο των αλβανών ηρώων, από όπου και αν προέρχονται, όπως οι τσάμηδες,  που έπραξαν τις πιο μεγαλειώδεις  θυσίες για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.
(president.al)

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/05/blog-post_32.html#more

***Το μικρούτσικο Mega… και συνειρμοί

Μπορεί ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες να κατήγγειλε δημοσίως πως δυτικοί διπλωματικοί υπάλληλοι της Κομισιόν να του υπέδειξαν «την ευκαιρία» ούτως ώστε να κατέβει στις εκλογές εν απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λεηλατήσει ει δυνατόν την ψήφο του ΔΚ, το Mega όμως αδίστακτα κατέρχεται ώστε πρόσκαιρα και τυχοδιωκτικά να αρπάξει την ευκαιρία της απουσίας απ’ τη διαδικασία του ίδιου του ΚΕΑΔ!

Σε μια εκλογική αναμέτρηση φάρσα και κωμωδία όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενα, η οποία εν απουσία του ΔΚ και της αντιπολίτευσης γενικότερα, καταντά απλή ψηφοφορία όπως στα χρόνια του μονοκομματισμού, το Mega προσφέρθηκε χωρίς σοβαρότητα να γίνει πιόνι του Ράμα και του ΣΚ.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και τις λίστες των υποψηφίων για βουλευτές ανά την επικράτεια αποδεικνύοντας ότι παρά το όνομα που του έδωσαν – Mega – είναι κάτι πολύ μικρούτσικο. Όχι πολιτικά πράγμα για το οποίο επιβεβαιώνει ο περιφερειακός του χαρακτήρας και απήχηση. Όχι είναι και δομικά μικρό περισσότερο από ανέκδοτο. Οι λίστες είναι όλο κι όλο το συγγενολόι της «ηγετικής ομάδας». Πρόκειται για καταστάσεις γελοιότητας όπου προφανώς είναι μόνοι τους αλλά που η προπαγάνδα προσπαθεί και θα το κάνει πιο έντονο να εμπλέξει την ΕΕΜ. Κι εκεί θέλει προσοχή.

Στη διάσταση αυτή ας προσέξουμε τι ουσιαστικά επιδιώκουν οι περί του Ράμα μηχανισμοί. Προφανώς δεν έχουν την αυταπάτη ότι θα μεγαλώσουν αυτό το μικρούτσικο. Εξ άλλου όσο πιο μικρό είναι τόσο καλύτερα τους εξυπηρετεί. Θέλουν στην ουσία να αποδείξουν ότι η ΕΕΜ δεν δύναται να αντιλαμβάνεται τις ανθελληνικές πολιτικές που ακολουθεί και ότι επί το πλείστον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χειραγωγημένη μερίδα της ώστε να τη φέρει σε σύγκρουση και με την Αθήνα.

Θυμούνται στην περιοχή ότι στα χρόνια του κομουνιστικού απομονωτισμού όπου η Ελληνική κοινότητα εδώ όπως όλα ήταν κτήμα του κόμματος, μετά την επίσκεψη κλιμακίου της Ελληνικής Κυβέρνησης τη δεκαετία του ’80, όπου η Μελίνα Μερκούρη αντιδρώντας για την διαδρομή προς Βούρκο (είχαν αποκλείσει τη διέλευση από Χιμάρα) είχε προκαλέσει στη Λιβαδειά, είχαν στηθεί επιθεωρήσεις στα χωριά μας όπου επιδίωκαν να κοροϊδεύουν την τότε Υπουργό πολιτισμού της Ελλάδας. Ήθελαν έστω προπαγανδιστικά να δείξουν ότι η «Μειονότητα» (ελληνική και εθνική προφανώς ήταν όροι απαγορευμένοι) "ήταν ευτυχής στην αγκαλιά του κόμματος και του Ε.Χότζα" και "δεν είχε σχέση με τους μοναρχοφασίστες ‘Ελληνες".

Κάπως έτσι και τώρα: μια καινούργια επιθεώρηση – Mega μικρούτσικο – έρχεται να δημιουργήσει ανάλογες ψυχολογικές καταστάσεις. Εφόσον ο Ράμα έχει δημιουργήσει την ψύχωση ότι η Αθήνα στήνει την ανατροπή του, θέλει να διασκεδάσει εντυπώσεις ότι η ΕΕΜ δεν ακολουθεί. Και ναι μεν ως γνωστό το μερίδιο εκείνο που είναι ενταγμένο οργανικά και εκλογικά στο Κόμμα του κι εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας ή στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά χρειάζεται το σενάριο και τη διείσδυση στο χώρο της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης.

Μόνο που εφόσον όλη η διαδικασία είναι φάρσα και το κομμάτι – αυτό δλδ του κομπάρσου Mega μικρούτσικο είναι περισσότερο από γελοίο.

Τα προσωπεία έπεσαν και όσο να το θέλει ο Ράμα η ΕΕΜ έχει αντανακλαστικά και δύναται καταλάβει ότι η σύγκρουση με την Αθήνα προφανώς πρώτα δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την ίδια ένα όχι και χειρότερα στο αντίστροφο. Οι πολιτικές που εφαρμόζει εις βάρος του εδώ ελληνισμού τον οδηγούν σε σύγκρουση με την Αθήνα η οποία θέλει να προστατέψει τον εδώ ελληνισμό και την ιστορική του παρουσία στις πατρογονικές εστίες.


Αυτή τη διάσταση ας την προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλα τα’ άλλα είναι λιγότερα και μικρότερα. Λιγότερο επουσιώδη. Οι δε μέντορες του Mega σε διάφορα κλιμάκια που βρίσκονται καλό είναι να ψάξουν τα επιχειρήματα που θα προσφέρουν στη γύμνια του μικρούτσικου Mega.

Πηγή:http://tachydromos.org/2017/05/08/apopseis/to-mikroutsiko-mega-kai-suneirmoi.html

ΣΧΕΤΙΚΑ: Τώρα θα μας χορέψουν...τσάμικο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.