Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (22) : Terry Riley-In the Summer

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις


Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜ/ΔΙΟ 
ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μαζική κοινωνική κινητοποίηση «αντίδρασης και αντίστασης» ενάντια στις εκποιήσεις, πραγματοποίησε την Τετάρτη (27/8) η Πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία αντιτίθεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πάσης φύσεως ακινήτων, όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή χιλιάδων Κυπρίων πολιτών.

ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Πολιτικοί παρατηρητές από τη Λευκωσία τόνιζαν στην Iskra ότι αν αυτό το μνημονιακό νομ/διο ψηφισθεί τότε χιλιάδες νοικοκυριά στην Κύπρο μπορεί γρήγορα να βρεθούν στο δρόμο χωρίς την πρώτη κατοικία τους, την επαγγελματική τους στέγη ή και την αγροτική τους γη.

Οικονομικοί κύκλοι στην Αθήνα τόνιζαν ότι,μετά από επιμονή της τρόικας, επίκειται και στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, ανάλογη ρύθμιση, που θα αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προστασία που ισχύει μέχρι 31/12/15.

5η Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών


Η 5η Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 – 14:00 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου στο Νομό Λάρισας.

Τη γιορτή διοργανώνουν η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και το Πελίτι (www.peliti.gr).


Η γιορτή περιλαμβάνει ανταλλαγή και προσφορά σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και σχετικές ομιλίες και ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Επίσης σε υπαίθριο χώρο της Μονής, παραγωγοί και χειροτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους, εφόσον έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 25240-22059 (Πελίτι ) ή στο info@peliti.gr.

Πως θα φτάσετε στη Μονή: στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας βγαίνετε στην έξοδο προς Αγιά. Είναι η έξοδος 2 για όσους έρχονται από Αθήνα, η έξοδος 3 για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη. (Χρειάζεται προσοχή στις πινακίδες για να μην μπείτε ξανά στην Εθνική Οδό). Ακολουθείτε το δρόμο προς την Αγιά και αφού περάσετε το χωριό Ελευθέριο, μετά από λίγα χιλιόμετρα στρίβετε αριστερά προς τη Δήμητρα και στη συνέχεια προς Ανατολή. Στην είσοδο του χωριού Ανατολή στρίβετε αριστερά προς την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου.

Πέντε καίρια μαθήματα για την αριστερά από το νέο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν


Του  Ethan Corey και της Jessica Corbett

Στα προηγούμενα βιβλία της «Το Δόγμα του Σοκ: Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής (2007)» και το «ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑ: Χωρίς Χώρο, Χωρίς Επιλογή, Χωρίς Δουλειές (2000)», η Καναδή συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν καταπιάστηκε με θέματα όπως η νεοφιλελεύθερη «θεραπεία-σοκ», ο καταναλωτισμός, η παγκοσμιοποίηση και ο «καπιταλισμός της καταστροφής», τεκμηριώνοντας εκτενώς τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τη δραματική αύξηση της οικονομικής ανισότητας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

Αλλά στο νέο της βιβλίο, «Αυτό αλλάζει τα πάντα: ο Καπιταλισμός εναντίον του Κλίματος», η Κλάιν ρίχνει το βλέμμα προς το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή απαιτούν ριζοσπαστική δράση τώρα για να αποκρουστεί η καταστροφή. Σίγουρα δεν είναι η μόνη που επισημαίνει το επείγον της απειλής, αλλά αυτό που διαφοροποιεί την Κλάιν είναι το επιχείρημά της ότι ο καπιταλισμός –όχι ο άνθρακας- είναι η ρίζα της αλλαγής του κλίματος, αναπόφευκτα μας οδηγεί προς έναν περιβαλλοντικό Αρμαγεδώνα κατά την επιδίωξη του κέρδους. Το «Αυτό αλλάζει τα πάντα» αξίζει μια πλήρη ανάγνωση (ή και δύο), αλλά έχουμε ξεχωρίσει ορισμένα από τα βασικά σημεία του εδώ.

1. Οι «λύσεις – τσιρότα» δεν λειτουργούν.

«Μόνο τα μαζικά κοινωνικά κινήματα μπορούν να μας σώσουν τώρα. Επειδή ξέρουμε πως όπου το ισχύον σύστημα, αφήνεται ανεξέλεγκτο, κυριαρχεί».

O Δικηγορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας εξήρε την πολιτική συνέπεια του Σαμαρά.

"Η κίνηση αυτή αποτελεί απόδειξη συνέπειας των εξαγγελιών σας και προσωπικής σας κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας"

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΦΕΤΟΣ , ΕΝΑΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α 

-Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
- ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ?????????? 
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

Πάρτε την σφουγγαρίστρα πριν διαβάσετε την επιστολή

ΠΡΟΣ
Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Αντώνιο Σαμαρά.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Πρωταθλητές της φοροδιαφυγής


Toυ Βασίλη Βιλιάρδου

«Ένα κράτος που φορολογεί υπερβολικά τους Πολίτες του, με την ελπίδα να ευημερήσει, μοιάζει με εκείνον που, ενώ έχει τα πόδια του μέσα σε έναν κουβά, προσπαθεί να σηκωθεί τραβώντας το χερούλι του«.

Άρθρο

Η οικονομία της Γερμανίας ευημερεί, αναπτύσσεται, ανθεί και παράγει συνεχώς περισσότερα - εις βάρος φυσικά των «εταίρων» της στην Ευρωζώνη, οι οποίοι την ενισχύουν, μεταξύ άλλων με την από κοινού μαζί της υιοθέτηση του ευρώ.

Το συγκεκριμένο νόμισμα, όταν είναι υπερτιμημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά νομίσματα (δολάριο, γεν κλπ.), βοηθάει τη Γερμανία όσον αφορά την αγορά ενέργειας, πρώτων υλών και εμπορευμάτων από τρίτες χώρες - με αποτέλεσμα να παράγει φθηνότερα ή/και να πουλάει ακριβότερα, στα άλλα κράτη της ζώνης του ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, όταν υποτιμάται, βοηθάει τη Γερμανία να εξάγει περισσότερα προϊόντα σε τρίτες χώρες, εκτός της Ευρωζώνης - με αποτέλεσμα να έχει ένα διαρκώς αυξανόμενο πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο, εισάγοντας θέσεις εργασίας και εξάγοντας ανεργία.
Το τεράστιο ύψος του εμπορικού της πλεονάσματος, σε σχέση με το ΑΕΠ (γράφημα), τεκμηριώνει την ανοησία των εταίρων και συνεργατών της, σε ολόκληρο το μεγαλείο της - η οποία φυσικά έχει ημερομηνία λήξης, αφού τέτοιου μεγέθους ασυμμετρίες δεν είναι για πολύ καιρό διατηρήσιμες.

Ηγεσίες και κοινωνικό υποκείμενο


Του Γιώργου Ν. Οικονόμου

Ένα από τα κύρια θέματα της πολιτικής θεωρίας και της κοινωνιολογίας ήδη από τον Μακιαβέλλι,  ήταν το ζήτημα της ηγεσίας, δηλαδή του ικανού ηγέτη που μπορεί να επηρεάσει κοινωνικά σύνολα και να διοικήσει με τρόπο αποτελεσματικό και ασφαλή, να επιφέρει αρμόζουσες αλλαγές και «να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πολιτικό έργο» (Βέμπερ). Το ζήτημα αυτό απασχόλησε στην αρχαιότητα τόσο τους Έλληνες (Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Ξενοφώντα) όσο και τους Ρωμαίους (Κικέρων).

Στις σύγχρονες κοινωνίες εν τούτοις παρατηρείται απουσία  ικανών ηγετών που θα μπορούσαν να ανοίξουν άλλες οδούς, διαφορετικές από την πεπατημένη της διαχείρισης της εξουσίας, από την τεχνοκρατική διεκπεραίωση σύμφωνα με την λογική και τις απαιτήσεις των αγορών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.  Οι περισσότεροι πολιτικοί ήταν και είναι άχρωμοι γραφειοκράτες, κομματικά προϊόντα και υποχείριοι των αγορών, όπως ο Κλίντον, ο Μπους ο Μπλαιρ, ο Σρέντερ, ο Μιτεράν, ο Σαρκοζύ, ο Ολάντ. Δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν τη στόφα του ηγέτη, όπως τον ανέλυσε ο Μαξ Βέμπερ. Η διάγνωση αυτή αφορά επίσης τους αριστερούς, τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές, αφού και αυτοί, εκεί όπου μοιράσθηκαν κυβερνητικές ευθύνες, δεν αντιστάθηκαν στη γοητεία του νεοφιλελευθερισμού στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.

"Μπίζνες" με τα Voucher των ανέργων!!!


Πολιτευτές, εκδότες και επιχειρηματίες,στήνουν σε μια νύχτα ΚΕΚ και κάνουν... "μπίζνες" με τα Voucher των ανέργων!!! Εισπράττουν από 1.080 έως 1.380 ευρώ το... "κεφάλι" και κονομάνε από την ανεργία,που "θερίζει"!!!

Οι επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, είναι πολύ μεγάλο πακέτο για να το αφήσουν αναξιοποίητο τα "κοράκια"

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι στα ΚΕΚ, που ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια στην Ήπειρο αλλά και ολόκληρη τη χώρα, εκμεταλλευόμενα περιστασιακά τα προγράμματα Voucher, που απλώς διεκδικούν ανέργους-πελάτες και οικονομικά οφέλη για τα μαγαζάκια τους (ΚΕΚ), χωρίς ουσιαστικό όφελος για τους ίδιους τους ανέργους. Όμως το υπουργείο Εργασίας αντί να βάλει φρένο στην αθλιότητα που κυριαρχεί, προωθεί σχέδια κατάτμησης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, που θα οδηγήσει οριστικά την κατάρτιση των νέων στα χέρια... αετονύχηδων αρπακτικών. 

Την ευκαιρία,δεν έχασαν ούτε εκδότες αλλά και ούτε πολιτευτές (περιπλανώμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες), οι οποίοι στο όνομα των δικών τους οικονομικών συμφερόντων και φυσικά της προσωπικής... κονόμας, έστησαν σε μια νύχτα ΚΕΚ και σήμερα επιδίδονται σε ένα κυνήγι ανέργων και σε ένα εμπόριο ελπίδας, τάζοντας δουλειά, με συμπεριφορές και πρακτικές που προσβάλουν του ίδιους τους ανέργους αλλά και τις οικογένειές τους. 

Αφαιρείται το Νόμπελ Οικονομικών από τους επικριτές της Άνγκελα Μέρκελ


Σε μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα κίνηση προχώρησαν η Τράπεζα της Σουηδίας και η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών, καθώς με σημερινή τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν ότι αφαιρείται το Νόμπελ Οικονομικών από τους 19 βραβευμένους οικονομολόγους οι οποίοι επέκριναν σφοδρότατα την Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της 5ης συνάντησής τους στο Λιντάου της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ της Deutsche Welle, Αρμπάιτ Μαχτ Φράι, η απόφαση των οργανισμών που βραβεύουν κάθε χρόνο τους πρωτοπόρους των οικονομικών επιστημών δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε μια μέρα μετά την παραίτηση σύσσωμης της γαλλικής κυβέρνησης εξαιτίας των επικρίσεων των Γάλλων υπουργών Οικονομίας και Παιδείας για την «εμμονή της γερμανικής δεξιάς της Μέρκελ στην καταστροφική λιτότητα».

Νομπελίστες οικονομολόγοι, όπως οι Τζόζεφ Στίγκλιτς, Πίτερ Ντάιαμοντ, Τζέιμς Μιρλίς και Κρίστοφερ Σιμς, επιτέθηκαν με εντελώς άκομψο τρόπο στην Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησής τους όμως παρέμεινε ψύχραιμη παρά τις προκλήσεις.

«Οι ιστορικοί θα ρίξουν πίσσα και πούπουλα στους Ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες», είπε ο καθηγητής Ντάιαμοντ σε μια άνευ προηγουμένου αναρχοκομμουνιστική έξαρση, ενώ ο Στίγκλιτς χαρακτήρισε «ολέθρια» τη στρατηγική των ευρωπαϊκών ηγεσιών, λέγοντας πως «οι αυστηροί κανόνες του ευρώ έχουν γίνει στενός κορσές για τις χώρες-μέλη».

Game of Europe: Winter is coming


H κυβερνητική κρίση στη Γαλλία σημαίνει ίσως το τέλος μιας σιωπηρής αποδοχής της γερμανικής ηγεμονίας κατά τον χειρισμό της κρίσης στην ευρωζώνη. Οι σκληρές επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντμπούρ κατά του Βερολίνου και ειδικά κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, μπορεί να τον απομακρύνουν από την κυβέρνηση, αλλά δείχνουν ότι η άκριτη υποταγή στις γερμανικές δοξασίες περί θεραπείας της ύφεσης με περιορισμό των ελλειμμάτων οδεύει προς το τέλος της.

Η σφοδρή κριτική του Μοντμπούρ, όπως δημοσιεύθηκε στη «Le Monde», είναι φανερό ότι δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωση· εκφράζει την αγωνία των Γάλλων, που απειλούνται από ύφεση και ανεργία, και την ανάγκη τους να εφαρμόσουν μια πολιτική αφιστάμενη από τη γερμανική ορθοδοξία. «Η πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων είναι ένας οικονομικός παραλογισμός καθώς, αφού καταπνίγουν την ανάπτυξη, δεν επιτυγχάνουν τους ίδιους τους στόχους τους, εξαιτίας της μείωσης της δραστηριότητας», επέμενε χθες ο Μοντμπούρ ενώ ουσιαστικά παραιτούνταν. Το Σάββατο ήταν αναλόγως σαφής: «Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη… Όταν λέω Γερμανία, εννοώ τη γερμανική Δεξιά που υποστηρίζει την Αγγέλα Μέρκελ… Η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να άγεται και να φέρεται… Έχουμε δύο προβλήματα: την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική, με τη συσσώρευση σχεδίων λιτότητας σε όλες τις χώρες της Ένωσης, και τη νομισματική πολιτική, η οποία είναι υπερβολικά κλειστή. Τα διδάγματα της δεκαετίας του 1930 θα πρέπει να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι η ανεργία είναι αυτή που προκαλεί σκλήρυνση και άνοδο της βίας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Οι κοκάλες του Μεγαλέξανδρου...


"Ο πατέρας θα με γνωρίσει στο νεκροτομείο απ' τις χοντρές ελληνικές κοκάλες μου, όμοιες με τις δικές του, κι απ' το σταυρό της πατρίδας πούχα φυλαχτάρι μες στις τρίχες του κόρφου μου."

Γ. Ρίτσος, Αποχαιρετισμός. Οι τελευταίες ώρες 
του Γρηγόρη Αυξεντίου μες στη φλεγόμενη σπηλιά

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει άποψη για τα πάντα: για την οικονομία, για την εξωτερική πολιτική, για το σύμφωνο συμβίωσης και για πολλά άλλα. Γιατί να μην έχει και για την αρχαιολογία;

Είναι ένας κλάδος, άλλωστε, που ήδη από τον 19ο αιώνα έχει αναβαπτιστεί στα νάματα της εθνικιστικής -ελληνικής και όχι μόνο- ιδεολογίας, συνιστώντας ένα άτυπο πεδίο εφαρμοσμένης εθνικοφροσύνης: στα ευρήματα των ανασκαφών, το έθνος ξαναβρίσκει τα απωλεσθέντα απομεινάρια του ένδοξου πολιτισμού του μετά από τέσσερις αιώνες τουρκοκρατίας (για κάποιους οι "σκοτεινοί αιώνες" ξεκινούν ακόμα πιο πίσω, στις απαρχές της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας) και στα απομεινάρια αυτά επιβεβαιώνει το φαντασιακό της συνέχειάς του.

Οι πρόσφατες ανασκαφές που άρχισαν να αναδεικνύουν τα πολύ σημαντικά ευρήματα του μακεδονικού τάφου της αρχαίας Αμφίπολης, επανέφεραν στο δημόσιο λόγο ένα κάρο παραφιλολογίες για το ή τα πρόσωπα που βρίσκονται θαμμένα εντός. Η πολιτικά χρησιμοθηρική επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον χώρο των ανασκαφών, όταν αποκαλύφθηκαν οι Σφίγγες που πλαισιώνουν την είσοδο του ταφικού μνημείου, φούντωσε κάθε λογής σενάρια για την ταυτότητα του νεκρού, ξανανοίγοντας τη συζήτηση περί του τάφου του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φοβού τους "αθώους" παραπλανημένους (Μέ ή χωρίς σβάστικα)


(…)Και η περιφορά τους μπροστά από τα αδηφάγο και αποκτηνωμένο πλήθος. Που συγκαλύπτει την ατομική του ευθύνη μέσα στο συλλογικό ασυνείδητο.(…)

Πολύς ο ντόρος με αφορμή το πρόσφατο ξεκαθάρισμα λογαριασμών,ανάμεσα σε έτοιμους μποντιμπίλντερς και σε φιλόδοξους νεαρούς που μάλλον ζήλεψαν τα ωραία και σμιλεμένα σώματα των αρχαίων ελλήνων και είπανε να αγοράσουν λίγο ντόπα μωρέ να χτίσουν γρήγορα το σώμα τους,καλοκαίρι είναι…Στα σοβαρά τώρα.

Δέν γνωρίζω άν ήταν όντως ναζί οι τύποι,αλλά σίγουρα έφεραν σύμβολα ναζιστικά επάνω τους (διαπίστωση για παραπλανημένους ήτανε αυτή έτσι;).Και πολύ πιθανόν να ήτανε και φίλοι της γνωστής μαφιόζικης οργάνωσης που έδωσε πολιτική χροιά στις σκοτεινές μπίζνες της και σε συνεργασία πάντα με το αστικό συνονθύλευμα που βασανίζει ανθρώπους.Αλλά και φίλοι να μην ήτανε,μικρή σημασία έχει.

Το θέμα είναι πως όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες…

Εδώ δεν θα σχολιάσουμε τον θάνατό τους,άλλωστε η θέση του μπλόγκ για τους ναζιστές και οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται και βασανίζει ανθρώπους είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Εδώ θα σχολιάσουμε για μία ακόμη φορά την αντίδραση της κοινής γνώμης, ή μιας μερίδας συμπολιτών μας που έσπευσε να υπερασπιστεί τον χαρακτήρα των δύο εφετζήδων και αγνόησε επιδεικτικά καί τα ναζιστικά τατουάζ, καί τα τατουάζ της μαφίας (ψιλά γράμματα…) αλλά και τις “επαγγελματικές” τους δραστηριότητες.

Θέλετε να μας στείλετε φάρμακα; Διαβάστε εδώ …


Παράκληση προς όλους όσους μας στέλνουν φάρμακα, ειδικά από την επαρχία.

Η ομάδα των εθελοντών μας που παραλαμβάνουν φάρμακα από διάφορες περιοχές της Αττικής χρειάζονται μερικές μέρες προειδοποίηση για να μπορέσουμε να οργανώσουν μια παραλαβή. Όποιος μας παίρνει τηλέφωνο την ίδια μέρα και μας λέει «έρχονται τόσα κουτιά φάρμακα με το τάδε πλοίο ή το τάδε ΚΤΕΛ που φτάνει σε 2 ώρες» μας φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση αφού αδυνατούμε να ανταποκριθούμε.

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είμαστε εθελοντές, και προσφέρουμε στο ιατρείο τον ελεύθερο χρόνο μας, με αποτέλεσμα ΟΛΕΣ οι δουλειές να πρέπει να προγραμματίζονται ακόμα και βδομάδες πριν.  Παράκληση λοιπόν, όταν θέλετε να μας στείλετε φάρμακα, κάντε ένα τηλέφωνημα στο 210-9631-950 ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com και δηλώστε την πρόθεση σας, ώστε η αρμόδια εθελόντρια που συντονίζει αυτό το δύσκολο έργο θα έρθει σε επαφή μαζί σας όσο πιο άμεσα μπορεί και να οργανώσει την παραλαβή των φαρμάκων, με κάποιον από τους εθελοντές που έχουμε σε όλη την Αττική.

Ζητάμε την κατανόηση σας στον παραπάνω τρόπο λειτουργίας, αλλιώς θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με την παραλαβή των φαρμάκων.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 
200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο Αρης Βελουχιώτης.

"Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες της αριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά πού βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότι σκοτώνουμε. Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.

Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Απ' τον ιστορικό λόγο του Αρη στην Λαμία

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται στην Λαμία, ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης.

Ας θυμηθούμε σχετικές αναρτήσεις μας γ' αυτή την ηγετική μορφή της εθνικής μας αντίστασης.




Στις 16 Ιούνη του 1945, έδωσε τέλος στη ζωή του ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, όντας περικυκλωμένος ο ίδιος και η ομάδα του στο Φαράγγι του Φάγγου (Μεσούντα Αρτας) από τους στρατιώτες του μονορχοφασιστικού στρατού μη θέλοντας να πέσει ζωντανός στα χέρια τους.

Μήνυμα συμπαράστασης στις Σκουριές από την επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου



Προς την επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής

Με βαθιά λύπη επειδή  - για διάφορους λόγους – αδυνατούμε να παρευρεθούμε στο αγωνιστικό σας 10ήμερο κατά της παράνοιας και της καταστροφής του τόπου, στέλνουμε τη ΔΙΑΡΚΗ μας συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και τα δρώμενά σας, καθώς και χαιρετισμούς σε όλους τους αλληλέγγυους, που παρευρίσκονται.

Το νόμιμο, το δίκαιο, το ανθρώπινο χαρακτηρίζουν τον επίμονο και επίπονο αγώνα σας και δίνουν το στίγμα της γνήσιας αγωνιστικής συμπεριφοράς, που ξεσκεπάζει  κακόβουλες τακτικές.

Οι άνθρωποι που αγαπούν και σέβονται τον τόπο και την ιστορία του θα νικήσουν στο τέλος. Το κουβάρι της διαπλοκής των μεγαλοσυμφερόντων  θέλει  το χρόνο του για να καταλυθεί.  Οι εκμεταλλευτές,  με την ωμή βία, το χρήμα και την προπαγάνδα  καλλιεργούν στον κόσμο το φόβο  ότι είναι παντοδύναμοι. Η δική μας δύναμη είναι η πλατειά ενημέρωση των πολιτών  για τους βρώμικους σκοπούς  των μεγαλοεργολάβων, των υποτελών κυβερνητών και των παρατρεχάμενών τους. Όπλα μας είναι η συνεχής ενημέρωση, για  να πάψει ο κόσμος να τους  φοβάται  και να πιστεύει την υποκρισία τους,  με την οποία βαφτίζουν « θέσεις εργασίας» ή  «καλό της χώρας» το φτηνό, πρόσκαιρο, προσωπικό τους συμφέρον.

Η σκέψη και η καρδιά μας είναι μαζί σας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ 
                                                                                                                               
(Αύγουστος 2014)

Τα μνημόνια μας σκοτώνουν!


Εκτός από τις πασίγνωστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, για τις οποίες όλοι συζητάμε, τα μνημόνια έχουν επιδράσει καταστροφικά και στη δημογραφική κατάσταση της χώρας.

Η Ελλάδα, χωρίς ίχνος υπερβολής, γερνάει, πεθαίνει και αυτοκτονεί. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του ηλεκτρονικού ληξιαρχείου...

♦ Οι γεννήσεις περιορίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το...1932.

♦  Οι θάνατοι εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

♦ Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται. Επί τέσσερα χρόνια οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ η ψαλίδα ανοίγει ολοένα και περισσότερο.

♦ Οι οικονομικοί μετανάστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους μαζικά και οι Έλληνες φεύγουν και αυτοί αναζητώντας εργασία εκτός Ελλάδας.

♦ Οι αυτοκτονίες εμφανίζονται αυξημένες πάνω από 35%.

♦ Το μερίδιο των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών στον συνολικό πληθυσμό της χώρας εκτοξεύεται και το μερίδιο των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 14 φθίνει.
Αλήθεια, είμαστε σίγουροι ότι ο γιαλός είναι στραβός;

Δεν πληρώνουμε τις αυξημένες εισφορές...

Πατήστε για zoom
Ορίστε και το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο εισφορών Α εξαμήνου 2014, με τις αυξήσεις περασμένες κανονικά (υποχρεωτική αλλαγή από 1η σε 2η ασφαλιστική κατηγορία σε όλους τους κλάδους - 2538,66  το εξάμηνο), αφορά σε συνάδελφο/σα ασφαλισμένο-η μετά την 1/1/1993 που έχει κλείσει και 5ετία στην Ειδική Προσαύξηση.
Οι εισφορές αυτές, που έχουν προθεσμία εξόφλησης στις 31/8/2014, είναι αδύνατον να πληρωθούν και δε θα πληρωθούν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο μέχρι να πάρουν πίσω τις ληστρικές αυξήσεις. 

Το ΤΕΕ και οι φορείς των μηχανικών θα όφειλαν να μπουν μπροστά σε αυτή τη διεκδίκηση, αλλά η ηχηρή απουσία τους σημαίνει πολλά...

υγ1. Τον Οκτώβριο (δηλαδή μόλις σε 2 μήνες) λήγει και η προθεσμία εξόφλησης του Β εξαμήνου 2014.

υγ2. Μην ξεχνάμε ότι χρωστάμε και τις αυξήσεις από το Β2011 (αυξήσεις για 6 εξάμηνα δηλαδή)

υγ3. Σύμφωνα με το νόμο, το 2011 κατατάχθηκαν στη 2η κατηγορία, όσοι είχαν κλείσει μέχρι τότε τριετία, συνεπώς όλοι αυτοί το 2014, κλείνουν ξανά τριετία, οπότε υποχρεωτικά περνάνε στην 3η ασφαλιστική κατηγορία (από 1/1/2015) με 3000 € εισφορά εξαμήνου.

Δείτε επίσης:




Πηγή:http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html

Γ. Κοντογιώργης – Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ολιγάρχες» - 26.6.14

Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης παρουσιάζει το βιβλίο του «Οι Ολιγάρχες – Η δυναμική της υπέρβασης και η αντίσταση των συγκατανευσιφάγων» και συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό στις 26 Ιουνίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (21) : Jan Garbarek - Hasta Siempre (Puebla)

Βουνό ή θάλασσα; - «Προβατίνα γιαχνί».

Tης Γεωργίας Τριανταφυλλίδου*

Προβατίνα γιαχνί 

Aπό παιδί δεν είχα σχέση με το βουνό. Τα καλοκαίρια τα περνούσαμε οικογενειακώς στη Χαλκιδική ή στον τόπο καταγωγής των γονιών μου. Θάλασσα παντού. Από στάχυα, στη δεύτερη περίπτωση. Κυμάτιζαν τα εύφορα χωράφια που πότιζε ο Αγγίτης. Αλλά ακόμη κι εκεί, η κοντινότερη παραλία απείχε μόλις μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Τα καλοκαίρια ήταν επίπεδα και χρυσογάλανα. Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχουν διακοπές σε μέρη με στεγνούς ανθρώπους. Παρόλο που οι πληροφορίες σχετικά με τα βουνά θα εξέφραζαν ευχαρίστως ότι κι εδώ άνθρωποι περνούν καθημερινά τη ζωή τους και ανεβοκατεβαίνουν, πάντα πίστευα ότι την περίοδο του θέρους αυτό μάλλον θα γίνεται στανικώς κι επειδή στα ψηλά τούς έριξε μια αναποδιά της τύχης. Μετά μεγάλωσα. Αλλά δεν μεταστράφηκα. Απεναντίας, οι πολυδιαφημισμένες εκδρομές σε ορεινούς προορισμούς, οι ξενώνες-αρχοντικά, οι χορτόπιτες και οι χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα του δάσους για πρωινό, οι υποσχετικές βελέντζες μπροστά στο τζάκι, με έπειθαν ακόμη περισσότερο ότι το βουνό θέλει του κόσμου τα συμπράγκαλα για να γίνει θελκτικό, εκεί όπου η θάλασσα αρκεί από μόνη της. Δροσίζεσαι, ερωτοτροπείς εντός της, τρέφεσαι από τα σπλάχνα της. Αν θες, κοιμάσαι στην άμμο.

Ήταν το 2010 που αποδεχθήκαμε την πρόσκληση ενός φίλου να περάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο στη γενέτειρα της συζύγου του, στο Πωγώνι. Η Βήσσανη μας έκλεψε την καρδιά. Τόπος αυστηρός και γλυκός μαζί. Η φτώχια έστειλε από νωρίς τους κατοίκους στην ξενιτιά: Αμερική, Ρουμανία, Κωνσταντινούπολη. Οι Βησσανιώτες διέπρεψαν ως φουρνάρηδες. Οι γυναίκες μεγάλωναν τα παιδιά που οι σύζυγοι έσπερναν κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης παραμονής τους στο χωριό. Ερχόμενοι από τα ξένα, άφηναν πίσω τους χρήματα και τέκνα. Έτσι υψώθηκαν τα δύο σχολεία, πετρόχτιστο παρθεναγωγείο και αρρεναγωγείο: όταν σ’ ένα μέρος δεν υπάρχει δουλειά για τα χέρια, το «κεφάλι» έχει την τιμητική του. Όλες οι ελπίδες αποτίθενται πλέον στο τι θα κατεβάσει αυτή η κούτρα, τι θα σκαρφιστεί ένας μορφωμένος νους. Οι Βησσανιώτες έσπρωχναν τα παιδιά τους στα γράμματα.