Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η χθεσινή ελπιδοφόρα κινητοποίηση ίσως απαρχή μαζικής κλιμάκωσης


Tου Δημήτρη Καζάκη

Επόμενο ραντεβού την Τρίτη 17η Νοεμβρίου, 
ώρα 16:00 στη γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου.

Η χθεσινή διαδήλωση της απεργίας δεν ήταν όπως υπολόγιζαν οι αρχές κατοχής. Η μαζικότητα μπορεί να μην ήταν η πρέπουσα για το μέγεθος των προβλημάτων της επιβίωσης, αλλά δεν ήταν απογοητευτική. Η μαζικότητα της διαδήλωσης συγκρινόταν με εκείνη της Κυριακής του δημοψηφίσματος, 5 Ιουλίου. Και το φρόνημα επίσης.

Η κατάθλιψη και απελπισία στην οποία οδήγησε μαζικά τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι αρχίζει δειλά-δειλά να υποχωρεί. Η οργή και η αγανάκτηση αρχίζει να υπερχειλίζει και το σλόγκαν "η ελπίδα χάθηκε", που είχε σαν αποστολή ο ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει στη συνείδηση των αδυνάτων της κοινωνίας φαντάζει πια ως αυτοκτονία για όλο και περισσότερους.

Κάτι πρέπει να γίνει. Και μάλιστα επειγόντως. Αυτό ήταν που κυριαρχούσε σχεδόν σε όλους όσοι είχαν κατέβει στη διαδήλωση. Το ίδιο άκουσα να λέγεται και από πολλούς άλλους που δεν συμμετείχαν, αλλά θα ήθελαν να δουν μια κινητοποίηση που να νεκρώσει τα πάντα για μέρες. Κι ο λόγος είναι απλός. Μόνο μια τέτοια κινητοποίηση μπορεί να φέρει σήμερα αποτέλεσμα.

Αποφάσισαν και διέταξαν:Επιτροπή αλήθειας της Βουλής για το χρέος, ΤΕΛΟΣ!!!