Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Προσεχώς όλη η Ελλάδα ένα γιγάντιο κατασχετήριο...


Του Βασίλη Γεώργα

Οι… «Βάρβαροι» βρίσκονται προ των πυλών με ένα κατασχετήριο στο χέρι για πολιορκητικό κριό!  Εν τη απουσία ενός συγκροτημένου σχεδίου ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα ιδιωτικά χρέη, με την ύφεση να βαθαίνει και με τον φαύλο κύκλο των χρεών να διαιωνίζεται, το ερχόμενο Φθινόπωρο, προοιωνίζεται σκληρότερο από όλα όσα έχουμε ζήσει στα χρόνια της κρίσης.

Οδεύουμε ολοταχώς προς τις μέρες που ενώ θα μας μιλούν για λιγότερη λιτότητα, μικρότερα πλεονάσματα και κοινωνική δικαιοσύνη, τράπεζες, ξένα funds, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα κατάσχουν μαζικά πλέον τα σπίτια, τα ακίνητα, τους λογαριασμούς, τον εξοπλισμό και ό,τι άλλο μπορεί να κατασχεθεί για να κοντύνει το εξωφρενικά υψηλό κόκκινο χρέος των 215 δισ. ευρώ που έχουν συσσωρεύσει στα χρόνια της κρίσης εκατομμύρια νοικοκυριά και εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα της αντιμετώπισης του κόκκινου ιδιωτικού χρέους είναι πλέον το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η χώρα. Αφορά σχεδόν τον μισό ελληνικό πληθυσμό και οι διαστάσεις του εκ των πραγμάτων παύουν να είναι μόνο οικονομικές και σύντομα θα αρχίσουν να μεταλλάσσονται σε κοινωνικές.

Το BREXIT δεν ζημίωσε τη Βρετανία...


ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ SOROS ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ: ΤΟ BREXIT ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΧΑΟΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό τον Δημ. Καρούσο, οικονομολόγο-μέλος του Ε.Πα.Μ., να σχολιάζει το αν θα βλάψει ή όχι την Βρετανία η αποχώρησή της απο την Ε.Ε.


*********
Οι προβλέψεις του Soros για τις επιπτώσεις του Brexit του μεγαλοεπενδυτή διαψεύστηκαν.
Ο Soros είχε προβλέψει ότι η κατάρρευση της Ευρωπαικής Ένωσης είναι μη αναστρέψιμη λόγω της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Σε αντίθεση με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις τι έχει συμβεί στην Βρετανία;
1) Υποτίμησε την στερλίνα και η κίνηση αυτή έδωσε ένα αέρα και μια ευελιξία στην οικονομία 
2) Το χρηματιστήριο ενώ αρχικώς υποχώρησε πλέον βρίσκεται σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και από την περίοδο προ του Brexit 
3) Η Κεντρική τράπεζα της Αγγλίας έλαβε δραστικά μέτρα. Μείωσε τα επιτόκια και ενίσχυσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με τέτοιο τρόπο εκτονώνοντας τις πιέσεις.
[Την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και ο Mark Carney της BOE της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι προειδοποιήσεις του ήταν λάθος, όταν είχε δηλώσει ότι επίκειται «τεχνική ύφεση».]
4) Για το 2017 η Βρετανία θα κινηθεί με ρυθμό ανάπτυξης 0,7% πολύ μακριά από την ύφεση που πολλοί ανέμεναν. 
5) Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία λόγω της υποτίμησης της λίρας έχει αυξηθεί ο τουρισμός στην Βρετανία.
Το Brexit δεν έβλαψε τελικώς την Βρετανία.