Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Απούσα η Αθήνα από το ευρωπαϊκό "πάρτι" της Άγκυρας


Της Κύρας Αδάμ

Από τα μέσα του Ιανουαρίου και για ανυπολόγιστο ακόμα διάστημα, η Ελλάδα εισέρχεται, πρακτικά, σε περίοδο περιθωριοποίησής της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς όλο το ενδιαφέρον και οι δυνάμεις της θα επικεντρώνονται στην «μάχη» της επιτυχούς αξιολόγησής της από το κουαρτέτο, προκειμένου να απελευθερωθεί μία ακόμα πολυπόθητη δόση δανείου και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να συμφωνηθεί ο τρόπος, αλλά και οι κανόνες και περιορισμοί για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος - πυλώνας υποτίθεται της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά με γυάλινα πόδια.

Το ίδιο διάστημα, όμως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Τουρκία θα βρίσκεται σε ένα ατελείωτο πάρτι με την Κομισιόν και τους εταίρους, με τον διμερή πολιτικό διάλογο σε πλήρη ανάπτυξη, με πρόσχημα το προσφυγικό και με στόχο να εδραιωθεί μια παράλληλη, αλλά απολύτως κατοχυρωμένη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς απαραίτητα την σύμφωνη γνώμη της Αθήνας και πολύ περισσότερο της Λευκωσίας, που βαδίζει στα τυφλά σε μια «συνολική λύση» αμφιβόλου αποτελέσματος και περιεχομένου.

Το σκηνικό αυτό στήθηκε και εγκρίθηκε, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή της Αθήνας στη διαμόρφωσή του, στις 29 Νοεμβρίου, όταν σε επίπεδο κορυφής συμφωνήθηκε το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή το προσφυγικό. Όμως οι «επιδόσεις» της Άγκυρας στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, θα αρχίσουν να μετρούν το καλοκαίρι, αφού προηγουμένως η Τουρκία έχει δέσει για τα καλά τον διμερή και προνομιακό πολιτικό δεσμό της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνεχιζόμενη γενοκτονία και αποεθνοποίηση του ελληνικού λαού υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Του Δημήτρη Καζάκη



Νέο ιστορικό ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα το 2015. Πάνω από 121 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων της χώρας. Για την ακρίβεια 121.292 θάνατοι. Το ίδιο έτος είχαμε 92.405 γεννήσεις. Νέο ιστορικό ρεκόρ καθόδου. Κι έτσι μόνο μέσα στο 2015 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 28.887. Δηλαδή, είναι σαν να εξαφανίστηκε μέσα σ' ένα χρόνο μια πόλη σαν τα Γιαννιτσά της Μακεδονίας.

Τα στοιχεία

Από το συνοπτικό πίνακα της φυσικής κίνησης του πληθυσμού στην Ελλάδα διαπιστώνουμε τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Αισίως το επίπεδο θανάτων επί 1.000 κατοίκων επιστρέφει ολοταχώς στην εποχή του μεσοπολέμου. Όταν δεν υπήρχε κανενός είδους κοινωνική πρόνοια, ή δημόσια περίθαλψη και το πρόσδόκιο όριο ζωής κυμαινόταν λίγο πάνω από τα 60 χρόνια.

Από τα στοιχεία είναι φανερή η σχέση της δημογραφικής κατάρρευσης με την επιβολή των μνημονίων. Τα χρόνια των μνημονίων ο ελληνικός πληθυσμός δεν γνώρισε μόνο μια εκτίναξη των θανάτων σε ετήσια βάση, αλλά και μια ακόμη πιο εντυπωσιακή πτώση των γεννήσεων. Στην περίοδο 2011-2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε σε απόλυτους αριθμούς κατά 88.144. Δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια μνημονίων, εξαφανίστηκαν από τον χάρτη της Ελλάδας δυο πόλεις πληθυσμιακού μεγέθους Καλαμάτας ή Κορίνθου.

!!!!!

ΚΟΥΪΖ.....


Η κρισιμότητα του 2016


Αυτό που οφείλει να μας απασχολεί σήμερα, είναι η οικονομική και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας – αφού κινδυνεύουμε να χάσουμε πάρα πολλά, εάν δεν πάρουμε έγκαιρα τα σωστά μέτρα, λειτουργώντας συλλογικά ως Έλληνες
.
«Δεδομένη η διαφθορά στην Ελλάδα. Είναι όμως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη; Δεν γνωρίζουμε τη μεγάλη απάτη της Volkswagen και όχι μόνο; Δεν είναι οι Γερμανοί της Siemens και όλων των άλλων αυτοί που διαφθείρουν τους πάντες; Δεν είναι όλοι οι διαφθορείς της Γερμανίας μέλη της Διεθνούς Διαφάνειαςπου έχει έδρα το Βερολίνο; 
Γιατί δεν τιμωρείται η (δήθεν) νόμιμη φοροδιαφυγή του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας; Είναι υπεράνω των νόμων οι εντιμότατοι εταίροι μας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του φορολογικού μηχανισμού της πατρίδας μας; Από την δήθεν αριστερή κυβέρνηση που τους παρέδωσε εν λευκώ τα πάντα, μετά τη μεγαλύτερη κυβίστηση όλων των εποχών, μαζί με τους εισπρακτικούς μας μηχανισμούς; 
Έπρεπε να χρεοκοπήσουμε, γιατί το χρέος μας τότε ήταν στο 112% του ΑΕΠ. Δεν είναι όμως της Ιταλίας στο 135% και της Ιαπωνίας στο 240%; Τα κατάφεραν λένε η Ιρλανδία και η Κύπρος. Δεν διατήρησαν όμως τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές τους και τα υπόλοιπα προνόμια τους, ενώ εμείς τίποτα; Γιατί στηρίχτηκαν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ οι ισπανικές τράπεζες και όχι οι δικές μας;
Τα κατάφερε η Πορτογαλία, ξεπουλώντας τα πάντα. Δεν μετατράπηκε όμως στη χώρα της LidlΔεν είναι τα ιδιωτικά χρέη της Αυστρίας, της Σουηδίας κοκ. πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας; Γιατί θα πρέπει εμείς να ενοχοποιούμαστε για τις αμαρτίες μας, ενώ όλοι οι άλλοι όχι;
Ρητορικά τα ερωτήματα, ενώ απευθύνονται σε έναν μάλλον τρομοκρατημένο λαό, αφού είναι πρόθυμος να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν – απλά και μόνο επειδή φοβάται να σηκωθεί από τον καναπέ, να διαμαρτυρηθεί και να πολεμήσει για το μέλλον του, για τα παιδιά του, καθώς επίσης για την πατρίδα του» (Σ.Ν.).
.Ανάλυση
Η Ευρώπη βιώνει μία σειρά μεγάλων κρίσεων, κυρίως με ευθύνη της πρωσικής Γερμανίας – αφού αυτή προκάλεσε τις οικονομικές ασυμμετρίες, μέσω των οποίων μεταφέρεται, απομυζείται καλύτερα ο πλούτος και η ευημερία των χωρών της περιφέρειας, από την ίδια. Δεν πρόκειται μόνο για τις εισροές κεφαλαίων και για τα συνεχώς μεγαλύτερα πλεονάσματα στο εμπορικό της ισοζύγιο – αλλά, επίσης, για την αχόρταγη απορρόφηση του έμψυχου δυναμικού των υπερχρεωμένων κρατών.