Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

DEUTSCHE BANK: "Ενας πύργος απο ...χαρτιά..."..."σε ρευστό ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ!!!"



Σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημ. Καζάκη για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο θέμα της πιθανής επικείμενης κατάρευσης του τραπεζικού γίγαντα της Γερμανίας.[e-roi.gr-Τρίτη 9 Φεβρ. 2016]

DEUTSCHE BANK: "Ενας πύργος απο ...χαρτιά..."..."...σε ρευστό οτι έχετε..."



............................................................................................................................

Η Deutsche Bank, η Γερμανία και η Ελλάδα

Του Ντένη Βιλιάρδου

Προβλέπεται νέα πτώση της μετοχής της τραπεζικής βόμβας μεγατόνων στα θεμέλια της γερμανικής οικονομίας, καθώς επίσης του DAX. Δύσκολα θα χρειαστεί η διάσωση των ελληνικών τραπεζών από τους καταθέτες.
Μετά την πτώση της μετοχής της Deutsche Bank το περασμένο Φθινόπωρο κάτω από τα 23 €, χάθηκαν εντελώς οι ελπίδες αντιστροφής της τάσης. Ακόμη χειρότερα, με τη νέα κάθοδο που ακολούθησε, η τιμή μετέδιδε βαριά μακροπρόθεσμα «σήματα πώλησης». Θύμιζε τα αντίστοιχα της Commerzbank την περίοδο της κρίσης του 2008 και των εταιρειών παροχής ηλεκτρισμού, την εποχή της ενεργειακής αλλαγής (κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων).

Νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο ζητούν Βερολίνο και Άγκυρα...


Του Δημήτρη Καζάκη

Στην ανάγκη εμπλοκής του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα. 
«Τουρκία και Γερμανία θα προτείνουν μαζί τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία», 
δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.


Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έρθει σύντομα στην Αθήνα για συζητήσεις. Η αποστολή του; Η διευθέτηση των όρων με τους οποίους θα επισκεφθούν - σε πρώτη φάση - τα νησιά και τα hotspots "παρατηρητές" από την Τουρκία.

Η Τουρκία εν τω μεταξύ έχει αναπτύξει - για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους - το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού της στόλου στο Αιγαίο. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ιστορικά η Ελλάδα δεν επέτρεπε ποτέ την έξοδο στο Αιγαίο του τουρκικού στόλου, προκειμένου να διατηρεί πάντα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό το επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την υποστήριξη των νησιών.