Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (72) :Charlie Haden Quartet West - Deep Song

Ανταπόκριση

Γεια σου
Μόλις γύρισα από την παράσταση!

Όταν έμαθα πως ο Ανάμισης Ντενεκές ανεβαίνει στο θέατρο προβληματίστηκα ως προς τον τρόπο που θα μπορούσε να αποδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο στη σκηνή. Φαινομενικά δεν ενδείκνυται για θεατρική παράσταση. Είναι μεγάλο, πυκνό, πολυπρόσωπο, έχει κίνηση, δύο αφηγηματικούς χρόνους δεν ξέρω δύσκολο μου ακούστηκε. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από τη δουλειά που έκαναν τα παιδιά, εκπληκτική η επιλογή και η συρραφή των αποσπασμάτων του βιβλίου· ζωντάνεψε ο κόσμος του Πέτικα, οι πρωταγωνιστές, η Χίος και η εποχή μέσα από την ερμηνεία ενός ηθοποιού και μόνο που κατάφερε να μας περάσει εικόνες με ένταση κινηματογραφική μέσα από την ερμηνεία του. Λιτή και απέριττη όπως και η σκηνογραφία, όλα σε απόλυτη ισορροπία και συνέπεια. Απίστευτα δύσκολο. Γλυκόπικρα συναισθήματα, συγκίνηση και ένταση που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον ακόμα και αν είχες διαβάσει το βιβλίο· κέρδιζε τον θεατή από την πρώτη στιγμή, ήταν σαν να σου αφηγείτο κάποιος την ιστορία προσωπικά. Εξαιρετική δουλειά πραγματικά!

Προσωπικά με το συγκεκριμένο βιβλίο έχω μία ιδιαίτερη σχέση. Εντελώς προσωπική ίσως άσχετη και πέρα από τις δικές σου επιδιώξεις ως συγγραφέας του. Είχα συγκινηθεί πολύ όταν το διάβαζα (πλάνταξα στο κλάμα), αλλά δεν ήταν η ιστορία του Πέτικα που με είχε αγγίξει τόσο, όσο το συναίσθημα και η αγάπη με την οποία ένιωθα ότι είχε γραφτεί αυτό το βιβλίο.

Ε.ΠΑ.Μ.:Οι… «εμμονές» του κ. Π. Καμένου υποδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Μετά από τρεις ξεκάθαρες γραπτές ανακοινώσεις και δελτία τύπου του Ε.ΠΑ.Μ., καθώς επίσης και ανάλογες διαψεύσεις από την εκπομπή του Δημήτρη Καζάκη στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό “e-roi.gr”, οι νέες δηλώσεις του κ. Καμένου στην διακαναλική συνέντευξη, περί «στήριξης των ΑΝΕΛ από το Ε.ΠΑ.Μ.», το μόνο που υποδηλώνουν είναι έλλειψη ψυχραιμίας και απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

Το Ε.ΠΑ.Μ. ουδέποτε έδωσε τη στήριξή του σε οποιονδήποτε πολιτικό φορέα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και έχει διατυπώσει ξεκάθαρα, με ανακοίνωση της Π.Γ. (9/1/2015), ότι :

«Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται για τις εκλογές να ψηφίσουν κατά συνείδηση,αφού είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά και δεν θα επιτρέψουν την σημερινή συμμορία να συνεχίσει να κυβερνά.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον Ελληνικό λαό να «μαυρίσει» τους ΣαμαροΒενιζέλους και τα αναχώματά τους, Χρυσή Αυγή, Ρίζες, Ποτάμια, ΔΗΜΑΡ, Παπανδρέου. Να ανατρέψει την δωσίλογη κυβέρνηση» .

Πέραν τούτου, ουδέν!

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 21/01/2015

Υπάρχει λύση μέσα στον καπιταλισμό;


Του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου

Οσο περισσότερο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι η «επόμενη ημέρα» θα αποκαλυφθεί πολύ πιο δύσκολη απ' ό,τι παρουσιάζεται.

Τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι δεν ήταν απλώς ένα «εξωτερικό» συμβάν, το οποίο εκμεταλλεύεται ο κάθε Σαμαράς, δίνοντας εκ νέου τα ακροδεξιά, ρατσιστικά, αντιμεταναστευτικά διαπιστευτήριά του στους Ευρωπαίους πάτρωνές του για μιαν Ελλάδα αδιαπέραστο και θανατηφόρο τείχος απέναντι σε μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα. Ήδη πριν από την 7η Ιανουαρίου, το Παρίσι όπως και το Λονδίνο πέρασαν τις γιορτές με περιπολίες ειδικών σωμάτων του Στρατού - μια ανάγλυφη έκφραση της νέας περιόδου στην οποία έχει εισέλθει η Ευρώπη.
Aυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση με την οποία θα «διαπραγματευτούν» οι κύριοι αντίπαλοι της 25ης Ιανουαρίου - υποσχόμενοι και οι δύο την αποφυγή «μονομερών» ενεργειών και την πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε., στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

Αυτή είναι η «επόμενη μέρα»: μια πανευρωπαϊκή «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», πάνω σ' ένα ποικιλοτρόπως εύφλεκτο έδαφος, που εγκυμονεί γεωπολιτικές ανακατατάξεις «στα πέριξ», με απρόβλεπτη την εκρηκτική τους ανάδυση.

Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ


Τούτη τη χρονική περίοδο που όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, διότι επί τέλους πλησιάζει τον πολυπόθητο στόχο του, τα γεγονότα στην εξωτερική πολιτική «τρέχουν». Ο ιμπεριαλισμός για μια ακόμη φορά ακονίζει τα νύχια του. Κατά την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, αποφασίστηκε ένα «Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ».

Το Σχέδιο αυτό, το οποίο υποτίθεται ότι θα πρέπει να προστατεύσει από μια ρωσική αιφνιδιαστική επίθεση, στην πραγματικότητα χρησιμεύει για την προετοιμασία μιας, πιθανώς ακόμη και με πυρηνικά όπλα, παρουσιαζόμενης αιφνιδιαστικής επίθεσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε σε μετάφραση το «Σχέδιο» αυτό, ώστε να έχει επίγνωση όχι μόνο ο χώρος της κομμουνιστικής αριστεράς, αλλά και ευρύτερα το εργατικό λαϊκό κίνημα. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ντοκουμέντο

Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ

Ενημερωτικό φυλλάδιο του ΝΑΤΟ, Δεκέμβριος 2014

Ο Δημήτρης Καζάκης στο e-roi - 21 Ιανουαρίου 2015

Πάνε τον παπού να ψηφίσει...


Του Καρτέσιου

Όχι, μην τον κλειδώσεις επειδή λέει ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Μην τον αποκαλείς αγύριστο κεφάλι. Στο κάτω – κάτω τί είμαστε όλοι μας; Ένα παζλ των εμπειριών μας. Κι ο παππούς είναι μεγάλο παζλ. Και πόλεμο έζησε και πείνα και φτώχεια κι εμφύλιο. Και ύστερα τα πράγματα βρήκαν τη σειρά τους και δούλεψε κι έθρεψε την οικογένειά του.

Τον γέρο να τον σέβεσαι. Και τη γριά. Είδαν κι έζησαν πολλά. Εξαπατήθηκαν, έχασαν, πόνεσαν. Και πάλεψαν. Μπορεί να μην πάλεψαν στο δρόμο και σ’ επαναστάσεις, αλλά δούλεψαν σε χτικιάρικες δουλειές και μεγάλωσαν φαμίλιες. Μάχη είναι κι αυτή, καθημερινή. Ασταμάτητη.

Κι ακόμη αυτή τη μάχη δίνουν. Κι ακόμη πονάνε για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έτυχε στον παππού και στη γιαγιά να ζήσουν στα γεράματα ακόμη έναν πόλεμο. Της τηλεόρασης. Με τις σφαίρες του Αυτιά και του Σαμαρά να τους πετυχαίνουν στο μυαλό. Με τις βόμβες τρόμου του Άδωνη να τους κόβουν τα πόδια.

Λες συνέχεια εκνευρισμένος «και τι έχει να φοβηθεί ο παππούς;» Πολλά! Με τα 700 και 800 ευρώ σύνταξη που παίρνει, συντηρεί τα παιδιά τού άνεργου παιδιού του. Με αυτά τα λεφτά τσοντάρει στη δόση στεγαστικού των παιδιών του. Με αυτά τα λεφτά χαρτζιλικώνει ακόμη και την 50χρονη απολυμένη κόρη του. Αυτά φοβούνται ότι θα χάσουν ο παππούς και η γιαγιά.

Εκλογές


Του Βασίλη Βιλιάρδου

Οι περισσότεροι Έλληνες οικονομολόγοι έχουν σπουδάσει στις αγγλοσαξονικές χώρες, υιοθετώντας τη δημαγωγία, το πάθος για τη δημοσιότητα και για τη φήμη, το κραυγαλέο ψέμα, τη μειωμένη ηθική, καθώς επίσης τον τρόπο σκέψης τους – ο οποίος είναι ουσιαστικά ακραίος τόσο από τη νεοφιλελεύθερηπλευρά του, όσο και από την ακριβώς αντίθετη.

Η αμερικανική αντίληψη δε έχει εισχωρήσει επίσης στην Ελλάδα, μετά το 1980, έχοντας μετατρέψει δυστυχώς την πατρίδα μας σε αυτό που βιώνουμε – σε μία χώρα, στην οποία έχει κυριαρχήσει η διαφθορά, η απάτη, το τέχνασμα και η ευκαιρία, οδηγώντας την σε μία πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική χρεοκοπία τεραστίων διαστάσεων.

Κάτι αντίστοιχο χαρακτηρίζει ουσιαστικά και τις Η.Π.Α. σήμερα, οι οποίες δεν κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν,απλά και μόνο επειδή διαθέτουν το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ είναι πανίσχυρες στρατιωτικά– διαφορετικά θα είχαν την ίδια μοίρα με την Ελλάδα. Φυσικά δεν πρόκειται να αποφύγουν τις εσωτερικές αναταραχές και εξεγέρσεις από τους αμερικανούς Πολίτες, τους οποίους το τοκογλυφικό κεφάλαιο, καθώς επίσης η ελίτ, έχουν μετατρέψει σε δύστυχους σκλάβους χρέους – ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας.

Γερμανικό πρόβλημα


Του Γιώργου Καπόπουλου

Ακόμη και με τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι αύριο Πέμπτη, στην καλύτερη περίπτωση θα διασφαλίσει την ανοχή του Βερολίνου. Εναλλακτικές λύσεις - πραγματικές απειλές είναι: πρώτον, προσφυγή της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δεύτερον, η ενίσχυση του κλίματος εξέγερσης κατά της ΕΚΤ που αποτυπώνεται στον γερμανικό Τύπο. Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται ούτε για δυσκολίες προσαρμογής ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση από την καγκελαρία για χειραγώγηση των ευρωσκεπτικιστών. Η Γερμανία έχει πρόβλημα ευρωπαϊκής στρατηγικής συνολικά και συνεπώς η ΕΕ-Ευρωζώνη έχουν γερμανικό πρόβλημα.

Οπως πολύ εύστοχα το υπονοεί ο αρθρογράφος των «Financial Times» Wolfgang Munchau, το Βερολίνο εναντιώνεται στην αμοιβαιοποίηση του κινδύνου σκεπτόμενο αυτό που όλοι σκέπτονται, αλλά δεν τολμούν να πουν, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ιταλίας το κόστος της οποίας θα ήταν μοιραίο για τη Γερμανία. Ποια όμως είναι η εναλλακτική λύση, το σχέδιο Β των Μέρκελ-Σόιμπλε; Κανένα απολύτως!

Οικονομική εξάρτηση και ταξική αναδιάρθρωση στο ελληνικό προτεκτοράτο


by antisystemic


«Αφανίζουν, σφάζουν και σφετερίζονται με πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας και αυτό το ονομάζουν Αυτοκρατορία. Δημιουργούν μια έρημο και την ονομάζουν ειρήνη».

Τάκιτος, «Για την ζωή και το θάνατο του άρχοντα Αγκρικόλα»

Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την σχέση εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας έναντι του καπιταλιστικού Κέντρου των ανεπτυγμένων οικονομιών της αγοράς. Ωστόσο, το περιεχόμενο του όρου δεν έχει επαρκώς εξειδικευτεί και αναλυθεί από την σκοπιά της πολιτικής θεωρίας της αυτονομίας, ούτε έχουν διερευνηθεί διεξοδικά οι συνέπειες του για τις επιλογές και την στρατηγική του σύγχρονου ανταγωνιστικού κινήματος. Ένα τέτοιο εγχείρημα έχει την σημασία του, διότι μια ερμηνεία των άτυπων σχέσεων ανισοκατανομής της δύναμης που προκύπτουν με φυσικό τρόπο όταν δύο οικονομίες της αγοράς που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα τεχνολογικής εξέλιξης και παραγωγικότητας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους δεν συνιστά απλώς ένα ζήτημα ακαδημαϊκής υφής, αλλά αντίθετα, είναι το ζητούμενο για την ορθή κατανόηση του ιδεολογικού προσανατολισμού και του πολιτικού χαρακτήρα των κοινωνικών ομάδων που απαρτίζουν την ετερόνομη κοινωνική ολότητα του ελλαδικού χώρου, των παραγόντων που επηρεάζουν τους συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στις τάξεις, καθώς και το καθολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπαράγεται η ελληνική καπιταλιστική οικονομία και συνακόλουθα τα εγγενή όρια αυτής της αναπαραγωγής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, ανάχωμα στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, έστω κι αν σηματοδοτεί το πιο ήπιο τέλος που μπορεί να είχαν φανταστεί οι αρχιτέκτονες των Μνημονίων και την διάψευση όσων ελπίζαμε ότι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί θα φύγουν με ελικόπτερο μαζί φυσικά με τα μνημόνια, δεν παύει να έχει ιστορικές διαστάσεις. Ποτέ άλλοτε στην μεταπολίτευση δεν έφτασε τόσο κοντά στην εξουσία ένα κόμμα της Αριστεράς, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σημασία της επικείμενης μεταβολής υπογραμμίζεται αν επίσης την αξιολογήσουμε σε διεθνές επίπεδο∙ κανένα άλλο αριστερό κόμμα της Ευρώπης δεν φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση. Χώρια δε, πως και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, είναι απίστευτα δεξιά, σε πλήρη αρμονία με το βαθιά συντηρητικό κλίμα που δεσπόζει. Ο ιστορικός χαρακτήρας των επικείμενων εκλογών υπογραμμίζεται επίσης από την συντριβή των κομμάτων που στήριξαν τα μνημόνια και τις πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΣΕΒ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλείνουν τον κύκλο τους, προς μεγάλη ικανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, κάτω από το βάρος της ταξικής και υποτελούς πολιτικής που ακολούθησαν παραμερίζοντας τις διαφορές τους.

Ωστόσο, τις υψηλές προσδοκίες για το βάθος της ρήξης την επομένη της 25ης Ιανουαρίου έχει φροντίσει να τις μετριάσει η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαβεβαίωση πως η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δια στόματος Α. Τσίπρα, η υποβάθμιση του αιτήματος διαγραφής του δημόσιου χρέους κι οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες, δεν πρόκειται δηλαδή να ασκηθούν οι δυνατότητες που διαθέτει κάθε κυρίαρχο κράτος, οι πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής εναντίον της εθνικοποίησης των τραπεζών και πολύ περισσότερο η εναγώνια προσπάθεια που καταβάλλει η ηγεσία του κόμματος να πείσει ότι αποτελεί δύναμη συνέχειας κι όχι ρήξης προοιωνίζονται μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ


Δελτίο Τύπου
της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/1/2015, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, η Συνέντευξη Τύπου με θέμα : Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Οργανώθηκε από τους φορείς : Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης Κασιμάτης Γεώργιος, συνταγματολόγος, ομ. καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστοφορίδης Γιώργος, δικηγόρος, μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Πορτάλιου Ελένη, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, Φωτεινάκης Κώστας, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης. 

Στη συνέντευξη πήραν τον λόγο εκ μέρους των κινημάτων και των νομικών που έλαβαν μέρος στον αγώνα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ οι παρακάτω ομιλητές : Μπελαντής Δημήτρης (νομικός, συνταγματολόγος), Καρδαράς Γιάννης (νομικός, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Βρέλλος Γιάννης (νομικός, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Ντούσικος Λάμπρος (εκ μέρους του αντι-ΤΑΙΠΕΔ κινήματος των περιφερειακών αεροδρομίων και των επιτροπών κατά της εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα), Κορτζίδης Χρήστος (Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού), Γιαννίρης Ηλίας (κίνημα για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων), Παπασαράντης Άκης (κίνημα για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων, επιτροπή κατοίκων Φιλοπάππου), Σχίζας Γιάννης (οικολόγος, συγγραφέας), Κωνσταντίνου Πέτρος (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων), Κουτσούμπα Δέσποινα (περιφερειακή σύμβουλος Αττικής), Κολοκούρης Ορέστης (Οικολόγοι-Πράσινοι), Πολιτόπουλος Παναγιώτης (Άμεση Δημοκρατία).

Στιγμιότυπα από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα...


Ή πώς εκτελέστηκε το σχέδιο προς το ΔΝΤ, την τρόικα και τα μνημόνια (Πρώτη δημοσίευση, Τρίτη 10 Ιουλίου 2012)


ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Μπροστά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Γενάρη 2015, τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης για τη χώρα και το λαό μας, πολλά από τα ζητήματα που σχετίζονται με το σχέδιο που εκτέλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το 2009 προκειμένου να βρεθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίων και απώλειας της εθνικής της ανεξαρτησίας παραμένουν σκόπιμα σκοτεινά επί πέντε ολόκληρα χρόνια.

Την ώρα αυτή ο ίδιος ο Παπανδρέου αμετανόητος για το έγκλημα που διέπραξε εις βάρος της χώρας του εκτελώντας το αμερικάνικο σχέδιο καταστροφής του ισχυρού ευρώ (παγκόσμιου αποταμιευτικού νομίσματος ανταγωνιστικού του δολαρίου το 2009), περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι όπου πρόθυμοι δημοσιογράφοι τον ξεπλένουν ώστε να επανακάμψει στο πολιτικό σκηνικό με το απόλυτα ελεγχόμενο από τον αμερικάνικο παράγοντα νεοσύστατο κόμμα - πρακτορείο που ίδρυσε με την επωνυμία Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Democratic Party). 

Το ΚΚΕ εργάζεται σκληρά για να έχουμε στις 26 κυβέρνηση Βορίδη


Ακόμα και συγκέντρωση αντιπερισπασμού στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διοργανώσει το ΚΚΕ την Πέμπτη, ημέρα που παραδοσιακά ανήκει στην προεκλογική συγκέντρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κλιμακώνει έτσι με όλα τα διαθέσιμα μέσα το ΚΚΕ το σχέδιο που έχει αναλάβει εργολαβικά και εκτελεί συστηματικά για πλαγιοκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγμα έτσι του δρόμου στο μαύρο μέτωπο που συσπειρώνεται πίσω από τη σημαία άλλοτε του φόβου και άλλοτε του αντικομουνισμού. Στόχος είναι την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να μην έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση Βορίδη!

Στα κανάλια συνεχίζει το ΚΚΕ να συγκεντρώνει τα συγχαρητήρια, τα εύσημα, τον θαυμασμό των δημοσιογράφων για την συνεπέστατη και αταλάντευτη στάση του σε αυτή την προεκλογική περίοδο, την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται σε κάθε λέξη τους πυρά ομαδόν. Έτσι και σήμερα είχε σειρά ο Μπογδάνος του Σκάι που έκθαμβος από την απάντηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ αναφώνησε: Αυτή είναι μια γνήσια κομμουνιστική απάντηση! Εύγε!

Εύγε, εύγε, εύγε, συγχαρητήρια στο ΚΚΕ που δίνει γνήσιες κομμουνιστικές απαντήσεις στα πάνελ!
Ακόμα και αυτός ο μετριοπαθέστατος και ήρεμος Αντάρσυος Γιώργος Δελαστίκ έφτασε στο σημείο να διαπιστώνει οτι "κάτι δεν πάει καλά εδώ..."!

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και ξαναλέει ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα προδικάζει ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται παρά να είναι μια από τα ίδια.

Γιατί η ψήφος ανοχής είναι πρόβλημα για το ΚΚΕ; Γιατί "ανοχή ζητά ο ένοχος" μας είπε ο Κουτσούμπας και μας άφησε άφωνους. Η περίπτωση να διαπραγματευθεί το ΚΚΕ μια πιθανή ψήφο ανοχής σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση έναντι συγκεκριμένων δεσμεύσεων; Γιατί είναι κακό να διεκδικήσει κανείς άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως διαγραφή του χρέους προς την εφορία, ρύθμιση των τραπεζικών δανείων υπέρ των λαικών στρωμάτων, την κατάργηση των ποινικών εναντίον των οφειλετών, κοκ., είτε περισσότερες ελευθερίες, όπως απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, κοκ, για να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ προδικάζει δεν υπάρχει κανένα περιθώριο; Τι θα συμβεί αν από τη δική της ψήφο ανοχής εξαρτάται το αν θα υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή η επαναφορά των σημερινών κυβερνώντων; Είναι το ίδιο; Για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι προφανώς το ίδιο είτε μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή, είτε μια κυβέρνηση φουλ μνημονιακή σαν την σημερινή.