Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η συνομωσία του νομισματοκοπείου και το αληθινά επίδικο ζήτημα


Του Δημήτρη Καζάκη

Πώς θα γελοιοποιηθεί στον έσχατο βαθμό η όποια συζήτηση για εναλλακτικές στο σημερινό φασιστικό ολοκληρωτισμό του ευρώ; Πολύ απλά. Κατασκευάζεται ένα αφελές μέχρις ηλιθιότητας παραμύθι και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής εξαπάτησης γίνεται πρώτο θέμα.

Ποιό είναι αυτό; Το γνωστό δήθεν σχεδιαζόμενο "ριφιφί" στο νομισματοκοπείο από τον Λαφαζάνη. Το θέμα κινεί ο γνωστός για την εγκληματική του διαπλοκή με την χρεοκοπία της χώρας κ. Στουρνάρας με τ' όνομα. Το Μαξίμου ψευδώς το επιβεβαιώνει, ώστε να αρχίσει ο μήλος των μέσων μαζικής εξαπάτησης να αλέθει μυαλά.

Βλέπετε παλιά οι χιτλερικοί χρειάζονταν μια στημένη φωτιά στο Ράιχσταγκ για να στήσουν δίκες εναντίον εκείνων που αντιστέκονταν στην φονική εξουσία τους. Σήμερα οι ομογάλακτοί τους επινοούν κάτι αντίστοιχο για να ξεκινήσουν τα τηλεδικία και να φανατίσουν τους αφελείς και ανόητους.

Κάποιοι σκοτεινοί τύποι, συνομώτες εκ φύσεως, κάποιοι "δραχμιστές", σχεδίαζαν να καταλάβουν το νομισματοκοπείο. Έτσι λένε. Το γιατί δεν έχει σημασία, αν και αφήνουν να εννοηθεί ότι έτσι σχεδίαζαν να τυπώσουν δραχμή!

Πραξικόπημα!, φωνάζει ο πολύ γνωστός θεράπων της αδιάβλητης δημοσιογραφίας κ. Κώνστας μαζί με το υπόλοιπο αδέκατο συνάφι του. Αδιανόητο!, ωρύονται οι γνωστοί μας καθηγηταί οικονομικής, που κατέχουν την ίδια ακριβώς «καλλικέλαδο έδρα του αξιοτίμου κ. Όνου καθηγητού», όπως έγραφε ο Ροίδης.

Κάλεσμα για τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία - 20 Ιανουαρίου 2016

Το Ε.ΠΑ.Μ., με την συνέπεια που μας έχει χαρακτηρίσει στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, καλεί όλα τα μέλη και φίλους του μετώπου αλλά και κάθε πολίτη να παραστούν στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, 15:30 με 17:00, για να αποτρέψουμε για άλλη μια Τετάρτη, την αρπαγή της περιουσίας των συμπολιτών μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Η ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!


Πατήστε ΕΔΩ για λεπτομέρειες

19 Ιανουαρίου 2016
Επιτροπή κοινωνικών δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.

Τρεις διαπιστώσεις για το τρίτο μνημόνιο κι η αναγκαιότητα του Μετώπου

Των: 
Φωτεινής  Βάθη, Παύλου Γκότζου, 
Γιώργου Παζάλου, Σωτήρη Σκαρτσίλα ***

Πριν ένα χρόνο μια κοινωνία ρημαγμένη από τα μνημόνια και σε συνθήκες μιας τρίχρονης κινηματικής άπνοιας, προσδοκώντας την ανάστασή της μαύρισε στις εκλογές της 25 Γενάρη τις πολιτικές δυνάμεις των δύο πρώτων μνημονίων, καταδίκασε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε κατ’ εντολή του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου και του ΔΝΤ.

Ένα χρόνο μετά, τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν παραπέμπει στη λαϊκή ανάταση που συμβόλισαν τα λουλούδια στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και το «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». Όχι μόνο γιατί καμιά από τις φιλολαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υλοποιήθηκε, αλλά γιατί η μνημονιακή πολιτική, ανανεωμένη με νέα τρίτα κατά σειρά και βαρύτερα συμβόλαια υποτέλειας, συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού μας και την κλοπή του μέλλοντός του.

Όλα όσα έγιναν ήδη κατ’ εφαρμογή του τρίτου μνημονίου με τις ΠΝΠ, την ανακεφαλαιοποίηση και παράδοση-δώρο των τραπεζών στους ξένους ομίλους, των κατοικιών μέσω των πλειστηριασμών στα αρπακτικά funds, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλου του δημόσιου πλούτου σε ξένους και ημεδαπούς λυμεώνες, τη φοροκλοπή και τη λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά ακόμα κι όσα βρίσκονται σε εξέλιξη με την εγκατάλειψη της Υγείας, τη συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας και την ένταξή της στην ταξική και νεοφιλελεύθερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, έχουν ως επόμενο βήμα την πολιτική κοινωνική και ιδεολογική τομή που συνιστά για τη χώρα η επικείμενη ασφαλιστική «μεταρρύθμιση».