Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Άφεριμ ΝΑΙοέλληνες


Του Γιάννη Μακριδάκη

Η Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 πέρασε ήδη στην Ιστορία ως η μέρα που οι ΝΑΙοέλληνες ολοκλήρωσαν το έγκλημα το οποίο διέπρατταν επί πολλά χρόνια.

Άπλωσε το χέρι σου και πάρε χρήμα από το μέλλον, ήταν η επωδός τους όταν “αναπτύσσονταν” αμετροεπώς, δανειζόμενοι, έχοντας απαρνηθεί τις αξίες, την παραγωγή και το μέτρο.

Ο καθένας κοιτούσε να θρέψει την ματαιοδοξία και την κοιλιά του, να εξασφαλίσει χαρτιά και χρήμα για το δικό του τέκνο, ροκανίζοντας ταυτόχρονα το κοινό μέλλον όλων.

Ως μεταλλαγμένος καταναλωτής o ΝΑΙοέλληνας ιδιώτευσε, έγινε πελάτης κομματικός για να βολευτεί και να ωφεληθεί εις βάρος του συνόλου, απαξίωσε οτιδήποτε δημόσιο, χλεύασε την έννοια του κοινού αγαθού και της πραγματικής αξίας, επιδόθηκε σε μια πορεία ύβρης που δεν θα μπορούσε να έχει παρά απότομη και μοιραία πτώση.

Σου έχει μείνει καθόλου φιλότιμο Αλέξη;...


Ελληνες διαλέξτε!!! ΣΚΥΛΑ ή ΧΑΡΥΒΔΗ...


Του Δημήτρη Καζάκη
[13-07-2015/ωρα 10.05 π.μ.]

Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι κρίσιμες για την ίδια την χώρα. Το νέο τελεσίγραφο που έδωσαν οι "εταίροι" στην "εταίρα" τους εξ Ελλάδος κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup, ήταν σαφές. 

Ή φαίρνει μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο νομοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών για συντάξεις, εργασιακά, ΦΠΑ, φόρους και ιδιωτικοποιήσεις. 
Ή αλλιώς θα πρέπει να προσφερθούν στην Ελλάδα "ταχείες διαπραγματεύσεις σχετικά με μια προσωρινή έξοδο από την Ευρωζώνη, με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους."

Αν δεν ικανοποιηθεί το τελεσίγραφο των 72 ωρών, δεν πρόκειται να συνεχιστεί ο "διάλογος" για ένα νέο προγραμμα από τον ΕΜΣ, το οποίο πλέον έχει κοστολογηθεί σε 86 δις ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. Και μόνο το νούμερο αυτό φαίρνει ίλιγγο. Πρόκειται για 86 δις ευρώ νέο χρέος, το οποίο γύρω στα 35 δις αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα την εξυπηρέτηση του χρέους.